Руски самолети с ядрено оръжие нарушили въздушното пространство на Швеция

Било е преднамерен акт, целящ сплашване, според медии
31 мар 2022 07:52, Елка Василева
82
Руски самолети с ядрено оръжие нарушили въздушното пространство на Швеция
Снимка: архив, БГНЕС

Два руски самолета, нарушили въздушното пространство на Швеция по-рано този месец, са били оборудвани с ядрени оръжия, съобщи шведската телевизия TV4 Nyheterna.

Според телевизионния канал  прелитането край остров Готланд на 2 март е било преднамерен акт, целящ да сплаши Швеция.

Общо четири самолета са излетели от руската военновъздушна база в Калининград. Те са били два щурмови самолета Сухой 24, които са били ескортирани от два изтребителя Сухой 27.

Според източници на TV4 Nyheter именно двата щурмови самолета са били оборудвани с ядрено оръжие.

Нарушаването на шведската територия е продължило около минута.

Шведските ВВС са изпратили два самолета JAS 39 Gripen, които са заснели нарушителите. Тогава, твърдят шведските медии, е било потвърдено, че руските самолети са били оборудвани с ядрени бойни глави.

Пред телевизията шведски военен експерт изрази мнение, че това би трябвало да се разбира като сигнал за Швеция, че Русия разполага с ядрени оръжия и че може да помисли и да ги използва.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Артилерист преди 2 години
Огън по тези нахални болшевики.Смърт за нациста Путин
67
0
 
4
 
! Отговори
Да де, ама преди 2 години
1. СУ-24 не носи ядрено оръжие2. СУ-24 няма работа в Калининград( освен ако автора не го бърка с ТУ-22)3. Ако са видели самолета от снимката горе, тогава ги разбирам - носи ядрено оръжие и се означава като B-1 Lancer
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пилотите ще бягат и кацат в Швеция и ще искат политическо убежище. Ще кацат с ядрените ракети. Путин ще забрани да преминават край Швеция.
65
12
 
8
 
! Отговори
Глеб преди 2 години
Като почнат да ги свалят ще спрат да прелитат
64
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а веднъж настанил се американец само с оръжие можеш да изгониш
63
10
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
Когато гониш руснак през вратата , той влиза през прозореца .Руска поговорка .
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда ми, че съобщението на телевизията е преднамерен акт, целящ да сплаши Швеция.
61
1
 
17
 
! Отговори
туззеленски преди 2 години
ти който пишеш че има оръжие да не си бил вътре в самолета ***
60
12
 
12
 
! Отговори
USSR Embassy преди 2 години
Това пасольство отдавна трябваше да бъде премахнато и русофилските групи от предатели организирани в разни българо-съветски сдружения разбити, а клубовете им затрити.
59
18
 
11
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 години
Като в оная мъдрост- братята руси бият самара,за да се досеща магарето какво го чака,ако магарето вземе да прави магарии.Путин изобщо не им цепи басма на дрисльовците- ***.
58
6
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Всеки който не го мързи и има малко свободно време може да потърси в интернет руските ракети РН-28 с ядрени бойни глави. Има ги навсякъде, има и снимки, лесно се разпознават как изглеждат. В много военни музеи и изложби са представени като експонати, които се разглеждат от цивилни граждани. Тоест, не е някаква военна тайна, та русофилите с такава злоба да твърдят че няма как да се разбере че са ядрени.Даже видях снимка - майка с две малки момиченца, яхнали бомбата отгоре. Снимка за спомен!
57
5
 
12
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Вие явно сте от остроумните ***... поне пари си поискайте от руското ПУСолство, преди да са го премахнали.
56
4
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До ДО 61 Вие явно сте в много много близки отношения с този човек, след като сте рагледали и татуировките му. А нещо за пиърсинг няма ли да кажете? Някое малко автоматче АК47 на някое по- интимно място няма ли закачено?
55
2
 
11
 
! Отговори
ДО 61 преди 2 години
А... забравих да добавя, че прякорът Вагнер произлиза затова, че е бил любимия композиор на Хитлер....
54
0
 
12
 
! Отговори
ДО 61 преди 2 години
Само да те информирам, че руската частна армия "Вагнер", която е приближена на Путин" са неонацисти. Вагнер е прякора на техния лидер ( награждаван от Путин ), който дори има татуиран по тялото SS .... Когато прибалтийските република влизаха в НАТО ( 2004г ако не се лъжа) също бяха заклемени от руската власт като фашисти. Това си е тяхна стара тактика на пропаганда.
53
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или са объркали самолета или е нямало ядрено оръжия. Но важното е да се всява паника и да се набляга на опорката за много лошата Русия.
52
11
 
9
 
! Отговори
До #56 преди 2 години
Точно обратното умнико. Хамериканците удариха военна инфраструктура и избягваха градски битки защото добре знаеха че там се зацикля и се дават много жертви включително цивилни. Ама рашките нямат толкова акъл и си воюват със стратегия и тактика от ВСВ затова напредват като костенурки и губят хиляди войници. Я спри да гледаш руски телевизии и виж дали не са сринали вече няколко града с "високоточните" си ракети
51
2
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кучето като полудее ходи и пикае на тоягата на овчара!
50
7
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Сравнението с Ирак е несериозно, там нямаше почти никаква съпротива, в Ирак една част от населението не харесваше Садам и веднага се предадоха, виж ако бяха влезли в Югославия по суша щяха да дадат бая жертви
49
7
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Е, ако руснаците са успели и на Су24 да "закачат" ядрено оръжие, тогава нещата са зле наистина. Макар, че ако пропагандата продължава така, нищо чудно руското военно ръководство да измре масово. От смях. Вие задавате ли си въпроса, как щурмови самолет ще използва ядрено оръжие, и ще се изнесе от зоната на поражение ПРЕДИ взрива? Че кой пилот (освен камикадзе) ще се реши да го пилотира? А и снимките които са направили сигурно са видели на оръжието на самолета надпис "ядрено оръжие". Ех ***.