Почина руският политик Владимир Жириновски

Той си е отишъл след тежко и продължително боледуване
Обновена: 6 апр 2022 13:36 | 6 апр 2022 13:28, Елка Василева
202
Почина руският политик Владимир Жириновски
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на руската Либерално-демократическа партия Владимир Жириновски почина след тежко и продължително боледуване.

Това съобщи председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС и РИА Новости.

75-годишният Жириновски  през февруари беше приет в болница с диагноза COVID-19 и оттогава се намираше в лечебното заведение.

„Ярък, талантлив политик. Човек, който дълбоко разбираше как е устроен светът и много неща предвиди. Лидер на групата на Либерално-демократическата партия на Русия в Държавната дума. Той винаги беше в центъра на събитията. Неговата личност е толкова мащабна, че без него е трудно да си представим историята на развитието на политическата система на съвременна Русия“, написа Володин в Телеграм.

Владимир Волфович Жириновски, роден на 25 април 1946 г. като Владимир Волфович Еделщайн, е руски политик, полковник от руската армия.

Роден е в Алма Ата, бившата столица на тогавашната Казахска ССР (днешна Република Казахстан).

Баща му Волф Еделщайн е евреин, роден през 1907 г. в гр. Костопол, Ровненска област, Украйна. След като силите на Оста окупират Ровненска област, родителите и сестра му са разстреляни, а той и по-малкият му брат Аарон са евакуирани в Алма Ата. Там той се запознава с майката на Владимир Жириновски Александра Павловна Жириновская, рускиня по произход. След войната Волф и брат му, тъй като са с полски паспорти (до 1939 г. Ровненска област е била в пределите на Полша), са принудени по заповед на Сталин да се върнат в Полша. Няколко пъти е била отказвана виза на баща му за СССР, поради което е принуден да живее далеч от семейството си и изгубва връзка с тях, заминавайки за Израел.

Владимир Жириновски е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия, заместник-председател на Държавната дума, член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, 6 пъти участник в президентски избори. Считан за популист и политически ветеран.

Въпреки името си създадената от него Либерално-демократическа партия на Русия е смятана за ултранационалистическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
12
 
! Отговори
By the way преди 2 години
И Путин е евpeин по майчина линия, но това се пази в дълбока държавна тайна.
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И той отиде на концерт на кобзон! Остава само путин
87
2
 
8
 
! Отговори
КОВИД Ваксините преди 2 години
Забавят, но НЕ Забравят!
86
4
 
9
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Ами дано се съберат с Путин скоро, в Ада!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Ни *** кайфеши, *** си беши фаворит.Неска туркулизцити са ф транс.Ай скору и памперса
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един ваксър по-малко. Лека му пръст, но се чудя да се смея ли, да плача ли. Този колко ваксини си беше бил? 2-3-5-10? Някой знае ли? Май бяха повече от 3. Естествено понеже е бил боцнат, значи е прекарал Ковид по-леко т.е. е умрял по-леко най-вероятно. Горките ваксъри. Не просто ги направиха на глу_паци, а и им съсипаха здравето...
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пише, че починал след дълго боледуване. Надявам се много да се е мъчил. "Днес е хубав ден за българската демокрация" и България. Този беше един от тези, които най-много мразят България. Винаги съм се питам защо е тази омраза от руските управници? Дали, защото им дадохме азбука и ги направихме християни? Защото първият патриарх на Московията е българин? Защото 13 век им дадохме църковна литература? Или им е малко всичко, което откраднаха от България, с влакови композиции? Пряк път към Ада, Жирино
82
4
 
11
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Никой не е вечен, да се сеща Путин.
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости. Защо не сте написали, че е бил напълно ваксиниран? Да не би да е тайна, че боцнатите умират от Ковид? Ако си мислите, че е тайна ще ви светна, че в Бг отдавна сме наясно, че ваксинираните имат много повече здравословни проблеми (свързани не само с Ковид), отколкото неваксинираните. Виж на Запад промитите мозъци са друга бира...
80
9
 
6
 
! Отговори
Да говорят каквото.. преди 2 години
си щът за Жириновски, но се оказа патриот и не се продаде, за разлика от други "родолюбци". Освен това, прякорът му в последните години - Баба Ванга - говори сам по себе си за способността му да предвижда събитията. Всеки, който не познава неговата личност и острата му форма на изказ си мисли, че е изкуфял дъртак, но Жириновски беше в час със световните геополитически тенденции. Изходът от войната с Украйна ще определи съдбата на Русия. Старите му изказвания са в интернет, има какво да се чуе.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Че жириновски страдаше от умствена недостатъчност е ясно, ама не си прав да го наричаш човек. жириновски само на външен вид изглежда като човек, иначе е някакво *** същество изковано от злоба, завист, алчност и наглост.
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ваксинира ли се ...
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито, хайде близките дни и путин при жироновски! Там, в ада, да плюят по България.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е човек който от дълги години очевидно страдаше от некви много сериозни психични разстройства.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахаха 87Путин има дъщери от първия си брак, лилипути са като него, естествено незнайно как са милионерки, след като немат легални доходи :)))
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бе пичове да питам пасатора топки има ли? Или е като котарака дето казал на стопанката си, като станал момък: Сигурно много съжаляваш, че навремето ме скопи.
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
89 а ти не си българин и няма да доживееш до 35. Клуб 27 не прощава. Ходи гледай американски филми, заучавай им "мъдростите" и ги пляскай тук надрусан. Само за това ставаш.
72
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този искаше да живее с орлите, но ваксината не му прости. Каква ирония - да се ваксинираш 8 пъти и да умреш от ковид...
71
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Путин е на 70. Just saying.
70
2
 
11
 
! Отговори
алекс преди 2 години
БРАВО