Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa

Говорителят изнесе данни колко единици военна техника са унищожили досега
8 апр 2022 09:38, Йоана Цонева
145
Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa
Снимка: БГНЕС

Русия съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв от украинска военна техника, който се подготвял за прехвърляне в Донбас. Това съобщи в четвъртък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от "Интерфакс".

Говорителят изнесе и данни колко единици военна техника е унищожила Русия досега. "През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара резервите, предназначени за прехвърляне на група украински войски в Донбас беше унищожен. Руските въоръжени сили блокираха напълно селището Новомихайловка и започнаха да го "прочистват от националисти", каза Конашенков. По думите му, "при преследване на отстъпващите части на 54-та механизирана бригада на украинските войски, части на руските въоръжени сили блокираха населеното място Угледар и сега водят бойни действия".

"Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 в близост до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, включително два - "Байрактар ​​ТБ-2" в районите на населените места на Кривой рог и Труда", каза Конашенков. Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с боеприпаси, две реактивни системи за залпово стрелба, както и 12 крепости и райони, където е съсредоточена украинската военна техника. Руските военни съобщиха, че по време на специалната операция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна: танкове и други бойни машини.

Още по темата
"Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специална военна машина техника", каза Конашенков. Русия призна и за значителни свои загуби във войната. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Песков нарече конфликта в Украйна трагедия и продължи да обвинява военните на Украйна, че поставят цивилните в опасност и ги използват като жив щит. На 25 март руското министерство на отбраната съобщи, че по време на специална операция в Украйна са загинали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също така заяви, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и подчертава, че Западът трябва да е наясно с факта, че светът е по-голям от САЩ и ЕС. Говорителят на Путин отрече Русия да е извършила военни престъпления в Украйна, като каза, че "живеем в дни на фалшификати и лъжи". Той настоя, че цялата ситуация в Буча, където на снимките се виждат много убити украински цивилни, е "добре подредена инсинуация и нищо друго". "Ние отричаме, че руските военни могат да имат нещо общо с тези зверства", каза той пред Sky News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
5
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
До Анонимен 23 - а това като цяло се казва "братска славянска любов" по Руски. Гарантирано от Путин. Бас, че ако направят руснаците това, ти ще се изпразниш от кеф! За първи път от години увехналия от тъжното русофилско битие кубур ще задейства. Ех, еротичните блянове на русофила, какво знаем ние за това?
31
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хе-хе, а бе тези ватенки нямат равни в лъжите и манипулациите. Кви 2000 танка, че те украинците не са имали толкова изобщо. А що не каже колко руска техника е унищожена, а?
30
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди войната укрите имаха 2500 танка ,значи им остават 500 освен ако немат подарени от вън . Но дори и така да е, най много до 10 дена ще останат без нито един . Самол,ети немат хеликоптери малко останали, танковете са на привършване немат и гориво скоро укрите ще се предават масово и Зеленобоба подписва безусловната капитулация .
29
13
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Напред с братска Русия!
28
4
 
7
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
До Анонимен Това винаги е била тактиката на американските военни кампании. Опасявам се онези в Кремъл хептен да не изтрещят и да започнат да подхождат по аналогичен начин. За съжаление обаче, този сценарий започва да става все по вероятен, с оглед на това,че Европа и Щатите им обявиха война и то не война на руският елит, а война на Русия.... надявам се да не съм лош пророк :(
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди войната Украйна е имала малко повече от 3 хил танка, предимно Т64ТБ и Т72. Останали са й около 1/3 от тях, но проблемът е, че вече нямат достатъчно кадрови военни - карат ги предимно запасняци. И с артилерията и с ПВО на Украйна е подобно положението. Но въпреки всичко ВСУ все още са достатъчно боеспособни и превъзхождат руснаците почти 2 пъти. Отстъпват само във ВВС, ВМС и ракетни войски. След като падне Мариопул екшънът ще се премести в Донбас!
26
6
 
10
 
! Отговори
сателитни снимки преди 2 години
Къде са 60 км. набези на руски танкове в Украйне всичко Z е за скрап Снимал съм лично от сателитите и още съм там
25
9
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
До кремълски пинокио - сигурно вярваш и на видеата с живите муртви от Буча?Вчера и на ме ми попадна една снимка на унищожен танк на няколко метра от жилищна сграда. Танка приличаше на купчина скрап минал през шредер, в съшото време стъклата на сградата бяха здрави.
24
8
 
15
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
До Анонимен 4 - Конашенков само от скромност ги дава тея "данни"! Всъщност са унищожили над 8 500 украински танка. Както и над 5 000 украински самолета. Затова, след тая "грандиозна победа" си биха шута и избегаха със 100 от Киев. Пак от "скромност". Но както ти казваш, щом руснак го казва - трябва да е "истина", нали? Те понеже никога "не лъжат". Помним Кремълското джудже как мазно се подсмихваше и се "шегуваше" кога щяла да е датата на нападението няколко дни преди да удави Украйна в кръв.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един ден демилитаризация и денацификация премина успешно. Публиката люпи семки и прави залози ще превземе ли или не някакъв си град.Филми има за всички, и всеки ще намери своя финал.На това не се ли казваше: кучетата лаят, кервана си върви.. а с всеки ден все по демилитаризирана и денацифицирани територията на бившата Украйна.
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците станаха за смях. На пропаганда са много силни ама видяхме че военната им техника е на нивото на москвич алеко
21
2
 
12
 
! Отговори
сателитни снимки преди 2 години
Къде са 60 км. набези на руски танкове в Украйне всичко Z е за скрап
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загубите на руснаците са такива защото не искат да водят тотална война.Оставиха прекалено много укрития където ония смешници могат да се крият и после да се обявяват за големи бойци.Един американски полковник пенсиониран беше написал анализ "Първо се обработва със малки тактически бойни глави или големи термобарични,след това се дезинфекцира с газ ,след това с *** и едва тогава се пускат танкове."Изглежда жезстоко но е ефективно с цен миниминизиране на личните загуби.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всеки унищижен танк 10 руснака са умрели. Точно в духа на руската армия :)
18
6
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Руската армия, най жалката армия на света Българската армия най-силната на света
17
9
 
7
 
! Отговори
R преди 2 години
До кремълски пинокио Няма как да ги видиш там, но ако отвориш телеграм ще намериш всичко, което търсиш, от раздробена украинска техника, до безброй трупове на укрински войници.... Ако смяташ, че украинците нямат загуби и то значителни, значи живееш в паралелен свят.... Защо според теб, реват като луди *** ежедневно за танкове, защото имат много?! Украйна реално остана без почти никаква бронирана техника
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Героите от Копейкино са ги унищожили... Мавзолей молодцу Капейкину немедленно!
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли бягат руснаците, защото не ускат повече танкове да унищожават :)
14
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Аве те на минус са го оставили. Преди специалната операция имаха по малко бройки отколкото са унищожени.
13
6
 
9
 
! Отговори
Марфа преди 2 години
Още само месец-два - и великата, най-могучая и безаналогова армия може би ще успее да превземе Новомихайловка...Село с 1500 жители. Вече даже са успели да го обградят, по техни думи!!!