Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa

Говорителят изнесе данни колко единици военна техника са унищожили досега
8 апр 2022 09:38, Йоана Цонева
145
Конашенков: Русия е унищожила 2003 украински танкa
Снимка: БГНЕС

Русия съобщи за ракетен удар в Житомирска област по резерв от украинска военна техника, който се подготвял за прехвърляне в Донбас. Това съобщи в четвъртък говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от "Интерфакс".

Говорителят изнесе и данни колко единици военна техника е унищожила Русия досега. "През деня високоточни ракети с въздушно изстрелване удариха по украинска военна техника на жп гара Новоград-Волински в Житомирска област. В резултат на удара резервите, предназначени за прехвърляне на група украински войски в Донбас беше унищожен. Руските въоръжени сили блокираха напълно селището Новомихайловка и започнаха да го "прочистват от националисти", каза Конашенков. По думите му, "при преследване на отстъпващите части на 54-та механизирана бригада на украинските войски, части на руските въоръжени сили блокираха населеното място Угледар и сега водят бойни действия".

"Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха във въздуха два украински военни хеликоптера: Ми-8 и Ми-24 в близост до град Херсон, както и три безпилотни летателни апарата, включително два - "Байрактар ​​ТБ-2" в районите на населените места на Кривой рог и Труда", каза Конашенков. Руската авиация унищожи в четвъртък 42 военни обекта в Украйна. Според Конашенков те включват команден пункт, два полеви склада с боеприпаси, две реактивни системи за залпово стрелба, както и 12 крепости и райони, където е съсредоточена украинската военна техника. Руските военни съобщиха, че по време на специалната операция са унищожили над 2000 бронирани машини на Украйна: танкове и други бойни машини.

Още по темата
"Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 125 самолета, 95 хеликоптера, 416 безпилотни летателни апарата, 2003 танка и други бойни бронирани машини, 220 реактивни системи за залпове, 869 полева артилерия и минохвъргачки, както и 1902 единици унищожена е специална военна машина техника", каза Конашенков. Русия призна и за значителни свои загуби във войната. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Песков нарече конфликта в Украйна трагедия и продължи да обвинява военните на Украйна, че поставят цивилните в опасност и ги използват като жив щит. На 25 март руското министерство на отбраната съобщи, че по време на специална операция в Украйна са загинали 1351 души, а 3825 души са ранени.

Той също така заяви, че Русия се радва на доверието на по-голямата част от света и подчертава, че Западът трябва да е наясно с факта, че светът е по-голям от САЩ и ЕС. Говорителят на Путин отрече Русия да е извършила военни престъпления в Украйна, като каза, че "живеем в дни на фалшификати и лъжи". Той настоя, че цялата ситуация в Буча, където на снимките се виждат много убити украински цивилни, е "добре подредена инсинуация и нищо друго". "Ние отричаме, че руските военни могат да имат нещо общо с тези зверства", каза той пред Sky News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
"Браво" на руснаците-убийци,на този говорител-шизофреник и подобния на него президент пууутин,"браво" на русоПилите в България,на бсп и "възраждане",които подкрепят тези разрушения, убийства и изнасилвания,защото ние сме в НАТО,обаче...защото ни сме в ЕС,но...и тези "обаче" и "но" ни разграничават от НАТО и ЕС по нецивилизован и двусмислен начин.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Koй навлезе в чужда държава?И аз разбирам да бяха навлезли украинците в Русия и да избиват така цивилни и да рушат,тогава да съгласен съм с Путин.Обаче ситуацията е обратната,още повече,че не са арестували да покажат поне един нацист да види светът,защо Русия нападна Украина.Светът вижда убийства на цивилни,което Путин нарича инсинуация.Не вярва на снимките,въпреки,че могат да бъдат проверени дали са манипулирани.Може да се вземе ДНК от жертвите и да се открият изнасилвачите и убийците.
50
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига с тая "слава на Украйна " Какво ви е славата ? На първо място в европа по болни от Спин и хепатит.На първо място по брой наркомани.На челни места по кражби,изнасилвания ,убийства и грабежи.Избрахте си политици които ви вкараха във безкрайна война срещу страна която не можете да победите.Потънахте в заеми.Половината ви държава я няма а другата половина е в пламъци и руини.На какво "СЛАВА" *** алкохолизирани на какво ?
49
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България подкрепя Украйна и това е факт. Като изгоним продажниците Радефф и Кирчо ще почнем да пращане и оръжие на Украйна
48
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук се подвизава един уКраински ***, който на развален български и с пяна на устата бълва фантазии в чата. Е, поне събира достатъчно анти украински ръчиски. Бъгарите масово НЕ подкрепят украина и това е факт!
47
10
 
16
 
! Отговори
убийруснакспасидете преди 2 години
Украинците направиха доста повече руски танкове на скрап барабар с убийците дето седят вътре
46
9
 
6
 
! Отговори
недоебан и изоставен преди 2 години
Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно, ще им доставят нови. Но руснаците ще продлъжт да живеят в кочинката си, като париите на Азия.
44
8
 
13
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 години
Тоя като го видя как вцепенено декламира глупостите, които са му надраскали да чете, без малко жал да ми стане на какво унижение ги подлага злобата от бункера. Но да не забравяме, че и дрОгаря Конашенков е военнопрестъпник от Сирия още. Значи по-голямата част от света била за Русия.. дааа, третият и четвъртият свят може би. Вижте гласуването за изхвърлянето на путинстан от комитета по правата на човека към ООН! Дори Сърбия, Турция и Израел гласуват ЗА.
43
12
 
4
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
Свободни хора не се кланят на джуджето Зеленски. Това сте само вие колхозниците и горилковците!
42
10
 
7
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 2 години
Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
41
4
 
7
 
! Отговори
Кличко преди 2 години
Ние с брат и без ръкавици вече убихме по 89 руснаци всеки
40
7
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Русия винаги е освобождавала народите! От свободата им, от територията им, от имуществото им, от живота им!
39
7
 
8
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
До Анонимен 34 - така е, ей де е 2045 година, я? Тея песнички вие весьолайе русофилские ребята ги пеете от ден първи! Спомням си как руските смешници щяха да "прегазят Европа" за седем дни! И след толкова бой по колхозните манерки пак ги плещите тея! Ще ми се да те "срещна" на 9 Май да ти видя потъналите гемии! Защото свободни хора не се кланят на джуджета. Това сте само вие колхозниците и русофилите!
38
7
 
9
 
! Отговори
ronh преди 2 години
Кой им вярва на тия рашки, украинците ги направиха на пух и прах. И само зомбираните писачи си вярват в Великата рашистка армия. Слава на Украйна!
37
6
 
5
 
! Отговори
Украинска поговорка преди 2 години
......... Русия призна и за значителни свои загуби във войната.................да би в Русия стояло, не би на ГРУЗ 200 станало!
36
5
 
6
 
! Отговори
Зеле преди 2 години
До Реалист Друго е комедиантът да съобщава, как громи руската армия :) Там безрезервно му вярваме :)
35
5
 
8
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
Помним Кремълското джудже как мазно се подсмихваше и се "шегуваше" кога щяла да е датата на нападението няколко дни преди да удави Украйна в кръв. А киевското джудже се криеше в бункера и се друсаше с белото.
34
6
 
9
 
! Отговори
!! преди 2 години
Единственото, което рашистите унищожиха е репутацията за години напред.Все още хората като мислят за германия, се сещат за нацистите и това е 80 години след ВСВ. Същото ще е и с рашистите - следващите 100 години.
33
8
 
1
 
! Отговори
Кличко преди 2 години
До 34. Това май ми прилича на комплексарщина на зомбиран путинист. Щото същите тези писанки за предаването и края на украинците ги чета от един месец. Поздрави от Джавелин.