Украйна: Русия натрупва сили, готви настъпление

Цивилните в Луганск са призовани да избягат
Обновена: 10 апр 2022 13:49 | 10 апр 2022 10:05, Петя Славова
178

Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат незабавно. Русия "натрупва сили за настъпление" там, предупреди губернаторът на района Сергий Гайдай.

Украинските власти заявиха, че са договорени десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от региони, обсадени от руски сили.

Още по темата

Полицейски час е в сила до утре в град Одеса заради "заплаха от ракетен удар" от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на отбраната предостави актуализация на разузнавателните данни за ситуацията в Украйна, включително доказателства, че Русия е насочвала атаки към цивилни.

Оттеглянето на Русия от север разкрива масови гробове и използване на живи щитове, се казва в документа. Открити са също така доказателства, че Русия е използвала самоделни експлозивни устройства, за да "причини жертви, да понижи морала и да ограничи свободата на движение в Украйна", съобщи БНР.

Според информацията руските сили продължават да атакуват инфраструктурни цели с "висок риск" от нараняване на цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УкрайнаРусияевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската армия от седмица насам прави отчаяни и дръзки опити да евакуира предполагаемите Натовски съветници и инструктори, блокирани с батальона Азов във гигантската фабрика за стомана Азвостал.... Не са случайни и напъните на Макрон да се вдигне блокадата на града, който се очаква да падне до броени дни...
99
4
 
4
 
! Отговори
До Реалист преди 2 години
Много си далеч от истината. Ярък пример защо при нас не става с референдуми.
98
14
 
7
 
! Отговори
До 108 преди 2 години
Не са ме питали лично, но ако не бях съгласен щях да ходя да протестирам. При демокрация е важно масата да е съгласна, както и при референдума. Това за приемането ни в ЕС и НАТО беше едно от малкото правилни неща извършено от политиците ни тогава. В противен случай щяхме да се озовем в позицията на Украйна. При нас за разлика от Швейцария не става с референдуми защото не сме им достигнали нивото и най вероятно никога няма да го достигнем.
97
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 103.....Сами сме искали да влезем в Нато! Теб питаха ли те, щот мен не са. В Швейцария поне референдуми провеждат по тия въпроси.
96
10
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Току що гледах видео от руски хеликоптери К,военната помощ от чехия с бронираните машини и ракетните установки от Англия,станаха на пепел.Иначе УКРОина печели де,на видео игри :)
95
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полковник Едуард Басурин, говорителят на ДНР, съобщи за двата кораба. Дано оцелеят екипажите, че става лошо. Никакво оръжие за тия азовци, да им върнат обратно недоволните от хотелите и къщите, дето нямат угодия.
94
10
 
8
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Използва самоделни устройства, защото й свършиха ракетните установки. И патрони сами си правят. Ядат трупове също.
93
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как нали ги разбихте? Пан селенски како става хак ли лъжите???
92
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
102 не е точно така. Ние сами искахме да влезем в ЕС и НАТО нали така? Като влезеш в алианс трябва да се съобразяваш с някои правила, ако искаш да ползваш някакви облаги "грантове" или както искаш го наречи. Ако не искаш да се съобразяваш, както Швейцария примерно не членуваш и никой не ти казва какво да правиш. Ако искаш да излезеш ОК, пример Англия, да не би да ги нападнахме, че вече не искали да са в ЕС? Не, пак търгуваме с тях с предоговорени условия за двете страни.
91
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99 и ние сме суверенна държава, ала не ни дават да правим каквото си искаме. Например, ако не им отърва нещо в политиката ни и йок, спират ни грандовете. Та повече ме интересува защо суверенната държава България не може да прави каквото си иска, а после бих мислила за Украйна.
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Със сателитни снимки гледаш силуети, ама това може да е балшой театър." - силуети ни показват на нас по телевизията, иначе zoom до малко по големи от кибритена кутийка!
89
21
 
14
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Отказаха се, не им било това целта...(ама след като им се "изпари" една 65 км колона от техника). Сега стискат палци да превземат още примерно 1 областен град та да има за кво да ръкопляскат на 9 май, че иначе срама е голям!
88
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е суверенна държава, подписана от Горбачов. Ще правят каквото си искат. Некво миризливи джудже не му харесва - айде кой откъде е. И на мен много неща не ми харесват и не съм тръгнал в магазина с калашника.
87
2
 
7
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Па *** да видиш!
86
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия нали настъпиха вече до Киев? Пак ли ще настъпват..
85
4
 
10
 
! Отговори
Бай мангал преди 2 години
Ох още джелезо идва. Като на Коледа е
84
24
 
16
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Верно е! Ше го ядат як заради нахлуването в суверенна държава и извършването на военнопрестъпления.
83
18
 
22
 
! Отговори
3-мата от запаса преди 2 години
- Здравейте,доказахме тялото на вашия съпруг от специалната военна операция! - Ами къде е главата му? - А тя къде беше, когато тръгна към Украйна???
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сателитни снимки гледаш силуети, ама това може да е балшой театър.
81
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чака ги голем к-р нацистите