Украйна: Русия натрупва сили, готви настъпление

Цивилните в Луганск са призовани да избягат
Обновена: 10 апр 2022 13:49 | 10 апр 2022 10:05, Петя Славова
178

Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат незабавно. Русия "натрупва сили за настъпление" там, предупреди губернаторът на района Сергий Гайдай.

Украинските власти заявиха, че са договорени десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от региони, обсадени от руски сили.

Още по темата

Полицейски час е в сила до утре в град Одеса заради "заплаха от ракетен удар" от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на отбраната предостави актуализация на разузнавателните данни за ситуацията в Украйна, включително доказателства, че Русия е насочвала атаки към цивилни.

Оттеглянето на Русия от север разкрива масови гробове и използване на живи щитове, се казва в документа. Открити са също така доказателства, че Русия е използвала самоделни експлозивни устройства, за да "причини жертви, да понижи морала и да ограничи свободата на движение в Украйна", съобщи БНР.

Според информацията руските сили продължават да атакуват инфраструктурни цели с "висок риск" от нараняване на цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: УкрайнаРусияевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците лъжат много, ама много. Колкото и да са засегната страна в конфликта, доста прекаляват. Нашата държава е преживява няколко воини и никога никой не и е наливал милиарди помощи, доставки с модерни оръжия и обещания за европейско бъдеще! Борили сме се сами и сме преживявали цялата нищета и мизерия със собствени сили ! Промити мозъци са зомбитата, които бяха готови да сменят имена на улици в София заради чужда война между две корумпирани системи !
79
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британските, както и американските разузнавачи разполагат освен със сателитни снимки защото отдавна не използват допотопна техника от ВСВ за разлика от руските ***, но и имат на място агенти, които събират надлежно информация за да бъдат съдени руските окупатори. Методите не са им се променили, нито от нахлуването им в Полша, която си я разделиха приятелски с Хитлер, нито от нахлуването в Унгария, нито от нахлуването в Чехословакия 68г!
78
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 години на укрите не им пукаше за нищо. Сега са се сетили....След като мечока излезе от бърлогата си. Остава бягането или на близкото дърво.
77
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, ук Че ви отвинтят бургиите руснаците на тия наемници, които са останали там. Автентичните укри са по европейските курорти отдавна и не им дреме. Там се бият англосакси, френски легиони и прочие нечисти сили риии, украсявайте със знамена гроба на Бандера и се радвайте. Аре, със здраве. Много европеец, че даде фира покрай тая война. Нато се топи.
76
16
 
16
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Ти май забрави чеченците и сирийците в състава на руския "освободител"!!! Колко *** трябва да си за да вярваш, че някой привикал ислямистки радикали във война в християнска държава, му пука за цивилното население! Промити съветски мозъчета!!!
75
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сега на мястото на Путин беше Сталин, няколко руски генерали щяха да бъдат разстреляни. Мека китка се оказа Путин.
74
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и вчера попитах, тези британски разузнавачи в състава на колещуте и изнасилвачите ли са били, че толкова достоверно твърдят. Само наивник може да им вярва. Украинския башибозук от въоръжени затворници май го забравяте. Ходят в местата които напусна руската армия и трепят наред наричайки населението колабуратори.
73
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да го изпеят, като той е на "родния" им език, а тене го знаят! Говорят диалектен руски, както и комшиите на югозапад от нас с диалектния български.
72
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпейте си химна с ръка на сърцето! Но не го знаете, нещастници. Веднага всички укри да си изпеят химна под гордо развятото знаме. Това слава украини всички го научихме. Под какъв химн се подвизавате и въобще държава ли е това?
71
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По руската телевизия показват за кратко, че не е за всеки да го гледа, клипове с мъчения на пленени руски войници от украински фашисти. Освен, че ги бият и държат гладни им режат ушите е, носовете, стрелят в катаката им, за да се мъчат повече преди да умрат.Долу фашистката държава Украйна, всички с Русия в борбата й за свободна Украйна без нацизъм!
70
14
 
26
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Успех Русия !!!
69
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо да кажете за моряците ни и кораба в Мариоупол, взето на абордаж от Азов, моряците държани като заложници, а на борда разположени 120мм миномети! Не ви разрешават да пишете за това, така ли? Сайтчето оIо...
68
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бургас украински мутри са си паркирали скъпия джип на пешеходната зона, демонтративно, влезли са в ресторант и накрая са отказали да платят. За такива жертви иде реч!Не помагайте на украинци, много от тях са свързани с организираната престъпност и украинската мафия!
67
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В същият момент Кирил Петков подкрепя украинците всеячески без да се интересува от нашите българи в Украйна. Даже издаде имената на военните, които с риск на живота си се опитват да изведат наши моряци от Мариупол.
66
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който подкрепя украинците сега е виновен за невинните жертви! Масови гробове има в цяла Украйна и то направени от нацистите. Има клипчета в ютуб, където се хвалят как избиват неукраинци и как крадат децата на другите народи. Защо Унгария не зае позиция като другите държави? Защото и унгарците са подложени на гонения и клане! Ние нашите хора ги изтъргувахме и ги оставихме да бъдат изклани. Унгария ще завземе западните Карпати и ще си освободи народа!
65
27
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
на няколко седмици , кога украинската армия достига до Подмосковието в преследването на руските фашисти. Путин, както Хитлер трябва да бъде унищожен в неговия московски бункер.
64
9
 
27
 
! Отговори
Успех! преди 2 години
Успех на Русия в предстоящото настъпление! Българският народ е с руския в борбата му с украинските фашисти и за смяна на бандеровския диктаторски режим в Киев. Само така Европа ще бъде свободна от престъпната болест наречена украински национализъм!
63
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчистете ги до дупка, останалите бежанци към Запада при останалите фашисти Да се махат от нас, те са фашисти и католици!
62
27
 
8
 
! Отговори
9-май Празник преди 2 години
на червения площад публично ще бъде обесено кремълското Джудже за радост на хората по света. Никой не се радва , че Джуджето убива съседите си от Грузия и Украйна и краде техните земи.
61
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като човек имащ роднини в Украйна и познати и приятели, мога да ви кажа, че най-големия агресор е украинската армия и групировките на нацистите. Колят и бесят собствения си народ и не позволяват на повечето хора да напускат родните си места. За да напуснат областта в която живеят им искат 10 000 долара на човек, а за да напуснат Украйна 15 000 долара на човек. Азовците са им взели всички ценности и са ги оставили без хляб и вода. Това защо не се публикува? Хиляди българи бедстват в Бесарабия!!!