Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

Русия прие законопроект, който предвижда глоби и наказания при нарушение
13 апр 2022 16:38, Йоана Цонева
133
Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия
Снимка: БГНЕС

В Държавната дума на Руската федерация бе внесен законопроект, който предвижда глоби и наказания за хора, които отъждествяват СССР и Нацистка Германия, съобщава вестник „Известия“, като уточнява, че съответният документ е публикуван в електронната база данни на институцията.

В обяснителната бележка се уточнява, че в Русия има закон за отъждествяването на целите, решенията и действията на ръководството на СССР с тези на Нацистка Германия в публична реч, публично изложено произведение, медии или интернет. Съответният закон беше подписан на 1 юли от държавния глава Владимир Путин, предава агенция "Фокус".

Още по темата
Кодексът за административните нарушения е допълнен с нов член 13.47 "Нарушаване на забраната, установена от федералния закон, за публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война, както и за отричане на решаващата роля на съветския народ в разгрома на нацистка Германия и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни".

При повторно нарушение на закона гражданите ще бъдат глобявани с до 5 хил. британски лири или ще бъдат арестувани за срок до 15 дни; длъжностните лица ще бъдат глобявани с до 20 хил. британски лири, а юридическите лица - с до 100 хил. британски лири, или ще им бъде наложена административна забрана за извършване на дейност за срок до 90 дни.

На 6 април законът e бил одобрен от Държавната дума на окончателно трето четене. Нейни автори са депутатите Елена Ямполска и Александър Жуков от партията "Единна Русия", както и сенаторите Алексей Пушков и Олга Ковитиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 Панелен *** да е убеден какво си мислел президента на УСА си е психично заболяване.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукуригу сте...изперкали сте тотално.Дано се осъзнаете поне малко и стига живяхте назад във времето,защото ще съсипете бъдещето.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер също е умрял.Знаете ли това?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Що така бря? Нали уж украинците са нацисти според вас. И народът ли ви оприличава с хитлерова Германия? *** Путински
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99% съм убеден,че Байдън и останалите луди си мислят,че Сталин е жив и съществува СССР и затова така се държат.Това си е някакво психично заболяване.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айн Чалгарайх! Айн Попфолк! Айн фюрер кючек! Чалгария = Нацистка Германия.
5
0
 
8
 
! Отговори
нео преди 2 години
Глоба и затвор на руски управници за утвърждаване на закон на ХИТЛЕР от 1941 тод.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми за Сталин...умрял е отдавна.Остава и да го осъдят от Полша и се заклевам,че с векове ще е страшен виц.Много поколения ще се подиграват.Ако са живи де...че не се знае при толкова изперкали дали няма да започне ядрена война.
3
3
 
3
 
! Отговори
Кошмар преди 2 години
Сетили се те да приемат закон за обсъждане на държава,която не съществува и всичко това е било преди десетки години.Тези също са се върнали назад във времето с някаква машина както нашите украинофилци от сайта вчера.От слънчевите изригвания ли е...от ваксините ли е...от какво е не знам.
2
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Че Сталин е изтрепал много повече руснаци, отколкото Хитлер нацисти! А и не е тайна, че Хитлер дълго се е учил от Сталин, докато дойде на власт! Още никой не го знаеше каква чума са нацистите, докато Сталин вече беше уморил милиони в ...голодомор!
1
1
 
3
 
! Отговори
Sas преди 2 години
Русия - Меката на свободата