Газовата асоциация: Нямаме изход да не плащаме газа в рубли

Ще поставим цялата икономика в безизходица, смята Пламен Павлов
15 апр 2022 16:38, Анисия Иванова
103

От Българската газова асоциация изпратиха отворено писмо с призив към правителството да приеме условието на Русия за плащане на доставката на природен газ в рубли. Може ли да плащаме газа в рубли?

"Ние нямаме изход да не плащаме в посоченото от "Газпром" условие, същността на писмото е защо нямаме друга възможност. Първо трябва да се вземат решения, след това да се изпълнят. Ние сега не може да решаваме, ние ще поставим цялата икономика и бита в една безизходица. Когато се вземат икономически решения, те трябва да бъдат обезпечени. Ако българската държава компенсира всички тези необходимости, тогава Европейската комисия трябва да компенсира с решение българската държава", каза председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му България е най-зависима от енергийната доставка.

"Ние 7-8 години имаме мораториум върху проучванията и добива на природния газ и нефт. И в същото време поставяме условия да преустановим доставката на природен газ. Ние сме притеснени, че по този начин се ликвидира цял сектор от енергетиката. Това е сектор в тази политика на "зелена икономика" има съществено място. Над Дунава констатирахме, че се извършва добив", допълни Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че интерконекторът край Комотини не е проектиран за връзката за доставка на газа от Азербайджан.

"И сега получаваме газ от гръцката система. Неслучайно едно от първите действия, които предприе правителството, беше да освободи бившето ръководство на "Булгаргаз", което ограничи приемането на тези обеми. Свързването с европейската газова система ще стане, когато ние завършим връзката с "Балканския поток" и когато започне да функционира като интерконектор", посочи експертът.

Те предлагат да се изпълни програма за енергийна независимост.

"Основният критерий на бизнеса трябва да бъде цената, нищо друго не трябва да влияе. Ние се интересуваме от това да осигурим на българския потребител и българската икономика конкурентен и алтернативен източник. Нищо не получаваме безплатно", категоричен е Пламен Павлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
24
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Руски фашага. Интересно утре ако кажа на доставчика ми на газ, че ще му плащам в рубли, защото нямам изход, пък и така ще плати по-лесно той на путлерските си господари, дали ще се съгласи.
20
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички от върха, дето писаха - ние няма да плащаме с рубли - out от политиката и ръководните длъжности. Докато топкат топката, и се водят по течението като ***, ни вкарват в помийната яма на Европа. И не само това - но ще ни направят най- бедните.
19
9
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
от кога едно от петте НПО с "българска газова" има правото да говори от името на българската държава? тия кой ги назначи за главни?
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгария позря. Въпросът е ние дали и кога.
17
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук новина няма. Русия предупреди преди повече от месец, даде срокове и сега си действа според плана. Пък вие молете Кицата да ви го носи от Канада и САЩ.
16
24
 
3
 
! Отговори
Глупости... преди 2 години
Потреблението ни на газ е 6%.....ДГД... ПУТИН..... ХАХАХААА.....
15
20
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До 1 Българи и Руснаци не разбират от договори, точки, клаузи, подписи, адвокати...от официални и законни неща. Те разбират от рушвети, изгоди, да нареждат без да познават собствените си закони, камо ли чуждите и международните. Италианската мафия ряпа да яде..... Тези са по опасни и лъжливи. Дори себе си дезинформират, та не знаят на кой свят са и къде са. Тежка диагноза и психопатия развила нов вид балканско животно....
14
2
 
16
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Да го прати на арменският поп това писмо. От клоуна нищо не зависи
13
8
 
28
 
! Отговори
До ДОГОВОРА Е В $... преди 2 години
"..... НЕМА такъв филм "в рубли.." !!!!" ---- Филмът е произведен тази година и тепърва ще го гледаме. И да си затваряте очите - пак ще върви по екраните. И никой няма да ви пита.
12
2
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Абе ще ти намерят те!Знаеш ли колко им дреме на милионерите с имотите по света и у нас за тебе!Могат с години да чакат и да не ти доставят газ..те са си подсигурени
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Момо Който има ядрени оръжия и не му дреме за запада, санкции и подобни тъпотии, може би.
10
1
 
11
 
! Отговори
Газова асоциация.... преди 2 години
.... Пълни ХАЛГЪЗНИЦИ....
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДОГОВОРА Е В $... Има нема, като ти спрат доставките ходи се оплаквай в Армения. И се топли с "договора" :)
8
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми това не е някаква новина. Някой ако си е мислил, че ще дойде газ от Луната примерно, сега може и да е изненадан, но всеки трезвомислещ човек е наясно, че алтернатива, поне засега, няма.
7
23
 
9
 
! Отговори
ДОГОВОРА Е В $... преди 2 години
..... НЕМА такъв филм "в рубли.." !!!!
6
6
 
33
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Договорите по време на извънредни събития като война, търпят промяна.
5
6
 
37
 
! Отговори
До Момо преди 2 години
НАТО и колониите му от ЕС първи нарушиха всякакви договори с налагане от години на ембарго и санкции. Крайно време беше да им се отвърне посправедливост. Но понеже ние пак сме на грешната страна, поради некадърни купени управляващи, боят ще си го яде обикновеният европейски гражданин.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой некадърник я е писал тази статия? Газа? Бога ми, не сте журналисти, а лукови глави!
3
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ясно от поне месец, когато Русия го обяви публично. Въпросът е какво се моткате и защо го допуснахте въобще, управляващите!
2
5
 
24
 
! Отговори
По същество преди 2 години
Няма - няма. Както си решите. Вие сте газовата асоциация. Като нямате газ, за нас сте просто безполезни. Като седите на креслата си с табелките с имената и позициите си, си мислите, че сте шефовете на газа. Айде, тогава Русия като го спре, намерете ни алтернатива веднага, без ущърб за нас.