Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение за моряците от "Царевна"

Най-важното, според него е, че те са вече на по-сигурна земя
15 апр 2022 11:01, Петя Славова
65
Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение за моряците от "Царевна"
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от моряците от кораба "Царевна" са се евакуирали като техните съпруги обясниха, че са го направили без помощта на държавата.

Още по темата

"Със сигурност държавата не е преставала да търси решение на проблема с моряците от "Царевна" през изминалите 50 дни на войната. Няколко пъти и премиерът направи изявления, включително за подготовката за спасяване на тези моряци.", каза пред Нова тв бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев. Според него след време ще се разбере цялата истина или това може да стане още като се приберат.

"Най-важното е, че тези български граждани вече са на по-сигурна земя, доколкото може теренът, на който се водят военни действия, да е сигурен. Предполагам, че те вече са по-далеч от тях", заяви той.

По думите му още през февруари Русия е събрала много мощна военноморска групировка. "Тя практически осигури пълен контрол на морското пространство в Азовско море и голяма част от Черно море. Там Украйна не е имала никаква възможност да предприема каквито и да е действия по море. Страните от НАТО пък намалиха присъствието си в Черно море", отбеляза Тагарев.

"Имаше информация, че в началото на войната има около 70-100 блокирани кораба. Някои от тях се опитаха в първите дни на войната да отидат в по-безопасна част на Черно море, но три от тях бяха ударени. Единият беше турски кораб с украински екипаж", коментира още той и добави, че не е забелязал да има сериозни усилия този проблем да бъде решен и всяка държава започна да търси решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То с приятели като нашите -от Ф АЩ, еуро г ейци, правителствени марионетки и вся остальная ... врагове не са ни нужни. Добре че бяха "враговете", че да стъпят на наистина сигурна земя моряците.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не сипролича. По нищо! Добре, че отново бяха руснаците. Нашите продажни нищоправячи пръста си не мърдат, ако нямат лична полза от това.
32
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението беше като започна войната да си дойдат. Имаха 3 седмици да си тръгнат без да ги стрелят, без да плуват през мини итн. Сега видиш ли проблем щото седяха като мухльовци да чакат да свърши войната и никой не им нареди да се прибират от правителството!
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи агресорите и терористите спасиа ората, а славните украинци не ги пуснааа 1 месец? Тия нашите червени *** с натовска боя, съвсем омазаха гащите. Те да се радват, че ги спасиха и не пострадаха иначе по морето шеше да има хохъл тайм медуза с дървета и камъни
30
0
 
20
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Наглост голяма
29
1
 
17
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Лъжи и глупости на ангЛо!
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Все не мога да разбера, това от нашите политици наглост ли е или тьпотия?" ---- и двете плюс сму4ене на американски хем0р0иди
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Има останали на кораба българи,за тяхната евакуация ще се погрижите ли?" ----- силно вероятно е те да не искат да се евакуират. Ако целият екипаж напусне кораба, тогава всеки един може да го обяви за негова собственост. Също така най-вероятно напусналите го моряци няма да получат заработеното до момента. Но все пак е по-добре жив и без няколко месечна заплата, отколкото не-жив и с посмъртна заплата.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все не мога да разбера, това от нашите политици наглост ли е или тьпотия?
25
1
 
24
 
! Отговори
ЕЕЕЕ преди 2 години
Тагарев прави на луди останалите. *** - учил си в Москва, а сега лижеш *** на американците. Всичко разбрахме. Благодарение на руснаците, нашите са спасени.
24
0
 
21
 
! Отговори
факт преди 2 години
с търсене на решение нищо не става бе , действия трябват . и моряците като разбраха че действия няма , взеха нещата в свои ръце , просто си тръгнаха . измисленото правителство на кико знаят само празни приказки да говорят .
23
0
 
36
 
! Отговори
Колкото преди 2 години
Колкото повече затъвате в шикалкавене и лъжи, толкова по-безпомощна става пропагандата ви. Истината рано или късно стига до хората! Можехте скромно да наведете глави и да кажете едно дипломатическо благодаря на хората, които въпреки всички официозни плюнки от наша страна, помогнаха на наши сънародници, на БЪЛГАРИ! И тогава възниква въпроса - българско ли е българското правителство???
22
15
 
3
 
! Отговори
Mar преди 2 години
#5 И от какво тази "държава" е спасила сънародниците ни.. не е ли точно тази "държава" причината те да са точно там, блокирани и в опасност?Надявам се, трупате спестяванията си в не-скъсани рубли, да си ги харчите, когато "великият" и "благородният" поиска да ви "освобождава"...
21
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наща държава търси решението а ДНР го намери. Поне едно МЕРСИ да им кажат.
20
0
 
44
 
! Отговори
Левски кипи, става.. преди 2 години
Освобождението на българските моряци в Мариупол от силите на ДНР и руснаците се превърна в оглушителен шамар в политическия сурат на българските управници и лично на Киро Канадеца, както и на техните адвокати, неуморно шетащи из поръчкови медии.
19
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kъсно е, либе за китка. Жените на моряците казаха истината. И лъжете няма кой да ви вярва
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен За тяхната евакуация трябва да се погрижат Киро премиера и министърът на МО.
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, ти вярваш ли си на думите,които говориш? И смяташ ли, че някой ти вярва?
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тагарев, думичката която търсиш е спасибо ахахах
15
0
 
32
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Вчера ли беше по тв един уж го поканили да обясни за тия моряци а той хъката..мъката..това е тайна..онова не мога да кажа..третото не го знам....действаме с всички усилия!Хаха!Бахтий лъжците братче!