Япония отне привилегирования статут на Русия

Страната вече няма да е привилегирована в търговията
20 апр 2022 12:28, Росен Стойчев
55
Япония отне привилегирования статут на Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Япония подкрепи предложението за отнемането на статута на най-привилегирована нация на Русия, съобщи Киодо.

Европейски държави вече приеха подобно решение.

Още по темата
Това означава, че Русия ще загуби предимства като ниски мита и малък брой търговски бариери.

Това предполага и промяна на закона за търговията. Така руското правителство няма да може да използва варианти за заобикаляне на ограниченията.

ЕС отмени статута на Русия преди месец. Подобно решение обявиха и САЩ. Японското правителство обяви, че ще подкрепи решенията на западните държави. Страната водеше преговори с руското правителство през последните години за постигането на мирен договор. Съществен напредък обаче не беше намерен и от двете държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе драги ми заблудени русофили, някой от вас ходил ли е в Япония. Тези хора са в друг 21век. Там има симфонични зали -пълни, от деца до 98г баби със синя коса. Всеки малък град има завод за нещо, няма смисъл да се пише, вижте малко в Ю тюба, но повече обърнете внимание на хората и ги сравнете с вашите любимци
38
2
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Така се прави! Бой за да ти имат уважението! А не като Русия да жали Украйна.
37
2
 
3
 
! Отговори
Жалко за Япония преди 2 години
САЩ сринаха Хирошима и Нагазаки и взеха страха на японците. Оттогава тя нямат собствена политика.
36
7
 
9
 
! Отговори
До 39 - анонимен преди 2 години
Явно анонимни са ти познанията по икономика, надали си чувал макроикономика. Който произвежда и то особено високо технологична продукция - той може да си позволи голям външен дълг. Защото неговата продукция е ликвидна и търсена. Вярно е, че и суровини се търсят, но цените им са по-ниски и са заменяеми. Мозъците от цял свят отиват да работят именно в тези държави, но никой не отива в богата на суровини Русия. Освен ако не иска да се върне с векове назад. Тепърва да посреща 20 век.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт, че тук някои слагат Индия и Пакистан на една страна показва колко са глупави и безхаберни. Дори и Китай не подкрепя Русия, просто заобикално ги заклеймяват, докато си точат евтино ресурси. Руснаците в момента не продават нищо, освен на ЕС и САЩ. Пари от Китай не печелят, а до Индия нямат капацитети.
34
5
 
8
 
! Отговори
До Софка преди 2 години
Няма държава, която да не е пострадала от Русия. Нито една. Корея е разделена. Окупирани земи от Япония. Афганистан, Сирия, Куба, Никарагуа. Да не говорим за завладените народи в империята. Затова я и наричат империята на злото. А за Европа да не говорим Цяла Европа до изток от Франция е имала проблеми с Руския империализъм. Да не говорим за Унгария /1956 г/, Пражката пролет /1968 г/. Да не говорим за прибалтийските държави, Финландия и Полша. Уви, това е драга ми Софке.
33
4
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Нали се сещаш, че САЩ и Канада имат ресурси колкото Русия, но просто не ги разработват, купуват си евтинко от Руснаците и си свиркат, ако им се наложи, ще си ползват тяхните.
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавите с най-голям външен дълг се опълчиха на онези дето притежават всички лесурси на света. Интересно какво ще се случи.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин а мъничко човече,но с голяма тояга ,за съжаление. Най-вероятният и правилен изход е да се обърне към него и хубаво да го натупа, рашиста безмозъчен и глупав.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОТова е вярно.Руснаците забравиха, кой им помогна.Ако не бяха САЩ, Британия,Канада и другите държави, тези щяха да са в миналото.Германия ги прегази за една седмица. Унищожи почти цялата им армия, която не е по различна от сегашната. Руснаците са пълна трагедия във военно отношение, доказаха го и сега.Украинците ги направиха за посмешище на целият свят.
29
4
 
14
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
До Анонимен 32, това въобще не ме радва, нито ми е смешно! Няма да застана зад Русия, защото е решила да воюва! Процесите които се случват не са радостни и за тези които налагат санкции, защото те също търпят не малко загуби!!! Стига сте се прекланяли пред Путин, той не е Господ! Той е човекът който си позволява да размахва пръст на цял свят, дори с червения бутон. Анатема за Путин!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да очакваме ли Русия да нападне и Япония ????
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, ама няма балами да огъват гръб пред сащ, не си познало малкото...тоя филм свърши...
26
3
 
8
 
! Отговори
Руските фашисти преди 2 години
Руските фашисти ще ги обесят!
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ги отписа като търговски партньори, защото я крадяха най-безсрамно, вероятно това са били техните привилегии, много добре са работили. Сега може да направите една малка аритметическа сметка населението на Китай плюс населението на Индия, Иран, Пакистан, арабския свят, латинска Америка и го сравнете с това на сащ, ес, яп-я и малкобритания, канада и австралия. Ха-ха хи-хи! Не са ви информирали българските медии за как са разпределени силите...
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очите са най продажната неадекватна напаст.Забравиха атомите над Хирошима и Нагазаки ама има други очи които ще и припомнят и ще ги накажат
23
7
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 2 години
до Софка (продължение)... Какво правят руснаците? Без да са пускали атомни бомби (върху определени точки) те окупират целите Курилски или също така известни Севернояпонски Острови и до ден днешен не ги освобождават!Да Америка пусна бомби върху два града но Русия завладя половин Япония!А за японците земята е най-ценна!!! И все още, както ти сама написа, 70години по-късно, няма подписани мирни договори между агресора Русия и жертвата Япония!Където стъпи руснак, цветя не никнат.ай със здраве
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
средния японец живее в жилище от 15 квадрата, те са специални наистина, а и си имат специалните 12 трилиона долара дълг, браво на тях
21
5
 
3
 
! Отговори
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧ преди 2 години
Тая история, която си учил, в НБУ ли я преподават или идва директно от Козяк?
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сплотена нация в Японците ми харесва дисциплината и чувството за солидарност не се подават на страх пропаганди и заплахи Браво Японци !!!!!