Антъни Блинкън: Русия се проваля, Украйна успява

Украйна ще съществува по-дълго, отколкото Путин е на сцената
25 апр 2022 16:09, Елка Василева
168
Антъни Блинкън: Русия се проваля, Украйна успява
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не успява в стремежа си да победи в Украйна, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от ДПА.

"Що се отнася до руските военни цели, Русия се проваля, Украйна успява", заяви Блинкън, който пристигна в Полша след посещение в Украйна.

Още по темата
Според него целта на Русия е да отнеме суверенитета и независимостта на Украйна, но не е успяла в това въпреки продължаващите от над два месеца атаки.

По думите му руската армия не е оправдала очакванията, а икономиката на Русия е тежко засегната от западните санкции.

"Не знаем как ще се развие войната по-нататък, но със сигурност знаем, че суверенна, независима Украйна ще продължи да съществува много по-дълго, отколкото Владимир Путин е на сцената", каза той.

Блинкън и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посетиха Киев вчера, което беше първото посещение на американски лидери в Украйна след началото на руското нашествие, предаде Франс прес, като цитира американски представители.

По време на посещението си двамата обявиха, че американското дипломатическо присъствие ще се завърне постепенно в Киев, както и пряка и непряка военна помощ на стойност над 713 милиона долара.

Тя ще бъде разпределена между Украйна и 15 други страни в Централна и Източна Европа, уточнява Ройтерс.

От тези средства около 322 милиона долара са предназначени за Киев, отбелязва Асошиейтед прес. Останалите ще бъдат разделени между страни от НАТО и други държави, предоставили помощ на Украйна от началото на войната.

Новото финансиране е различно от предишните помощи на САЩ за Украйна - то не включва оръжия от складовете на американската армия, а пари, които страните могат да използват за закупуване на оръжия, от които се нуждаят.

Освен това Вашингтон е одобрил продажба на боеприпаси на стойност 165 милиона долара. Те не са произведени в САЩ и са съвместими с оръжията от съветската епоха, използвани в Украйна, отбелязва АП.

С това общата сума на американската военна помощ за Украйна от началото на нашествието достигна 3,7 милиарда долара.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няколко пъти заяви, че целите му са денацификация и демилитаризацията Украйна. В нито едно изявление досега никой не е споменал за превземане на страната. Измислици-премислици на интелигентните американци. Страх ги тресе, та закриват медии, блокират канали и тв зада не научим случайно истината Мръ,сните национални пред,атели от България им угаждат и пренебрегват народа си за сметка на няколко милиона долара.МАЙЦЕПРОДАВЦИ!!!
124
3
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: А русия е лакома и иска всичко това за себе си.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДраганДраганов Аз си спомням как американците след 10-годишна окупация се изнесоха от Афганистан, оставяйки оръжие и военна техника за 670 млн.$. Спомням си как USA-демократичните войски преди 3 години се нанесоха в Сирия и първата им работа беше да окупират нефтените кладенци, които използват и сега. Запомни едно: сегашните войни се водят за природни богатства -газ,нефт, рудни залежи, а не за промишленост. НАТО воюва за пшеница и царевица на Украйна и залежи на Fe руда, не за Азовсталь.
122
0
 
5
 
! Отговори
Прекратете войната! преди 2 години
Не съм сигурен ,:че Русия се провалв във войната, но виждам,че украинските домове и многоетажни ЖК са в развалини. Русия има 140 млн.жители, Украйна - 37 млнн. Руснаците наеха чеченските кадировци, наскоро и сирийски професионални бойци. НАТО чрез Зеленски иска хохолите да обезкървят Русия, но в Мариупол азовците се предават и сега рашъните чакат 240 западни офицери да се предадат. ПрекратетеЛошото е, че славяни се бият помежду си, а продажници като К.П., А.В. и Фъфльото + Гнома подклаждат огъня
121
0
 
1
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Абе Атанасчо.Браво, не казваш война а учение.Явно си усетил че ако каже война ще лапнеш големият руския.17 години пандела.
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109 анонимен Не се подигравай с Путинчо.Рано или късно когато се наложи да си ходи дома с Зеленчо ще седне на една маса на преговори И ще забрави за наркомана и фашиста.И не се тревожи.Ако простотията е по силна,света досега да се е затрил.
119
2
 
0
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Абе 116 анонимно Защо имам чувството че ти ако имаш нахален съсед като Путинчо и той ти влезе в двора ти ще го поканиш да ти влезе и в спалнята.С жената ще сложите ракийка и салатка и ха добре дошъл комшу.Де да имах и аз такъв добър съсед.Дай си координатите.
118
2
 
0
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Абе 107 анонимен.Да си благодарен че тук в България можеш да хвалиш Русия свободно. А ако си в Русия и хвалиш Америка ще те напъхат в такова място където когато ще ти се наложи да си смениш памперса ще ти помогнат няколко съкилийници.*** жална.Ще усетиш колко е огромна Русия.Което ще те зарадва.
117
2
 
0
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
101 верваме ви.Ами момче Не е нужно някой да забива знаме в Кремъл Русия умее да си ги набива сама.Помниш ли 1991 година от 17 държави в С.С.С.Р остана само една.И от 350 милиона останаха 145.Талантлив народ.Умее да си бие шамари когато се наака.Така че пий си ракийката спокойно.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе 110,Лу.Абе момче,защо мислиш че силният *** трябва да победи.Абе влезне ли бабаита *** в двора ти,ритай го в топките и да си ходи дома Иначе ще влезне в спалнята ти и ще ти се наложи да викаш- Жено взимай мерки, черпи комшията с ракийка и саладка та пак да ни дойде ухилен,доволен на гости.Хвала на теб.Харесвал ми,ама ако си ми комшия.
115
2
 
0
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Абе 118 правилно ли прочетох.Малко ли ти е че Русия ти го набиваше 45 години,та те сърби за още ?
114
5
 
0
 
! Отговори
Sikander преди 2 години
Време е Путинчо да хваща пътя за Москва и да си смени памперса,че усмърдя Европа.Защото вносните памперси свършват.И да си купи родни памперси втора употреба.Русия е издръжлива.В тоалетната да я затвориш,няма да умре от глад.Хвала на тоз народ.
113
3
 
0
 
! Отговори
ДраганДраганов преди 2 години
До ЛамятаА Русия как се изнесе от Афганистан!И знаеш ли колко са руските жертви от там!
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що така двамата ухилени, а побеждаващият Зельо меожду тях кат припИкано мушкато?
111
0
 
4
 
! Отговори
Буден преди 2 години
Лъжите и от двете страни си личат от километри. Затова се залага на емоционалната реакция на електората - тогава хората спират да мислят. Стари гестаповски номера.
110
0
 
6
 
! Отговори
Бомба преди 2 години
Ама къде е тая уютна зала? Всички западни мужици успешно прекосяват Украйна.
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двамата ухилени, а побеждаващият Зельо кат пр*Икано мушкато между тях.
108
5
 
9
 
! Отговори
натовски джендър преди 2 години
нали знаете кой с епроваля САЩ демокртаите са пътници и скоро няма да с евърнат вполитиата Русия е с 5 % растеж на БВП за ралик аот САЩ
107
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не са останали нито умни, нито добри хора.
106
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що така? Ония двамата разтеглили усмивките, а побеждаващият Зельо в средата кат припикано мушкато.