НАТО: Няма риск от ядрена заплаха, но войната в Украйна ще е дълга

Няма военна заплаха за Молдова и Грузия в момента
30 апр 2022 18:32, Анисия Иванова
184
НАТО: Няма риск от ядрена заплаха, но войната в Украйна ще е дълга
Снимка: БГНЕС

НАТО не вижда непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия по време на операцията в Украйна, заяви зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за телевизия Digi24.

„Не виждаме елементи от военен характер, които да показват използването на такива оръжия“, каза той. „Със загриженост обаче отбелязваме, че реториката по тази тема се засилва и по наша оценка това е по-скоро елемент на психологически натиск както върху Украйна, така и върху населението в страните от НАТО и в демократичните страни. Иначе не виждаме непосредствен риск от използване на такива оръжия“.

Джоана смята, че конфликтът в Украйна ще бъде продължителен. "Ситуацията на територията остава тежка", каза той...Съдейки по това как изглежда положението на територията, по сили от двете страни, вероятно конфликтът ще бъде дълъг.

Заместник-генералният секретар на НАТО смята, че в момента няма военна заплаха за Молдова и Грузия. „Но ние предвиждаме провокативни действия под фалшив флаг, за да се създадат трудности не толкова за Република Молдова, колкото за украинските сили в Западна Украйна, близо до Одеса“, добави той. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
4
 
3
 
! Отговори
. Мразим Русия преди 2 години
ВОЙНАТА С РУСИЯ, ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ПЪЛНИЯ КРАХ НА РАШИСТИТЕ....!
135
2
 
3
 
! Отговори
ПУТИН ВИ РЕКЕТИРА преди 2 години
НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ДО ДНЕС..... АКО МУ СТИСКАШЕ НА ДЖУДЖИ, ДО ДНЕС ДА ГО Е НАПРАВИЛ, ЗА ТИЯ 60-ДНИ.....ХАХАХААА..... И ЗА ТОВА СЕ ИСКАТ ТОПКИ.....!!!!!
134
9
 
5
 
! Отговори
НАТО НИ БРАНИ преди 2 години
ЕС НИ ХРАНИ....войната ще е дълга и изтощителна най вече за Путин
133
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Свастиката се среща и по средиземноморието,включително по гръцка керамика.
132
2
 
8
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
Колегата със "свастиката" да чете повече от хералдиката, за да научи символите и факта, че свастиката е санскритски знак и го има по гърдите на статуите на Буда. Благодаря за вниманието.
131
4
 
1
 
! Отговори
До.147 преди 2 години
Какво разбираш ти от свастики, писаре?
130
4
 
9
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
След изявлението ,че Русия е готова да използва ядрено оръжие и "да отиде в Рая", от ръководството на Рая са подали официална молба за влизане в НАТО.
129
19
 
7
 
! Отговори
СВЯТ БЕЗ ФЕОДАЛИ! преди 2 години
Войната ще бъде продължителна до Нова година, когато ще се появи опасността от ядрена атака на крепостните при..мати срещу САЩ. Всъщност, тогава са отчаяните предсмъртни действия на жужето и точно тогава Пентагонът и НАТО ще отвърнат на атаката.
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може някой друг да иска дълга война?
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи нато няма да вкарва войски в украйна? Щото Русия ще думка по краибрежията?
126
15
 
18
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Джуджето е болно, трепери, чиповете в червената му тиква са дали на късо и изобщо Русия има нужда от нов лидер, млад и надежден. Тоя закопа Русия така, както и Хитлер не го е правил.
125
15
 
9
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Я, американците били проблема. Току-що научих, че САЩ са нападнали Рассия, ууупс Украйна. Явно има пишещи от другото измерение.
124
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До впечатленЕ, Путин каза, че то война няма. Така че какво се тревожиш, не мога да разбера.
123
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е много трудно и за Украйна, и за Русия да продължат войната след година. Санкциите срещу Русия се усещат, но след година-две-три ще се усещат хилядократно повече. От друга страна Русия не напредна много в Украйна, но избомбиха цялата страна. Мъжете са на фронта, жените в чужбина, няма кой да работи. Украйна е на командно дишане.
122
16
 
17
 
! Отговори
Мда преди 2 години
До 10 дни всичко ще приключи или ескалира до ядрена война! Путин или ще натисне копчето от безсилие да се покаже като победил на 9 май или на 9 май крепостните селяни ще го разчленят на червения площад пред закъсалите "уникални" танкове .... иде му края!
121
4
 
26
 
! Отговори
впечатлен преди 2 години
Първото нещо което каза Блинкен е не преговори, мир, а че войната ще продължи дълго. Явно това е целта.
120
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
До ПешоСелото е изчезнало, защото е демокрация. При комунизма селата си бяха по местата
119
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доста украинци ще загинат но какво им пука на американците при тях е весело
118
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешо нали има тъпоъгълници който да се връзват на такива *** докато има от едните ще ги има и другите те взаймно се подхранват с такива приказки на който и малките деца не биха се вързал.
117
20
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Днеска Коцето Копейкин беше в Силистра и два часа лъга хората,как американците са виновни за ембазията в Украйна. Имах чувството ,че слушам лекцията на Илия Стефанов директора на училището в с. Светослав през 1962г. Как комунисма ще победи до има няма 10 години.Как всичко ще е безплатно в магазина. Как тракторите по полето ще се командват от оператор само с едно копче. Е еее сбъдна се нали??? Сега селото почти е изчезнало. Защо ли???