Украйна: Русия се готви за продължителна война

Москва се готвила за окупирането на цялата Южна Украйна
118
Украйна: Русия се готви за продължителна война
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че войната с Москва навлиза в "продължителна фаза", предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Русия се готви за дългосрочна военна операция", заяви той във видеоразговор с министрите на отбраната на Европейския съюз и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. "Войната навлиза в продължителна фаза", добави той в речта си, която беше публикувана в профила му във "Фейсбук". Според Резников руските войски в момента укрепват позициите си на териториите, които заемат в Запорожка и Херсонска област, за да "преминат в отбранителен режим, ако се наложи".

"В момента основните усилия на Кремъл са съсредоточени върху опитите за обкръжаване и унищожаване на украинските въоръжени сили в Донецка и Луганска област" в източната част на страната, която отчасти е в ръцете на проруските сепаратисти, допълни той.

Пред колегите си от ЕС Резников посочи като цел на Москва и "създаването на сухопътен коридор, свързващ Русия с Крим" - полуостровът, който Москва анексира през 2014 г., както и окупирането на "цялата Южна Украйна". Той призова западните съюзници на Украйна да се координират повече в доставките на оръжие за Киев, "за да освободим нашите територии възможно най-скоро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 69 Значи не можеш да посочиш НИТО ЕДИН случай, в който САЩ се е намесвал , където режима, срещу който се е намсесвал да не е извършвал масови убийства и престъпления срещу собствения си народ? Това ми изглежда като ДОСТА БЛАГОРОДНА дейност от страна на САЩ. Обратното е подкрепа за геноцидални диктатури.
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57 - стига с глупостите, всеки който е несъгласен с колонизацията на САщ бива обявен за диктатор и какво ли още не. Никой не е упълномощавал САЩ да раздават тяхно си правосъдие освен на тяхна си територия. Не може да сте толкова про-сти..честно.
54
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко4ина руска
53
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 Говориха за мир, Януари всеки ден. Обаче окупаторите бяха толкова надутии ,че не им се слушаше. Върни лентата назад и виж исканията на кремъл за мир. Психично болни- признаване на Крим, признаване на Бомбас за отделни, неутралитет за Нато, прочистване на законно избраното правителство и слагане на марионетки, пълно разоръжаване на Украйна:))) След такива измислици за мир ... само бой по руските чутури нагли
52
3
 
13
 
! Отговори
До кой преди 1 година
Когато едната страна симулира желание за преговори,а другата поставя ултиматуми не може да се говори за преговорен процес.
51
4
 
23
 
! Отговори
кой преди 1 година
Как па един не каза дайте дипломация за мир, всички врещят дайте ни оръжие!!
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 "Можеш ли да посочиш като какви "масови убийства" бяха повод за инвазията в остатъчна Югославия? Та?" Сребреница говори ли ти нещо?
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 Можеш ли да посочиш поне една война на САЩ, насочена срешу режим, неудобен за американците и основаващ се на насилие, която да не е довела до цивилни жертви, многократно по-големи от тези, причинени от режима? Можеш ли да посочиш като какви "масови убийства" бяха повод за инвазията в остатъчна Югославия? Та?
48
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щатите от 9 кладенеца мъкнат вода, за да очернят някого и да намерят повод да започнат война. Както сега от 9 кладенеца мъкнат вода, за да изкарат украинските фашисти и убийци на цивилно население светци и борци за справедливост. Еми, колкото и да се мъчите, фашистите са си фашисти и точно те избиват украинци, само защото говорят на руски.
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "Нито една война водена от САЩ, изначално не е водена за решаване на каквито и да е конфликти или проблеми." Може ли да да деш пример за ЕДНА война водена от САЩ, която да не е насочена към режим отговорен за масови убийства и престъпления срещу собствения народ? Само една. :)
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пян_Гъ: Нито една война водена от САЩ, изначално не е водена за решаване на каквито и да е конфликти или проблеми.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърът на финансите на Украина,Сергей Манченко,в интервю пред The Economist казва,че пари за заплати на военни няма.Данъчните приходи на Украина се били свили със 75%..Световната банка прогнозира свиване на БВП на Украина с 45%.Искат да изнесат зърното,но пристанищата им са блокирани.Войната е скъпо ,,удоволствие" и за двете страни.Ако я водят с доброволци ,на които не се плаща,може и да продължи,но до кога не се знае.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 40/49 Югославия, Втората световна война, Виетнам, Либия ... Списъкът е ДЪЛЪГ.
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преставам с глупостите :))) Вече само благи думи ще говоря за украинците, нема да ги изкарвам нагли човеченца :))
42
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До По същество Абе, нали щяха да денацифицират, какво стана? Май война за грабеж на теротории, м? Обаче скоро ще започнат да ги измъкват за яката от окопите. Това не им е ВСВ, колкото и рашките да им се иска и да действат като тогава. Всеки окоп, радиолокационен център, команден пункт и свързочен възел се виждат като на длан, и след това идват високоточните оръжия, от които Русия няма, а Украйна ще има все повече.
41
14
 
9
 
! Отговори
резултат преди 1 година
Резултатът от тази война ще бъде---замразен конфликт, окупирана част от Украйна, изолираност и изостаналост на Русия, страдания на народа за Украйна и руснаците стават вече враг. Има само едно нещо хубаво за България и света----неизбежно ще намали руското влияние в България и шродеризацията в Западна Европа. Цените в краткосрочен план и средносрочен план ще са по-високи, но това пък ще ускори зеления преход. Не трябва да ги съжалявам, но съжалявам руснаците--тяхната трагедия ще е най-голяма.
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 - пожелавам ти съседа ти от острещния балкон да почне да монтира гранатомент насочен срещу твоето жилище, а ти да не му се връзваш :)
39
1
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Студената война
38
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Москва се готвила за окупирането на цялата Южна Украйна" - не, не на цяла южна , а на ЦЯЛА УКРАИНА ! И ще стане факт - може малко по-късно, но ще стане !
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До dakotabg На руската граница са са при Харков. Скоро ще "обърнат внимание" на руските окупатори на юг.