Турция блокира преговорите за присъединявана на Швеция и Финландия към НАТО

Това става часове след официално подаденото заявление за членство
19 май 2022 08:45, Петя Славова
92
Турция блокира преговорите за присъединявана на Швеция и Финландия към НАТО
Снимка: Bloomberg.com

Турция е блокирала започването на преговори за присъединяване на Швеция и Финландия към НАТО. Новината беше съобщена от ДПА и по информация на източник от Алианса.

Още по темата


Това става часове след официално подаденото заявление за членство от лидерите на двете страни. Турския президент Реджеп Ердоган е против членството, тъй като Анкара смята, че двете държави укриват представители на прокюрдската работническа партия, считана от Турция за терористична групировка.

Като мотив за налагане на вето върху присъединяването към Пакта Анкара изтъква и оръжейното ембарго, наложено от двете страни през 2019 г., предава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
18
 
8
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 1 година
Мани - бегай, парлама! Вяр пара! Турската работа бетер атсинганска работа!
53
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машала ва Ердо, тури им го мазно.
52
9
 
28
 
! Отговори
Според на НАТО преди 1 година
правилата, нови страни се приемат само когато това би увеличило колективната сигурност. Някой може ли да обясни как точно ще увеличи колективната сигурност приемането на корумпирани неонацистки държави като Украйна или на държави като Финландия и Швеция? Айде Финландия и Швеция не са бомба със закъснител. Но как точно щяхме да сме по-сигурни с Украйна в НАТО?
51
10
 
37
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
Защо пишещите тук изпадат в такъв възторг когато страна досами границите на Русия иска да влезне в НАТО? Вие въобще осъзнавате ли че това и нас ни ангажира и Българи могат да умрат в чужд конфликт и чужда война? Все едно някой да ви хване ръката и да я пъхне в огъня а вие да се радвате. Що за мазохизъм.
50
2
 
21
 
! Отговори
1аа преди 1 година
Не иска пари Ердоган иска американски самолети
49
10
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ердоган иска да получи пари,както в случая с бежанците.Ще му се плати и ще вдигне ветото.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турски ***
47
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато е толкова мощна организация, че като ги подгониха едни козари с калашници в Афганистан се изнесоха с 200.
46
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как нормален човек да се кефи на хора като Ердоган,Путин и Бойко.Това са корумпирани психопати,които имат единствена цел.А целата е да се стигне до власта само за да се краде и да се гледа за лична изгода.На нито един от тримата не им пука за никой.На тях не им пука и за собствените деца.
45
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1952 година в Турция на власт е Демократическата Партия.Тогава Турция става част от НАТО. Сега на власт е корумпирана партия с лидер психопат,който на всяка цена иска да спечели нещо за себе си,а не за държавата и народа си.В Турция в момента има гладуващи хора,които стават все повече.
44
12
 
17
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Афганистанската армия е по- силна от армиите на 23-те държави членки на нато от общо 30.
43
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не може да се мери с Швеция по високите технологии, които развива включително в самолетостроенето и другите военни технологии. Ердоган може само да си мечтае и да извива ръце за някой грош.
42
8
 
31
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Нато, която се пише за голяма организация, където членуват 30 държави, има 3-4 читави държави, а всички останали са просто някакви географски територии.
41
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган е един дребен изнудвач. Той друго не може. Да си припомним милиардите, които измъкна от ЕС за да държи там бежанците.
40
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция поряза желанието на САЩ да въвлече още държави във прокси войната им с Русия.
39
10
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
До 33.шефа. Шефе, Турция скоро нищо няма да купува защото строи собствени подводници, два самолетоносача, има космическа програма...
38
6
 
39
 
! Отговори
али преди 1 година
Стига ни толкова напрежение. Русия да се изтегли от Украйна, като самата тя остане неутрална. Швеция и Филандия да са си неутрални както си бяха. САЩ се опитват по всякакъв начин да продължи конфликта.... Защото са надалече и гледат да си продават оръжието, те се хранят от хаоса по света, колкото повече конфликтни зони има толкова по добре за тях... Ердоган деййства най-разумно от всички лидери в тази ситуация...
37
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво световна война говорите?Тук става въпрос за съзнателно взето решение на народи от демократичния свят. Когато Турция влиза в НАТО на чело на Турция стои истински демократ, а сега една корумпирана машина.Доган е същия като Путин и Бойко.Това са психопати от класа.Няма как да ги оправиш,освен ако не ги свалиш от власт.Русия,България и Турция за това страдат,заради психопати които са алчни и не им пука за народа.За никой не им пука,даже и за техните деца.
36
12
 
33
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ердоган все повече почва да ме кефи. Тия Швеция и Финландия са егати наглеците. Не знам защо България не е против тия д. ендърски държави.
35
5
 
22
 
! Отговори
али преди 1 година
Прокюрдската работническа партия "считано от Турция " това не е правилно, ПКК е включена в списъка с терористични организации от ЕС и САЩ !!!!! Така че трябва корекция на статията !!!! Най тъжното е, че САЩ и ЕС подкрепят терористични групировки !!!!! Които те сами са ги признали за такива, терористични организации виновни за смърта на хиляди цивилни.... !!!! Това ако не е лицемерие !!!!