ООН: Ужасите в Мариупол ще оставят незаличима следа

Един обичан град - с неясни перспективи
16 юни 2022 22:00, Петя Славова
107
ООН: Ужасите в Мариупол ще оставят незаличима следа
Снимка: БГНЕС

Мащабът на смъртта и разрушенията в опустошения украински пристанищен град Мариупол предполага сериозни нарушения на международното право, заяви ръководителят на ООН по правата на човека и предупреди, че ужасите там ще оставят незаличим отпечатък върху бъдещите поколения.

Още по темата


"Ужасите, причинени на цивилното население, ще оставят незаличими следи, включително и върху бъдещите поколения", заяви Мишел Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева, предава БГНЕС.

Тя посочи "родителите, които е трябвало да погребат собствените си деца, хората, които са станали свидетели на самоубийство на свои приятели, разделените семейства, всички онези, които е трябвало да напуснат един много обичан град с неясни перспективи да го видят отново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
16
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
Къде беше ООН през изминалите 8 год.,когато бандеровските фашисти в Донбас избиха хиляди цивилни,между които и много деца?! Също погребани в черната земя от нещастните си родители! Демагозите от ООН не само си затваряха очите за зверствата,ами и непрекъснато ги подстрекаваха да вършат нечовешки издевателства върху рускоезичното население!Никой от тях не си направи труда да накара фашистките им управници да спазват Минските споразумения на които уж бяха гарант! Виновници за войната са ФАЩ !!!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава дума "уплашункал" няма. Във втората част си описал твоята професия. Ти си много ниско интели гентно същество дори си без интелект и култура 0. Стой си в САЩ. Там ти е мястото.Не се връщай в Бг.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците нали са на власт не им падат звездички. За същите думи звездичките са за бг. Така е в либералната демокрация/демокрация. Къде са самолечетата бе..
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
агресията на сорросоидите е минала всяка граница и не е чудно че хората се страхуват сорросоидите да не ги утрепят опиянени от това че са на власт сега ...
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агресията на *** е минала всяка граница и не е чудно че хората се страхуват *** да не ги утрепят опиянени от това че са на власт сега ...
45
3
 
8
 
! Отговори
Невероятни тъпаци... преди 1 година
Абе, соpoсоидни уpoди, дайте ми линкове по дати, може на английски, френски, руски или български от сесии на ООН за наложено вето от Русия! Вие сте тотални пpocтаци и елементарни тъпaнарски манипулатори. До 47 --- И ти, пpocтак, имаш бoлното самочуствие, че си грОмОтен, егати нищoжеството си, и между другото "по често" на български език се пише с тире "по-често".
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо човек трябва да се блъска да ходи до Америка когато може да си тролли от тука. Е заплащането там в САЩ е по високо но и разходите са по големи. Драскайте си Кой ви пречи. Но защо трябва да обиждате. ...
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Югославия имаше същите задокеански постановки както и в Украйна. Имаше много лъжа и инсинуация. Сега разбирам това. Виждам същите западни игри лъжи и манипулации. Схемата е същата но няма да мине...
42
8
 
2
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Невероятни тъпац.и.... Пиши по често каментари. Така нормалните хора ще разберат каква е громотността, какво е възпитанието и колко е мозъка на средностатистическия русофил. По тоя начин от обикновен ****к ще станеш полезен ****к.
41
2
 
8
 
! Отговори
чико преди 1 година
До Анонимен 37 Я пак прочети какво съм написал.Става дума за жертви а не за разрушения.Града ще се въстанови,но хората няма да са същите и някой няма да са живи да го видят.Ако руснаците я караха както украинците,досега и Киев да беше паднал.Смелите украинци защо не пуснаха вчера жителите на Северодонецк и околностите да се евакуират-защото ги позват за жив щит.Това е нещото което ги предазва от унищожение.Мисленето ни е в различни посоки,но аз не казвам че си като папагал.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моите родители и семейство са от интелигенцията. Не можеш да ме засегнеш. "Демократичните" подходи са по страшни понякога от социализма който аз много добре помня.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колегата който пишеш на Небългарската клавиатура моля те определи се руснак ли си или украинец. Няма значение но мисля че се объркваш понякога. Объркваш и нас българите. Българския език е труден. Пиши на руски че да те разберем. Благодаря.
38
8
 
3
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
До Анонимен - Що да ви трепят. Наслаждават ви се на акъла. След девети вашите родители и прародители изпотрепаха цвета на нацията, но ДНЕС всеки може да замине зарубежом и да се спаси от "трепачите". Факт е, че никой никого не трепе, защото няма за какво. Умните ги изтрепаха навремето, а днес тарикатите - се изнесоха на Запад. За останалите, които не са доволни Блатная е перспектива към Ада.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Невероятни ***... Тъй като виждам, че не знаеш и селски кмет как управлява, да ти кажа Русия има право на вето в съвета за сигурност на ООН, така че, може да блокира такива решения. Сега си ходи във Факултето щото политиката не ти е ясна
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се е уплашункал тоя под мен горкичкия! Спокойно чадо, никой няма да те трепе! Някой трябва все пак да чисти keнeфuте!
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите обиждат. Те са на власт и погледнато така имат привилегията.... Останалите търпим да се благодарим че сме живи. Още не са ни утрепали но никога не е късно. Има постоянни заплахи. Факт.
34
6
 
5
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Невероятни ***... Пак ви казвам, четете. в донецк и луганск където имаше боеве между украйна и отцепилите се републики от 8 години управлението е на проруските сепаратисти. От начина ви на изразяване се подразбира и колко Ви е интелекта. Това че обждате , само показва че нямате елементарно възпитание и еволюцията за Вас е спряла на ниво мужик.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До чико. Наистина ли вярвате, че украинската армия има капацитета едновременно да се брани от превъзхождащата я армия на Русия и в същото време да срине Мариупол до основи. Цялата украинска армия няма такъв артилерийски капацитет, че да изравни Мариупол със земята. Помислете малко. Или не мислете а повтаряйте като папгал.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Дир събрали сте целия задокеански елексир. Това няма да помогне на хода на събитията и историята. Те са предопределени от определени социално икономически промени. Който не разбира написаното да слага минус. Но това няма значение защото има световно изменение и променение. Нещо като продължаваме промяната. Смях в залата.
31
5
 
7
 
! Отговори
чико преди 1 година
И това ако нее двойствен стандарт.Никой не знае колко са жертвите.Кой колко е убил.Доказа се ,че украинците убиват свои граждани.Освен това се правят инсценировки на масови убийства на украински граждани от руски войници,които по-късно възкръсват.Как можеш да имашвяра на нещо недоказано,а предадено от заинтересовано лице.Украйна си отива и това за жалост е истината.Всеки трябва да си поеме вината.