ООН: Ужасите в Мариупол ще оставят незаличима следа

Един обичан град - с неясни перспективи
16 юни 2022 22:00, Петя Славова
107
ООН: Ужасите в Мариупол ще оставят незаличима следа
Снимка: БГНЕС

Мащабът на смъртта и разрушенията в опустошения украински пристанищен град Мариупол предполага сериозни нарушения на международното право, заяви ръководителят на ООН по правата на човека и предупреди, че ужасите там ще оставят незаличим отпечатък върху бъдещите поколения.

Още по темата


"Ужасите, причинени на цивилното население, ще оставят незаличими следи, включително и върху бъдещите поколения", заяви Мишел Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева, предава БГНЕС.

Тя посочи "родителите, които е трябвало да погребат собствените си деца, хората, които са станали свидетели на самоубийство на свои приятели, разделените семейства, всички онези, които е трябвало да напуснат един много обичан град с неясни перспективи да го видят отново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойния стандарт продължава с нова сила. Интересно какво прави ООН в Мариопол сега. Защо не отиде по рано да види какво украинската държава прави в ДНР и във Ворошиловградската...
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително сериозен факт е, че украинските корумпета вече са започнали да продават част от дареното американско оръжие и така захранват терористичните организации по света. Очаквайте множество терористични актове в следващите месеци и години. Благодарете за това на администрацията на Байдън и ЕС.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще си свърши работата в Украйна, и ЕС го знае, и ООН, така че, излишно е да се създават драми.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е зле да чуете какво казват мариополци за последните 8 години. И как са питали децата за Русия ли подкрепят или Украйна. И как възлюбените ви азовци са отцепили рускоезичното население от света. 8 години хората там са живяли абсолютно безправни. Има един влог "добры Мариопол+ и там ще ви разкажат какъв ужас са преживели през 2014-та
6
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив с две висши съм без средно. Защото съм завършил АОНСУ. Учил съм марсизъм- ленинизъм и знам руски
5
2
 
12
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Руснаците са лоши, и то много! В другите войни умират много хора, но някак си хуманно, дори го правят с удоволствие, това е разликата между рашистите и цивилизованите убийци!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми в Сибир сигурно са на тръни азовците :)) При война не се пипа внимателно, въпреки че рашките им дадоха шанс на урките :)) Много са се изнежили западняците :)
3
3
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Задържашелие и в ООН гледат само от едната страна на медала. Като коне с капаци, те виждат само официалната версия и никога не биха приели, че с НАТО- всеки оръжия се обстрелват жилищни квартали в ДНР, че загиват ХОРА, макар да не са от правилната страна. Както и да е! Такъв е основния закон на колониализма - нашите са наши, а другите - роби.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спри да се правиш на много. Знам че си един. Не си Румен. Не си Иван. Не си и Гошо. Не си с две висши. Соросопитек.
1
24
 
4
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Русия с агресията си още през 2014 г. Показа на света , че диалог не води. И репресията към населението в Крим и Донецк , Луганск е нормално. Така са живели от векове и са с култура много различна от Европа.