ООН: Ужасите в Мариупол ще оставят незаличима следа

Един обичан град - с неясни перспективи
16 юни 2022 22:00, Петя Славова
107
ООН: Ужасите в Мариупол ще оставят незаличима следа
Снимка: БГНЕС

Мащабът на смъртта и разрушенията в опустошения украински пристанищен град Мариупол предполага сериозни нарушения на международното право, заяви ръководителят на ООН по правата на човека и предупреди, че ужасите там ще оставят незаличим отпечатък върху бъдещите поколения.

Още по темата


"Ужасите, причинени на цивилното население, ще оставят незаличими следи, включително и върху бъдещите поколения", заяви Мишел Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева, предава БГНЕС.

Тя посочи "родителите, които е трябвало да погребат собствените си деца, хората, които са станали свидетели на самоубийство на свои приятели, разделените семейства, всички онези, които е трябвало да напуснат един много обичан град с неясни перспективи да го видят отново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво си се ужасил, бе? Още ли не си разбрал, че укрите вече си плащат на Съни бийч? Спокойно! Спри да живееш в ужаст!
69
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасите от войната..А ужаса от укропитеците дошли на екскурзия ,настанени безплатно в най луксозните хотели ,на първа линия ,ревящи ,че нямат джакузита,климатизация,постоянно оплакващи се...Ужаса причинен от укрите ще стави в нас една дълбока травма
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На негово място ще турат Юри Никулин!
67
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Операцията на тумора на господина путин несполучлива!
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви са тези дрънканици на този под мен! Не е ли разбрал че путин е на смъртно легло и му дялат плочата! Търсят спешно заместник. Копейката може да се кандидатира.
65
5
 
0
 
! Отговори
74 сергееФф преди 1 година
не си интересен каскет смачкан
64
6
 
13
 
! Отговори
До "До Децата н преди 1 година
Опаааа байко.... Ако ти не помниш то гугъл не забравя!!! Отишли рашките 2014та да правят майдан!!!! Я пак го напиши че не те разбрах... Я байче напиши Виктория нюланд (victoria nuland) от администрацията на обама дето 2014та раздаваше курабийки на укрите на майдана. Същата г-жа е известна с репликата си f...ck EU...предполагам сега ще кажеш че и тя контраагент на щат в Кремъл нали?!?! Ехх тоя руснаци - те са виновни и за потопа. И Ной не ги е харесвал....
63
4
 
13
 
! Отговори
натовски лентяй преди 1 година
Така е ужасите върху цивилното населени еще оставят отпечатък като в/у Хирушима ,Нагазаки,Белград ,Виетнам , Ирак и т.н
62
11
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ако путин не беше организирал жертвите в Донбас, как си представяте война Русия - Украйна? Нали му трябва обработено обществено мнение и обществена поддръжка. Без да си беше набавил трупове за пропаганда, сега в русия никой нямаше да поддържа войната.
61
15
 
6
 
! Отговори
До Децата на Донбас преди 1 година
Това, че е българин нищо не значи. Пълно е в България с ***. 2021ва година има убити 25 цивилни в Донбас. 2022 ще са хиляда пъти повече. Почти всички жертви в Донбас са 2014та-2015та година. И всички те умряха защото от русия дойдоха хора на ФСБ да организират войната. Оръжие от русия. Водачи от русия. Игор Гиркин. Роден в Москва, от 1998 до 2013 в ФСБ. 2014та министър на отбраната на т.н. ДНР. Къде е Украйна в цялата тази работа?
60
17
 
9
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Всеки който подкрепя русия която започна тази война и унищожи град с размера на Пловдив е толкова жалък, че няма обидна дума която мога да излозвам. Цъкайте минуси, пишете лъжи колкото искате. Русия я започна тази война. Война за територия, газ, въглища, стомана, неон. Украйна нямаше абсолютно никаква вина за този конфликт. Новата власт след майдана нямаше да притеснява хората в Донбас въобще. Имаха си други дела в Киев. Руските служби създадоха целия сепаратизъм.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не,пише се "ОПОРКА" защото идва от "ОПОРА" малокнижнико!!!
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Недъгав" е който няма чувство за хумор и не схваща поантата. Това е от твоя сорросоиден речник не е от моя.
57
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61 Каква Упорка те гони, недъгав русофил? Казва се опорка, от опора.
56
14
 
7
 
! Отговори
Да преди 1 година
Русия си почерни името за векове напред ! Мно нещастия я очакват !
55
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едно ще напиша "Децата на Донбас"..... Филм от 2019та спечелил над 90 награди в цял свят.... Във филма на Данков(българин) няма никаква пропаганда или авторска мисъл!!! Човека е отишъл 2014 - 2017та, да снима Източна украйна и разказите на вдовици, осакатени деца и старци... Къде бяха ООН 8- ОСЕМ години?!?! Къде са ОСЕМДЕСЕТ години като израел унищожжава палестинския народ?!?! Къде сте бе лицемери?!?!
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе sorosoidite русофобите, Не се казва "опорка". Само за поркане мислите. Казва се упорка бе тъпунгерри. Не ви ли спускат правилните упорки.
53
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Американските лаборатории за биологично оръжие също!В неделя ще има интересен документален филм по ОРТ1.
52
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да попитам: Ми предишния коментар ясно ти го е казал. Русия отказа мисия на ООН. Аре сега вкарай друга опорка, че тая не минава
51
6
 
2
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Невероятни ***... Истината се търси, ако чакаш някой да ти я прати сдъвкана и изплюта ще си останеш дезинформиран, а и ме мързи да търся линк защото такива като тебе не вярват на новини които не им харесват Някъде в началото на 2015 Руският пратеник за ООН Виталий Чуркин отхвърли призива на Украйна за разполагане на миротворци на ООН в Донбас. Дали въобще се стигна до гласуване не помня. Но е факт че русия отказа мисия на ООН.