Цяла Луганска област е под руски контрол

Изключение е град Лисичанск
25 юни 2022 10:45, Петя Славова
241
Цяла Луганска област е под руски контрол
Снимка: БГНЕС

Украинските сили започнаха изтегляне от Северодонецк - последният голям бастион на украинската съпротива в Луганска област. Това става четири месеца след началото на руската инвазия.

Още по темата

На украинските сили беше наредено да се оттеглят от източния град Северодонецк, тъй като вече няма смисъл да се защитават разпокъсаните позиции, защото всеки следващ ден води до нови жертви, заяви управителят на Луганска област Серхий Хайдай.  

Цялата инфраструктура на Северодонецк е унищожена, 90% от домовете са с нанесени при обстрела щети, 80% от тях са непроправимо разрушени. Смята се, че стотици цивилни остават в града, много от тях са намерили убежище в химическия завод Азот.

С падането на Северодонецк, цяла Луганска област остава под руски контрол, с изключение на град Лисичанск, който според местните власти руснаците много трудно ще превземат, защото има сериозни отбранителни позиции, съобщи БНР.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи, че през последния месец и половина страната е получила около 200 единици 155-милиметрови оръдия по стандартите на НАТО. Според него тези оръжия са по-точни и ефективни и присъствието им променя "картината на бойните действия"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Украинците героически бягат, руснаците страхливо напредват.
133
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 153 Дочакахме да се срути СССР, ще дочакаме да се срути и Русия. :)))))
132
2
 
24
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 година
И нито дума за пленените 2000 войници на Украйна в котела на Горское
131
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци събудете се! В България не могат да сложат пейки на спирките за автобуса, а сме от 20 години в Е.С. На къде сте тръгнали? Подарявате си бащите, мъжете, братята, децата, внуците на хора, които не са ви дали нищо никога. Цялата държава, всяка плочка, всяка сграда, всеки засаден домат, всеки завод в Украйна са построени от ръцете на украинци, руснаци, българи, румънци, унгарци, молдовани, белоруси, прибалтийци, поляци, а не от американци! По-лошо от това, което е сега - накъде?
130
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До оня ден Е как "в Украйна", нали Донбас беше "Русия"? :)))) Аааааа, така ли билооооо ... :))))))
129
3
 
13
 
! Отговори
Тайния план преди 1 година
кока комадващия Кермит явно е имал таен план за объркване на противника - контраОтстъпление!
128
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пък москва след 4 месеца влиза скоро в поредното село в Донбас, който беше уж техен преди войната :))) За 4 месеца , 40к жертви, хиляди танкове и техника, 10 кораба, 10 генерала, над 30 самолета, над 50 вертолета.... евала голям успех :)))
127
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Други изводи Силно преувелиен е броя на оставащите й на Русия читави танкове и бронетехника. :))) А ако руснаците можеха да произвеждат такава техника, щяха да го правят, ама не могат. :)))))))
126
3
 
25
 
! Отговори
оня ден преди 1 година
Тука един твърдеше че руснаците отстъпвали оня ден?! Явно руснаците пак са объркали посоката на отстъпление и навлизат още в Украйна!
125
3
 
18
 
! Отговори
Други изводи преди 1 година
НАТО вече не говорят ра решаване на конфликта на бойното поле!
124
20
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНДЕЛИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ПЛАТИ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЩЕТИ КОИТО НАНЕСЕ НА УКРАЙНА С ЛИХВИТЕ В ТОВА ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ! А ПУТИН НЯМА ДА Е СРЕД ЖИВИТЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ТОЙ Е БОЛЕН ОТ ЗЛОКАЧЕСТВЕН РАК И ПЕСЕНТА МУ Е НАПЪЛНО ИЗПЯТА! ТЪЙ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ДВИЖИ ПО ПЛАН В МОМЕНТА! А УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ НЕ САМО ЗАГРАБЕНАТА ТЕРИТОРИЯ НО И В ЕС ЩЕ ВЛЕЗЕ , ЧЕ И КОМУНДЕЛИСТАН С ГОДИНИ ЩЕ И СЕ ИЗДЪЛЖАВА ВЪВ 100-ЦИ МИЛИАРДИ ЕВРО РЕПАРАЦИИ
123
3
 
15
 
! Отговори
до срахова невроза преди 1 година
Споко. Много си неврозен. Да не би да те е страх от нещо? Не се притеснявай, до дни, дори до часове украинците влизат в Москва, после следва Владивосток. Путин е мъртъв от 30 години, а последният му двойник е болен от рак и се крие в бункера. Ще разделим ресурсите на Русия, за БГ ще са магарешките ойове. След това ще дойдат зелените енергии и всичко ще е ОК. Споко.
122
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 130 "Агонията на Украйна е мехлем за душата. Дано по бързо да ги затрият та света да се успокои." Вместо това агонията на НАцистка Русия ще е мехлем за душата на целия свят с десетилетия, при това ДЪЛГО след като Путин е сдъвкал ампулата, защото този път Запада няма да направи грешката да приеме Русия обратно сред държавите, които ще имат нещо общо с него.
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"от два дни, пак ни баламосват че ВСУ са наредили оттегляне" - не ни баламосват. Просто не си разбрал новината правилно. 700 на ден се оттеглят към отвъдния свят, а 300 на ден се оттеглят в посока Русия с високо вдигнати ръце. САЩ ги няма никви и вече не говорят за Украйна. Имат вътрешен държавен конфликт забраняват абортите в 26 щата и жените са на улиците и протестират. Пиши в тубата Roe V Wade да видиш с кво се занимава чичо Сам, докато украинците чакаха войски от НАТО да им помагат.
120
2
 
18
 
! Отговори
Други изводи преди 1 година
Дроните са добро оръжие. Байрактарите не са добро оръжие. Военната тежест на джавелините е силно преувеличена. Скоро ще се появят руски подобрени джавелини и руски байрактари от които има смисъл.
119
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Други изводи Кво, ще удължат обхвата на руските оръдия с мисъл ли? :)))))
118
13
 
2
 
! Отговори
Да видим преди 1 година
Руснаците обсаждат районите, в които живееШЕ значително население, което поне на хартия се броеше с руско самосъзнание (нали все пак лъжеха, че в Донбас има несправедливости срещу "руснаци"), започват МАСОВИ РАЗРУШЕНИЯ. Превземат нещо, в което няма почти никакви хора, всичко е разрушено, няма елементарни условия за живот и хора скоро там няма да отидат по желание. Варианта е да заселят от Русия, но в Донбас дълго време ще се води война, тъй че никой няма да отиде доброволно.
117
2
 
17
 
! Отговори
Други изводи преди 1 година
Малките количества западна техника само имунизира руската арния срещу западните технологии. Двете френски модерни гаубици Цезар в руски ръце ще са добра основа за анализ и прилагане на контрабатарейна война срещу западна артилерия например.
116
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 135 Какво Нато сънуваш бе клоун. Ако във небето над Украйна вшязат ф22 ф35 стелт , знаеш ли как ще ги адаптират руснаците обратно към москва :)) Къде виждаш Нато в Украйна? Това че дават оръжие няма нищо общо с НАТО и тяхната подготовка.
115
11
 
3
 
! Отговори
Страхова невроза преди 1 година
до 108 Анонимен,няма пълно щастие, хем да си с Русия ,хем да си пълноправен европеец.Попитай Костадинов,парите си в рубли ли ги държи?твойте в рубли ли са? като си толкова голям русофил,всичко в рубли и не ходете на запад, само на исток с рубли.Знаеш ли,кои са Захари Стоянов и Стефан Стамболов?Мисля бегло си чувал,нарича ли са ви корумпирани рубладжии.