Цяла Луганска област е под руски контрол

Изключение е град Лисичанск
25 юни 2022 10:45, Петя Славова
241
Цяла Луганска област е под руски контрол
Снимка: БГНЕС

Украинските сили започнаха изтегляне от Северодонецк - последният голям бастион на украинската съпротива в Луганска област. Това става четири месеца след началото на руската инвазия.

Още по темата

На украинските сили беше наредено да се оттеглят от източния град Северодонецк, тъй като вече няма смисъл да се защитават разпокъсаните позиции, защото всеки следващ ден води до нови жертви, заяви управителят на Луганска област Серхий Хайдай.  

Цялата инфраструктура на Северодонецк е унищожена, 90% от домовете са с нанесени при обстрела щети, 80% от тях са непроправимо разрушени. Смята се, че стотици цивилни остават в града, много от тях са намерили убежище в химическия завод Азот.

С падането на Северодонецк, цяла Луганска област остава под руски контрол, с изключение на град Лисичанск, който според местните власти руснаците много трудно ще превземат, защото има сериозни отбранителни позиции, съобщи БНР.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи, че през последния месец и половина страната е получила около 200 единици 155-милиметрови оръдия по стандартите на НАТО. Според него тези оръжия са по-точни и ефективни и присъствието им променя "картината на бойните действия"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
23
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АнонименСССР беше 168 милиона преди ВВС, а германи по-малко от 30, да ти го преведа Русия винаги е имало хора, колкото цяла Европа. Сега обединени само Германия и Франция имат повече хора, тоест Русия вече е загубила най-голямото си преимущество.
153
4
 
26
 
! Отговори
До 172 преди 1 година
Укрите побеждават само в евроатлантическите медии като тази, факти, блиц, дневник и т. н. а в реалност се предават или бягат панически изоставяйки въоръжението си на руснаци и пепенци. В Телеграм е цялата актуална информация
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 177- откога думата /пиша я отделно/ И"Д*И стана неуместна.
151
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 168 У бре - ами *** виж Москва под руски контрол, и Одеса през 2014 година под украински контрол
150
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРИТЕ БЯГАЙКИ ОТ СЕВЕРОДОНЕЦК КРЕЩЯТ !- ПОБЕДИХМЕЕЕЕЕЕ.
149
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И всичко това с 200к души срещу 40 милиона.
148
4
 
18
 
! Отговори
До 171 преди 1 година
Не му обръщай значение. Той е отСороскитеГендари и скоро ще си прави операция за смяна на пола финансирана от " америка за българия"
147
5
 
17
 
! Отговори
злостър преди 1 година
До У бре: спомяш ли си Мариупол как изглежда? - е Пристанището вече функционира. Има градски транспорт, докара ли са тежтехника и разчистват. Дошли са и строители и са започнали да преизграждат жилищните райони. КОГА краварите са правили това нещо след втората световна ? (А и втората светован е било напук на Русия да не стане цяла европа комунистическа!)
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,нали урките побеждаваха
145
2
 
7
 
! Отговори
тц не си прав! преди 1 година
До У бре: такива са ги приели от украински контрол. След година може да квакакаш от локвата.
144
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата яко мачка фашистите
143
4
 
14
 
! Отговори
Извинявайте че питам преди 1 година
Има ли още западни доброволци щелаещи да бъдат калибрирани? Явно представата за кротко лежащ снайперист на завет и стрелящ на пусия е разружена - буквално.
142
10
 
3
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Вижте на какво приличат тези жилищни сгради при руски контрол.Представете си,може ли да са изглеждали по-зле при украински?
141
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 166 Русия в сегашната й форма си е "там" от има няма сто години, и Запада, на два пъти я спасява от разгром. Трети път няма на има. Ако авантюрата на Путин с Азия не се изплати, Русия изчезва. :)))))
140
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 156 "СССР беше съюз а Русия е държава" СССР беше същия съюз каквато е и Русия: сбор от различни територии обитавани от различни народности, които се контролират със сила от Москва. Русия я чака съдбата на СССР.
139
12
 
4
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Като гледам на какво прилича руския контрол, пази Боже! Може би и местното население ще разбере най-накрая какво е спечелило и какво изгубило.
138
11
 
3
 
! Отговори
Страхова невроза преди 1 година
До 144,бъди сигорен,твоят проблем е двойствено разделение,между Любовта ти към Русия и възможностите ,които ти дават на теб и на твойте близки и приятели ,западните страни,бъди сигорен също,колкото и да говориш ,каквото ти падне,твойте родственици,ще гледат на запад и при първата възможност ще се усъвършенстват, работят и учат в САЩ,Европа,на запад.
137
3
 
15
 
! Отговори
Сега Луганска преди 1 година
Утре Донецка. Киев ще почака.
136
1
 
13
 
! Отговори
НАТО с пълини га щи преди 1 година
Щом украинците дето са от същата бойна порода като руснаците ядат бой заради НАТО - ученията и тактиките, правете си извода какво ще за истински по-западно и евро - гейски войници?
135
3
 
11
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Добра работа, Руската армия да не спира с диагонален фронт!