Цяла Луганска област е под руски контрол

Изключение е град Лисичанск
25 юни 2022 10:45, Петя Славова
241
Цяла Луганска област е под руски контрол
Снимка: БГНЕС

Украинските сили започнаха изтегляне от Северодонецк - последният голям бастион на украинската съпротива в Луганска област. Това става четири месеца след началото на руската инвазия.

Още по темата

На украинските сили беше наредено да се оттеглят от източния град Северодонецк, тъй като вече няма смисъл да се защитават разпокъсаните позиции, защото всеки следващ ден води до нови жертви, заяви управителят на Луганска област Серхий Хайдай.  

Цялата инфраструктура на Северодонецк е унищожена, 90% от домовете са с нанесени при обстрела щети, 80% от тях са непроправимо разрушени. Смята се, че стотици цивилни остават в града, много от тях са намерили убежище в химическия завод Азот.

С падането на Северодонецк, цяла Луганска област остава под руски контрол, с изключение на град Лисичанск, който според местните власти руснаците много трудно ще превземат, защото има сериозни отбранителни позиции, съобщи БНР.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников съобщи, че през последния месец и половина страната е получила около 200 единици 155-милиметрови оръдия по стандартите на НАТО. Според него тези оръжия са по-точни и ефективни и присъствието им променя "картината на бойните действия"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
12
 
! Отговори
Изводи преди 1 година
Руснаците се адаптираха за водене на военнид ействия срещу НАТО тактика.
113
11
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
За да бъда по-ясен и по-конкретен, ще дам "народен пример". Ако турция нападне България и по-контретно Хастовския и Кърджалийския вилает със селцата наоколо, колко българи ще бъдат изтрепани и колко - турци. Заб. Задача за размишление по "17 мига от пролетта".
112
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три дни до Киев, обещаваха Шойгу и Лавров. Днес е 121-вия ден, и краят не ми се вижда. Явно че натиска на окупационните войски не работи по план. Украинсците запазват боевите възможности и прерязват снабдителните линии на окупационните войски, като действат по цялата окупирана територия. И на други места е имало връщане, но когато се прережат линиите за снабдяване окупационите войски клекват. Така е било когато Наполеон напада, така е било и в Хърватия.
111
2
 
16
 
! Отговори
ЯСНО ЛИ СТАНА? преди 1 година
Ясно ли ви стана защо беше излята вчера цялата тая информационна по мия? - Чиста западна злоба в новинарски формат!
110
1
 
8
 
! Отговори
защо преди 1 година
"присъствието им променя "картината на бойните действия" И Как? От 80 на 100% разрушени жилища, от "изтегляне" на "евакуация" на останалите живи войници и стотици невинни жертви?
109
2
 
20
 
! Отговори
Заданието на уркита преди 1 година
Заданиете на укропитеците е да унищожат зоните с рускоговорящо население. Като се стигне до Лвов дали ще се крият в населените зони?
108
3
 
14
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
НОРМАЛНО!.... Скоро да не стане " ЦЯЛА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ПОД РУСКИ КОНТРОЛ"
107
18
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВЪРХОВНАТА РАДА: ЗА МОМЕНТА ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН!!!! ПЪРВА ФАЗА Е ДА СЕ ИЗБИЯТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПУТАНОФИЛИ ПЛАТЕНИ! ВТОРА ФАЗА Е СМЪРТТА НА ПУТИН И РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН И ТРЕТА ФАЗА Е ПЪЛНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗАГРАБЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ КОМУНДЕЛИСТАН В ДОНБАС И КРИМ!
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеН: няма пък
105
3
 
16
 
! Отговори
covid_22 преди 1 година
Този резултат е от 2 от два дни, пак ни баламосват че ВСУ са наредили оттегляне, загубита не ВСУ в Северодонецк са около 70 % от намиращите се там сили. Това в хора са повече от 12 000 човека, и никой няма да го каже на наш терен. В Лисичанск мачът е подобен, там укрите са почти пометени, това е една последните добре укрепени позиции, подготвяни за война. Скоро и Лисичия град ще падне !!!
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
117- оръжието какво прави? съсипва,разрушава.да не пискат нацистите.
103
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ БЕЗ ЯСЕН ПСЕВДОНИМ, ЗАЩОТО КАТО ТРИЯТ ПОСТОВЕ И ПСУВАМ ГРЕШНИТЕ ХОРА!
102
13
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 115 --- Точно в десятката. Съборените сгради и превзетите селца и паланки са били населени с 90% руско население. Добър червен урожай за Путин. Руснаците изтрепаха с кеф другите руснаци. Това като да се бъхтаме за Северна Македония. От другата страна на границата и около 80 км в дълбочина - ***.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
119 е отговор на 115. Нарочно трият и разместват коментари .
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще стигне и до Западна Украйна. Тогава украинците ще се предадат, за да избегнат тотално разрушение на градовете си. Но на изток стана негодно за живеене и населението с руско самосъзнание ще се премести на запад. Украинците ще трябва да се спасяват в Полша и Германия. Пак няма да им излязат сметките!!! Безсмислено е това разрушение.
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 116 -Излиза че Путин воюва на своя си територия.Ми кво реват УКРИТЕ. Да е нападната УКРИЯ?
98
11
 
5
 
! Отговори
Страхова невроза преди 1 година
Искате хем да сте с Русия, хем да ползвате благинките на Запада,нарочно ви подвеждах, да ви разбера акъла,само да се отнеме правото да се работи,да се учи на запад,да сложат визи,за посещение на запад,с вас и ваще лидери е свършено,2.5 милиона българи ще ви пометат като цунами, младите и българи ще ви изкарат от дупките ви
97
10
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Още щатски и западно-европейски оръжия за укрите. Руснаците напредват и умаляват, всичко е разрушено и така или иначе тези градове ще си останат руини, а територията необитаема за най-малко 100 години.
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
114-ЗА 8 ГОДИНИ ВЪВ ДНР И ЛНР ЛИ?- НА ТЕЗИ 300 ДЕЦА СЪЛЗИТЕ ЛИ БЕ.
95
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците сами съсипаха градовете на руското малцинство там :))) Това си е успех за Украйна. Войната все още не се води на територията, където има Украйнци масово.