iDNES: Германия не изпраща на Украйна оръжия, а само обещания

Доставките така и не били изпратени, твърди публикация
25 юни 2022 15:40, Петя Славова
86
iDNES:  Германия не изпраща на Украйна оръжия, а само обещания
Снимка: БГНЕС

В материал в iDNES с ироничен тон се твърди, че в продължение на четири месеца Германия дава само обещания и твърдения, че всякакви видове оръжия са на път към Украйна. Всъщност те дори не са били изпратени, пише авторът на публикацията. В ерата на информацията, която живее най-много един час, празните думи понякога струват повече от делата и Берлин е наясно с това.

Миналата сряда, почти четири месеца след началото на руската инвазия в Украйна, германците съобщиха за първата завършена доставка на седем тежки оръжия. Това обаче почти не промени вече изграденото впечатление, че западните ни съседи са напълно способни да развяват украинското знаме, но на практика не могат да направят почти нищо.

Още по темата

В продължение на четири месеца Германия дава обещания и твърди, че всички видове оръжия са на път. Всъщност те дори не са изпратени, а в украинския език дори е създадена думата "scholtzow", т.е. да се дават празни обещания. Алюзията, разбира се, е за канцлера Олаф Шолц. Правителство, остро критикувано от самите германци.

Неотдавна кабинетът в Берлин публикува списък с отбранителни доставки за Украйна. Влиятелният “Франкфуртер алгемайне цайтунг” обаче пише по темата: "На хартия федералното правителство е един от основните доставчици на оръжие за Киев. Но при по-внимателно разглеждане става ясно, че в нито една страна не е имало по-голямо разминаване между исканията и доставките, предава БГНЕС.

В края на май вестник "Велт ам Зонтаг" написа, че според техните изчисления между 30 март и 26 май германското правителство е намалило до минимум помощта за отбрана в Украйна. В момент, в който там постъпва огромна помощ от други страни, само две пратки идват от Германия, пише вестникът. Освен това те съдържат предмети, с които не можете да спечелите в битка: части от картечници, сглобки на теглич, предпазители, ръчни гранати и мини.

Според списък, публикуван вчера от самото германско правителство, германците всъщност не са изпратили нито един бронетранспортьор. Но в епохата на "туитовете" и информацията, която живее най-много един час, празните думи понякога струват повече от делата и Берлин е наясно с това. Затова не след дълго Шолц изненада всички, като обяви, че Германия ще достави противовъздушна ракетна суперсистема Iris, способна да защити цял град. Вярно е, че дори самият Бундесвер все още не разполага с такава система. По-късно Ройтерс написа, че първата система Iris може да пристигне в Украйна едва през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Германия най-хубаво да си седи на насрания г**
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Праща им много здраве.
64
3
 
6
 
! Отговори
Дядя Ваня преди 1 година
Украинските националфашисти!,от 2014 год.,до навлизането на Руската армия тази година,са избили,без съд и присъда,инакомислещи българи,и руснаци!!!Отговорете си сами,кой е лошият- Русия,или укрофашистите!?!...
63
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Даааа!уау смели заявки на руски т.ол.ве!тъпчетеп границитена невъоръжена Украйна от месеци...воювате с жени и деца,с възрастни хора,военните престъпления срещу мирни не са военни победи...къде са ценностите ...всъщност за какво умират децата на руснаците и украйнците?заради егото на един умиращ дядя,възпитан,че има врагове,че трябвало кгб да си имат империя,че задължително трябвало да мразят и убиват...безбожна лудост по мАсква,и май е време за НАТО...меркел и шрьодер направиха достатъчно
62
4
 
7
 
! Отговори
Слава на Кокайна преди 1 година
До Даааа!-- Разбира се че при пълна военна мобилизация, каквато направи Украйна, Русия ще помете Украйна от картата за дни. Дори да не я помете цялата защото е ненужно, а само да вземе и Одеса, остатъка от Украйна без морета и индустрия, ще е вече съвсем безинтересен и за ЕС и за НАТО. И до там!
61
4
 
7
 
! Отговори
Даааа! преди 1 година
"Германия дава само обещания и твърдения, че всякакви видове оръжия са на път към Украйна. Всъщност те дори не са били изпратени"---Ако е вярно, значи че много разрушения и жертви в Украйна са били предотвратени. Кой нормален човек може да повярва че Зеленски ще възвърне териториите, а не да загуби още с ината си и слугинажа си? Ама след Август щял да ги възвърне ако му дадат достатъчно оръжия? Ми до тогава Русия ще взела каквото и трябва за нейна територия и ще я брани дори с пълна мобилизация!
60
2
 
11
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Парен каша духа !!! През 2СВ. Германия загуби страшно много оръжие на Изток !!!
59
9
 
7
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Повтарям от месеци - Германия и Русия са братски държави населявани от един и същ варварски народ.
58
3
 
14
 
! Отговори
зл преди 1 година
Руснаците са очаровани от германския противотанков гранатомет, Лек удобен и безотказен. Вече се работи по копирането му в руски аналог който да влезе на въоръжение. Както с френската гаубица Цезар всяко добро западно оръжие се копира или му се търси слабото място. Германците не искат да си разкриват оръжията, много са внимателни какво дават.
57
6
 
5
 
! Отговори
Rrrr преди 1 година
До53 дори не мога и да напиша това отвратително име. Ти с руското име ,защо мислиш ,че германците са простили на бабите ти?
56
8
 
5
 
! Отговори
лоша поличба преди 1 година
"Патриарх Кирилл упал на богослужении: поскользнулся на святой воде" Превод заради русофилите в България които не знаят руски: "Патриарх Кирил паднал на богослужение: подхлъзнал се на светена вода"Не е на добре. Баба Ванга го е казала!
55
4
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 1 година
И какъв е проблемът? Те не са нападнати, значи няма да се приложи прословутият чл. 5. Пък ако се приложи, още по-добре. Ние могъщите натовци ще смачкаме руския агресор за отрицателно време. Нали така? Или не?
54
3
 
9
 
! Отговори
До до 58 преди 1 година
Проблемът е,че Полша и UK са в НАТО.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В сряда, почти четири месеца след началото на руската СВО в Украйна, германците съобщиха за първата завършена доставка на седем тежки оръжия" ________________ Може да е първата, но аз ще си позволя да обърна внимание на символиката. В сряда беше 22 юни и точно на 22 юни 1941 г. мустакатият вероломно нападна СССР.
52
2
 
11
 
! Отговори
до 58 преди 1 година
Ами като имат поляците и британците договори за военна подкрепа с Украйна, да ги изпълняват. Лесно е - униформата, карабината и към Източния фронт, със всичкото си въоръжение. Какво мрънкат на Германия, тя няма договор с Украйна.
51
2
 
5
 
! Отговори
Da Da преди 1 година
И тук демокрация и ме цензурират
50
0
 
12
 
! Отговори
Da Da преди 1 година
Абе вижда се кой печели , *** ай не е Нато Продават *** на Украйна 3-4 пъти по скъпо че да не харчат за унищожаването им
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нещо не мога да схвана___ Изживяват се като страна,сключила договор с Украина,който включва и военна помощ.Договорът е сключен на 17.02.2022 г. между Великобритания и Полша с Украина.Ако забелязвате,тези две държави са най- крайни в подкрепата си за Украина.
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредна смяна на генерали командващи руските войски в Украйна. депутат от гос.Дума направи предложение третата световна война да започне с ядрен удар по Лондон. в началото на юли - мобилизация в Русия.
47
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не мога да схвана. Поляците са недоволни, че германците не дават достатъчно оръжие на украинците. Поляците като какви точно се изживяват в този конфликт?