iDNES: Германия не изпраща на Украйна оръжия, а само обещания

Доставките така и не били изпратени, твърди публикация
25 юни 2022 15:40, Петя Славова
86
iDNES:  Германия не изпраща на Украйна оръжия, а само обещания
Снимка: БГНЕС

В материал в iDNES с ироничен тон се твърди, че в продължение на четири месеца Германия дава само обещания и твърдения, че всякакви видове оръжия са на път към Украйна. Всъщност те дори не са били изпратени, пише авторът на публикацията. В ерата на информацията, която живее най-много един час, празните думи понякога струват повече от делата и Берлин е наясно с това.

Миналата сряда, почти четири месеца след началото на руската инвазия в Украйна, германците съобщиха за първата завършена доставка на седем тежки оръжия. Това обаче почти не промени вече изграденото впечатление, че западните ни съседи са напълно способни да развяват украинското знаме, но на практика не могат да направят почти нищо.

Още по темата

В продължение на четири месеца Германия дава обещания и твърди, че всички видове оръжия са на път. Всъщност те дори не са изпратени, а в украинския език дори е създадена думата "scholtzow", т.е. да се дават празни обещания. Алюзията, разбира се, е за канцлера Олаф Шолц. Правителство, остро критикувано от самите германци.

Неотдавна кабинетът в Берлин публикува списък с отбранителни доставки за Украйна. Влиятелният “Франкфуртер алгемайне цайтунг” обаче пише по темата: "На хартия федералното правителство е един от основните доставчици на оръжие за Киев. Но при по-внимателно разглеждане става ясно, че в нито една страна не е имало по-голямо разминаване между исканията и доставките, предава БГНЕС.

В края на май вестник "Велт ам Зонтаг" написа, че според техните изчисления между 30 март и 26 май германското правителство е намалило до минимум помощта за отбрана в Украйна. В момент, в който там постъпва огромна помощ от други страни, само две пратки идват от Германия, пише вестникът. Освен това те съдържат предмети, с които не можете да спечелите в битка: части от картечници, сглобки на теглич, предпазители, ръчни гранати и мини.

Според списък, публикуван вчера от самото германско правителство, германците всъщност не са изпратили нито един бронетранспортьор. Но в епохата на "туитовете" и информацията, която живее най-много един час, празните думи понякога струват повече от делата и Берлин е наясно с това. Затова не след дълго Шолц изненада всички, като обяви, че Германия ще достави противовъздушна ракетна суперсистема Iris, способна да защити цял град. Вярно е, че дори самият Бундесвер все още не разполага с такава система. По-късно Ройтерс написа, че първата система Iris може да пристигне в Украйна едва през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 "Никакъв щурм не е имало." Щурм имаше, затова бяха и хеликоптерите в Хостомел. Ако искаш виж къде е Хостомел и защо са били там.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щам медиите казват, че не изпраща значи изпраща. ;) Новини тип Корнелия Нинова. До края на месеца да не изкочи новина "Русия ни нападнаха без причина" хахахаха.
24
1
 
9
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Умни и тарикати ,а не хаплювци.
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 "Чета между редовете." Най-обикновено тролействане. Официалните сводки на руските нацисти за тоалетна хартия не стават.
22
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Германия може да е оглупяла, ама не баш колкото Русия.
21
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 "Никога Киев не е бил щурмуван." Киев беше буквално щурмуван от специални части на руснаците в първите часове на войната. Съответно тези специални части бяха ликвидирани. Явно ти не знаеш какво значи "щурм".
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До: 16 ....Онзи щурм към Киев не е имало няма един снаряд изтрелян по Киев.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали жендърите ще могат да пропагандират и през зимата ? Или ще е проблем , със треперещи от глад и студ ръце ?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 "Никой не е споменувал за хиляди единици унищожено оръжие всеки ден" Никъде не съм писал за хиляди единици ВСЕКИ ДЕН. Хубаво е да се научиш да четеш като хората.
17
3
 
12
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
ДНР и ЛНР съобщиха че котела в Горско-Золотом е зачистен и започва настъпление към Лисичанск.
16
14
 
3
 
! Отговори
До: 16 преди 1 година
Е да бе, не е! А за какво беше неуспешния щурм над Киев в началото на войната... пардон, "специалната военна операция"???
15
6
 
18
 
! Отговори
Машинка за пари преди 1 година
Огромна част от обещаните средства , оръжие и хуманитерна помощ ВЪОБЩЕ НЕ ДОСТИГА ДО УКРАЙНА ...... Специалната операция на Путин е една уникална възможност за САЩ и Запада да заделят едни пари в ЛИЧНИТЕ СИ политическите и бизнес чекмеджета без да дават много обяснения... Като не забравят и комисионната за Зеленски, който в САЩ е милиардер със близо 840 мил. долара в банката , над 15 имота, 4 яхти и акции в Майкрософт, Епъл Тесла според публикации в американски финансови агенции . Слава Украйну.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са най-големия потребител на руски газ, не изпращат оръжия като нас, само им пращат каски :))))
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 годишният блицкриг., майтап Уили.
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ето оръжието Тия всеки ден унищожават складове със западно оръжие. Или Запада снабдява Украйна с хиляди едининци тежко въоръжение, или руските тролеи на държавно ниво подхранват "духа на нацията". А имат нужда, все пак 35 хиляди Груз 200 все някак трябва да бъдат обяснени.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълни глупости
10
5
 
17
 
! Отговори
Ето оръжието преди 1 година
Днес Русия е нанесла удари в западна и северна Украйна и е унищожила складове и казарми с западно оръжие и наемници .
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 "Още някой друг месец и ще ви се изпари иронията. А Германия знае какво прави." Ааааа, не, не, не. Германците са "вурстове" и "джендАри", само истинския путинофил знае как се доставят западни оръжия!
8
5
 
28
 
! Отговори
Джуджето Джуджаро преди 1 година
Джуджето Зеленски ги лъже че ако му пратят оръжия ще набие Путин, те го лъжат че му пращат оръжия. Всичко нормално.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германците пращат, когато има обучени украинци и има осигурено снабдяване с боеприпаси и поддръжка. Кое не е ясно на "автора"? Самоходните гаубици вече пристигнаха и ще пристигат все повече неща.