Зеленски с призив: Войната да се прекрати до края на годината

Украйнският президент помоли световните лидери да помогнат за това
Обновена: 27 юни 2022 15:45 | 27 юни 2022 15:17, Петя Славова
126
Зеленски с призив: Войната да се прекрати до края на годината
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се на срещата на върха на Г-7, да направят всичко възможно, за да прекратят руската инвазия в страната му до края на годината, съобщи източник на АФП.

В обръщението си при закрити врата чрез видеовръзка към събралите се в Германия лидери Зеленски заяви, че условията на битката ще затруднят войниците му в тяхната борба.

Още по темата


Ако войната се проточи и през зимата, рискува по-нататък да се разгори още повече, каза той, цитиран от БГНЕС.

Затова той призова лидерите на Г-7 да направят всичко възможно, за да прекратят войната до края на годината, включително чрез засилване на санкциите срещу Русия, каза източникът.

Въпреки многобройните кръгове от наказателни мерки, които западните съюзници наложиха срещу Москва, Зеленски ги помоли "да не намаляват натиска и да продължат да налагат масирани и тежки санкции на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 1 година
Колкото повече му дават, той е все недоволен и все му е малка помощта. Иска все по-големи санкции, ама тези санкции удрят не по Украйна, а по ес, та защо да му дреме за ес, важното е да върти всички на малкия си пръст и да се прави на велик политик. Чрез въоръжаване войната няма да спре.
96
1
 
5
 
! Отговори
Опала преди 1 година
Тъй вярно, г-н Клоун! Ще ви изринат от Украйна до края на годината
95
0
 
13
 
! Отговори
ми преди 1 година
отивай да преговаряш у Москва, край на войната с призиви на запад няма да се постигне
94
2
 
17
 
! Отговори
ТЪп преди 1 година
Войната изобщо не трябваше да почва. Дипломацията се провали - май нарочно. Кой крив кой прав - украйнският народ плаща.
93
0
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
ОГ ЕК е взето важно решение което да подпомогне прекратяването на войната -ще бъде ограничено и изобщо забранено за някои случаи пърженето на картофи ,тъй като при него се изразходва много слънчогледово олио -а то идва в момента основно от Украйна и Русия!?Ще се препоръча картофите да се ядат варени или още по-добре сурови!За Макдоналдс няма да има ограничения -те и без това пържат с палмонво масло!
92
4
 
7
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 година
Аз пък съм сигурен, че Украйна ще спечели войната!!! Това го завяих по ТВ, ама никой не го чу!
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не говори с правилните хора,тези клоуни на тази сбирка са марионтеки,от тях нищо не зависи.
90
1
 
12
 
! Отговори
Ами призови ги преди 1 година
Призови ги да ти наредят да вдигнеш белото знаме и да се успокои света, това е решението!!!
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски призовал войната да свърши до края на годината - Това хубаво , но ако се съди по усмивката ( тип запек) на Шолци , и кризите коитосе задават и ще съсипят икономиките на Европа май те очакват от Теб да превземеш Москва до края на годината - Ще можеш ли клоуне ?! Те ще ти се усмихват до време , но ми се струва че вече започват да губят търпение - Нали се сещаш това какво означава ?
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има мир, Зеленски във Сибир!
87
2
 
15
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Меркел го разбираше това, че приемането на Украйна в Нато ще доведе до война. Затова направи вето на Украйна в Нато..2008. Но накрая немците клекнаха, защото и те са военно зависими от САЩ..Европа и Германия наймного ще пострадат.
86
3
 
3
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До Боб Украйна е само стартера на това което предстои. Когато всичко завърши, половината от западна Европа няма да съществува, Турция ще е изравнена със земята, хората в Русия ще са свободни (за пръв път в историята си), а на престопла в Цариград ще е седнал Антихриста. Нататък историята я знаете.
85
2
 
16
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 84 Украйна е само инструмент в ръцете на САЩ да воюва с Русия. САЩ искаха да си разширят зоната на военно и поритическо влияние в Украйна, бяха пратили много за това. Русия и част от Украйна не бяха съгласни..Зеленски си продаде народа на САЩ за пушечно месо. Хубаво искат да заменят зависимост от Русия със зависимост от САЩ, но пък на такава висока цена!! Заслужава ли си..
84
1
 
12
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Що? Толкова ли ти наредиха да я удължиш по план? Защото ако искаше, вече щеше да си сключил мир.
83
3
 
3
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 83 Надявам се, че след като руснаците вдигнат ръка срещу нас, защото ние сме ги създали, пак да реагираш така бурно.
82
12
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 84 Как точно Зеленски започна войната? Не виждам 29 пъти по малката Украйна да е нападнала Русия? Вие русофилите сте на ниво севернокорейци - изчакткани, изкълчени и зомбирани! Ето ти малко инфо - Зеленски е роднина на Сорос, тази война няма да свърши добре за Русия. Скоро ще ги нападнат от 3-4 страни, да видим тогава как ще злобеете и ще се радвате на страданията на цивилно население.
81
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Призна ли си най-после , че " световните лидери " ще решат кога и как ще ти свърши войната , дето същите тези те накараха да започнеш ! Тези пет пари не дават тебе и твоята Украина , ще те тъпчат със заеми и ще те накарат да подписваш какви ли не договори , та независимост няма да видят десет поколения след теб нещастнико ! Тази тяхната " демокрация " ще ти продадат и втечнена и втвърдена , да помниш кога си вдигал ръка срещу тези които те създадоха като държава !
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предай ки голия ъз и да сваршва тая трагидея, оръжия няма, скоро и войници ще почне да проси
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин слуша и изпълнява прищевките на зеления другар.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не спря просията