Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България

Заплаха за двустранните отношения
Обновена: 30 юни 2022 21:22 | 30 юни 2022 21:15, Камелия Цветанова
484
Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България
Снимка: Facebook

В предадената на 30 юни в МВнР на България нота не се споменава за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България”. Това се казва в изявление на руското посолство у нас чрез пост във Facebook във връзка с разпространено от пресслужбата на МС изявление на премиера в оставка Кирил Петков, в което той посочва, че дипломатите на България в Москва са 12 и в руското посолство ще останат 43.

Още по темата

“От руската страна беше заявено за неприемливостта на обявяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични учреждения за „persona non gratae“. Разглеждаме това като опит да се постави клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски мисии. Смятаме това деяние за безпрецедентен, клеветнически и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските отношения.От руската страна също така беше заявено, че ние категорично отричаме тези обвинения. Каквото се отнася до числеността на работници на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тема изобщо не беше повдигната и изисква отделно обсъждане”, се казва още в изявлението.

От посолството допълват, че очакват българското външно министерство да отзове двете ноти, които съдържат списъци с имена на сътрудници на руските задгранични учреждения в България на 1 юли.

“В противен случай пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматично води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за изключително тежки последствия за двустранните отношения ще бъде изцяло върху българската страна”, пишат от руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте заплашвали бе, наглеци.Цял свят е пропищял от наглостта и агресията ви.Прибирайте се всички в азиатската си *** и спасете света от себе си.Не ви искаме нито петрола, нито газа, нито корупцията и кгбистките ви методи. Нито нахалните туристи.
134
2
 
6
 
! Отговори
До анонимния преди 1 година
Германия ни дължала десетки милиарди. А Съветския съюз за 32 тина злато и архива нещо да кажеш. Все някой ни дължи, тхй като са ни го взели. Ти не разбра ли, че никой не дължи, а ако може само си го взима когато и колкото може.
133
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме нашето посолство в Масква да остане. Защо ще го закривате? Те закриват 2 посолства, а ние виновни. Тези лъжи да ги дават на техните от Беларус и казахстан.
132
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли когато САЩ и съюзниците им бомбардираха Ирак през 2003 година(базирано на лъжливи доказателства за оръжия за масово унищожение там) и избиха стотици хиляди и ни натиснаа да опростим на Ирак дългове за милиарди?
131
8
 
26
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Избран за премиер да решава проблеми. Той не се спря да създава проблеми и то какви. Проблеми които касаят бъдещето на България за десетки години напред. Ако имаш градина и водата за градината ти минава през съседа от север, първо си осигури вода от другите съседи преди да се зъбиш и да обиждаш съседа от север. Елементарна логика. Но тук явно става въпрос за украински агенти, които много добре знаят кава вреда нанасят на България и Русия.
130
18
 
13
 
! Отговори
Митро преди 1 година
Спокойно. Русия няма интерес да закрива посолството. Ще сменят Митрофанова като не оправдала доверието. Тд не разбраха, че не им е бащиния. Може да не одобрявам Петков, но за това му решение и смела позиция може само Браво да се каже. Четете Захари Стоянов. Нацвъкали руски паметници и имена едно през дръго и им е все малко, все недостатъчно, не само водката.
129
7
 
19
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Ако си тръгне нелинчуван.....не сме народ.
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На русофобите да напомня, че Германия ни дължи златни левове от ВСВ, които садесетки милиарди евро, но няма да ни ги върне.
127
3
 
3
 
! Отговори
03.03.1878 преди 1 година
.....................
126
3
 
0
 
! Отговори
asdas преди 1 година
Как бе ше термина ...аааа под лога
125
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми се вярва краварите дава наредили на Петков да изгони 70 руски дипломата. Може да са кравари, но не са толкова безакълести.
124
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България играе ролята на полезния иддиотт.
123
10
 
11
 
! Отговори
топалов преди 1 година
Уверявам всички оратори в този форум, че като българската простотия няма никъде по света. Като българските долни твари -няма по долни и подли.Като българските избиратели - няма по -глупави и ***.Простия киро е еманация на всичкия български *** и нищожество.
122
12
 
13
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
г-н Петков направи грешка.. не 70 руски *** да изгони а всички с руски паспорти да няма сърдити и пренебрегнати.
121
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че каква полза от това посолство ? газта спряха, туристи спряха, само шпиони и пропаганда, хайде да си ходят ама едва ли.
120
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Съюзниците" ни от ЕС и НАТО ги видяхме, огато трябваше да ни подкрепят за Македония, ако опре до война с Русия ще ни хвърлят на вълците без да им мигне окото ние ще сме страничната жертва за поводът за войната.
119
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някои от русофилите тук трябва да се припомни, че Русия обявява война на България 1944 въпреки, че нито един български войник не е изпратен срещу тях. След това червения ботуш живее на гърба на българина в рамките на няколко години. Айде взимайте си партакешите и да ви няма.
118
10
 
8
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Да ви кажа честно , аман , аман от тия руснаци !! Те засега са наймразената и ненавиждана нация след американците !! Браво на Киро / ако не съм му поддържник / че въпреки Зеления чорап и Ниновна има достойнство да защити българската държава !! Браво !! Какво прави тая руска *** в БГ , освен да шпионира и ни прави Троянски кон в ЕС .
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да видим колко сте краварофилите. Излезте на площада за да защитите това изгонване на руските дипломати.
116
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви последствия става въпрос? Ще се изнесат от България ли? Ми да побързат!