Русия: Унищожихме 4 броя украински пускови установки HIMARS

В сряда САЩ заявиха, че ще изпратят още четири HIMARS на Украйна
22 юли 2022 17:30, Йоана Цонева
139
Русия: Унищожихме 4 броя украински пускови установки HIMARS
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи в петък, че между 5 и 20 юли неговите сили са унищожили четири доставени от САЩ високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS).

"Унищожени са четири пускови установки и една презареждаща машина за многоцелеви ракетни системи (HIMARS), произведени от САЩ", се казва в ежедневния брифинг, цитиран от "Ройтерс".

Киев приветства пристигането на осемте HIMARS в Украйна като възможна промяна на хода на войната. Усъвършенстваните оръжия са по-прецизни и имат по-голям обсег на действие от другите артилерийски системи, което позволява на Киев да нанася удари по руски цели и оръжейни складове по-далеч зад фронтовата линия.

Москва обвини Запада, че удължава конфликта, като снабдява Киев с повече оръжия, и заяви, че доставката на оръжия с по-дълъг обсег оправдава опитите на Русия да упражни контрол върху обширна украинска територия в южната част на страната, отвъд източния регион Донбас, за собствена защита.

Още по темата
На 6 юли, само няколко дни след като първите HIMARS пристигнаха в Украйна, руското министерство на отбраната заяви, че е унищожило два от тях, като публикува видеозапис на предполагаемия удар.

Украйна отхвърли тези твърдения и заяви, че използва доставените от САЩ оръжия, за да нанесе "опустошителни удари" на руските сили.

Тази седмица Киев използва HIMARS, за да нанесе удари по важен мост над река Днепър в контролираните от Русия части на южната Херсонска област, като направи огромни дупки в асфалта и накара местните служители, назначени от Русия, да предупредят, че той може да бъде напълно разрушен, ако атаките продължат.

В сряда САЩ заявиха, че ще изпратят още четири HIMARS на Украйна в рамките на последния си пакет от военна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Русия е унищожила 4 броя гумени макети на такива установки които да произведени в Беларус.сИ тоя трик е известен от времето на втората световна война.Кзкто винаги -отвратителни лъжи и шантаж от нейна страна ,но какво да се очаква от агресивна феодално първобитна рускофашистка монголоид а източна ***.Сбирщинатс от убийци наркомани *** крадци и мародери и застаряващите и кретеноидношизофренни родители,които си мислят че е още втората световна война.
117
5
 
0
 
! Отговори
СССР преди 1 година
И как точно тези установки могат да променят изхода на бойните действия? Та те отстъпват по всички параметри на смерч от края на 80-те освен по точност. ..
116
4
 
4
 
! Отговори
процедурно питане преди 1 година
освен да руши Русия и да убива цивилни какво направи или произведе нещо полезно за човечеството ?!?! ха ха ха ха
115
5
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 година
12 Химарски потрошиха на руснаците полвината логистика. Представи си 50 машини с другите ракети с обсег над 80 км.
114
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Минаващ.Минавай и заминавай.
113
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ти па кво разбираш от водене на война?????
112
6
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Ако съм на мястото на Руснаците - бих пратил ракети в Куба .
111
14
 
8
 
! Отговори
Рашист преди 1 година
Нашето оръжие е безаналогово, супер-дупер, неунищожимо и несътворимо. Само да се молим САЩ да не достави на укрите модерни и съвременни оръжия, че тогава ще я вапцаме.
110
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтите са безплатни :) Не спряха да лъжат рашките и пропаганда на им вече е толкова първобитна като войната им
109
1
 
12
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 1 година
Ама знаеш ли какви хубави дупки прави, с правилни отвори :D В интерес на истината, HIMARS е малокалибрено оръдие за тази цел, само 155 мм. Руснаците също не могат да съборят такъв мост с техния еквивален от 152 мм, та дори и с Пион и Малка, който са по 207 мм. За да събориш поне един сегмент от пътното платно си трябва тежка авиобоомба. А Укропите не могат да стигнат до моста по въдух, за да я метнат. ПВО-то ще ги свали. Затова пращат залпове, с надежда да минат повечко и го направят на раше.
108
0
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Хитро, ще си спестят плащане на пенсии.
107
3
 
14
 
! Отговори
До хи хи унищожили б преди 1 година
И то ще замине, не бой се. Руснаците имат чугуниум за всички Американски резерви, които ще бъдат пратени в Украйна :)
106
22
 
6
 
! Отговори
хи хи унищожили били преди 1 година
следващата седмица Patriot.....монголоидни рушкиФашизоиди готови ли сте?
105
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропските бендеро-нацисти подготвят контранастъпление и мобилизират пенсионери.
104
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тия американски оръжия се получава така, че Русия ще не ще ще трябва да завоюва цяла Украйна, не че мисля че има такава страна на практика. А пъ след това Нато като иска да бомби западните покрайнини.
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следва разпад на минаващ който пише за пари най долните сте вие минаващите безхаберници.
102
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поддръжката за Украйна и нейните прокси бежанци идва от САЩ. Европа почва да се осъзнава. Европееца не е чак такъв промит мозък като двестакилограмовите американски шопари. Къде е техния мозък в лойта..
101
32
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Русия ще загуби тази война.Следва разпад на Русия.
100
11
 
22
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Все повече стават клиповете в интернет на западняци биещи украйнски протестиращи. Само преди половин час гледах поредния. Укритата бяха насядали на един път и блокираха движението на колите . Слязоха няколко германеца от колите си, намачкаха им плакатите и ги изхвърлиха зад мантинелата а после за яките укритата и в канавката . Една се опита да се върне на пътя ама стария германец я шамароса зад врата и я завлече обратно при другите ... ахахахаха. Голяяяма подръжка за Украйна идва от Запад ....
99
8
 
27
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе тоя бikлук един мост не може да събори. Ебаcи антирекламата. Единствената цел на САЩ е да си рекламира оръжията и след това продаде, ама с такава реклама...