Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната

Жители на окупираните територии да внимават за провокации, призова той
17 авг 2022 08:00, Анисия Иванова
228
Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от руските сили украински територии да бъдат внимателни и да не се приближават до военните обекти на руската армия. Причините за експлозии там могат да бъдат много различни, но имат едно и също значение - унищожаването на военното оборудване спасява живота на нашите хора, подчерта украинският държавен глава.

"Ръководството на Русия очаква, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да направим всичко, така че не ние или нашите приятели и партньори да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден трябва да правим така, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно", заяви Зеленски в традиционното си обръщение към украинския народ, публикувано на уебсайта му.

Във вторник серия от експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха боеприпаси в склад, а Москва определи инцидента като "саботаж" и призна, че той дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна. Руската Федерална служба за сигурност приписа на украински "саботьори" и атаки срещу електропроводи на Курската атомна електроцентрала. Украйна нито потвърди, нито отрече участието си в серията от взривове в Крим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
36
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
За сведение - историята неумолимо сочи, че в началните години на ВСВ, нацистка Германия е имала тотален превес във военните и др. действия .... Но крахът й и идва след цели ШЕСТ години след официалното начало на ВСВ !!!___Такава ще е съдбата и на нацистката путинска русия - низвергната от цял свят !!!__И най-вероятно разпарчетосана, Китай отдавна се облизва за Сибир !!!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако медератора тоя до кога ще се ре форума? Няма ли БАН за такива маниаци?
8
3
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЕТО ГО !!! ЖИВ Е !!! УМНО НИ ВТЪЛПЯВА !!! НЕ МОЖЕ ЛИ И СУТРИН И ВЕЧЕР ДА ГО ВИЖДАМЕ ПО ЦЕНЗУРИРАНИ НАТОВСКИ ИЗДАНИЯ ИЛИ ДРОГАТА МУ ПРЕЧИ ??? РАЗБИРА СЕ НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ И ДУМА , ОБРАЗА МИ ГОВОРИ !!!
7
15
 
2
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Зеленски,с Путин трябва да бъдете разстреляни публично заради еврейските ви изврашения.Няма никаква война.А ако тоя лъжец долнопробен Путин искаше да ви унищоже,то шеше да залипи от лицето на земята вашият Крим. Един инсъщибеврейски дол дрвнкинсте.А към вас се числи и лазкият грузински ром Ердоган,който е със същата грузинска еврейска кръв като майката на Путин.Извратеняци!
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя наркоман май взе да си признава. До последния хохол.
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ще има ли фойерверки из Крим? Моста добре ли е?
4
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В други дни шеше да има поне 100 русофилски коментара под статия за Великия Зеленски. Кво става другаре, оредяват ли редиците, рубли ли нема!?!?
3
28
 
20
 
! Отговори
Смърт или плен преди 1 година
Това ще е съдбата на всички агресори и окупатори... Бавно, но неумолимо украинската армия ще си върне Крим и Донбас.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А междувременно турската армия е навлязла в Сирия, водят се пълномощабни боеве. Побърка се тоя свят...
1
21
 
28
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Твоята задача е кво ти каже Дедо алцхаймера за да има бело. Само ,че Путин си го премести в другият крачол. Той дроги и просяци не слуша.