Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната

Жители на окупираните територии да внимават за провокации, призова той
17 авг 2022 08:00, Анисия Иванова
228
Зеленски: Нашата задача е Русия все по-трудно да води войната
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова всички жители на окупираните от руските сили украински територии да бъдат внимателни и да не се приближават до военните обекти на руската армия. Причините за експлозии там могат да бъдат много различни, но имат едно и също значение - унищожаването на военното оборудване спасява живота на нашите хора, подчерта украинският държавен глава.

"Ръководството на Русия очаква, че украинците, европейците и целият свят ще се изморят от тази война. Трябва да направим всичко, така че не ние или нашите приятели и партньори да се изморят, а това да се случи с враговете ни. За да изгоним окупаторите от Украйна, всеки ден трябва да правим така, че за Русия да бъде все по-трудно да води война. Това е нашата военна и политическа задача номер едно", заяви Зеленски в традиционното си обръщение към украинския народ, публикувано на уебсайта му.

Във вторник серия от експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим. В северната част на полуострова се взривиха боеприпаси в склад, а Москва определи инцидента като "саботаж" и призна, че той дело на въоръжени групировки, лоялни на Украйна. Руската Федерална служба за сигурност приписа на украински "саботьори" и атаки срещу електропроводи на Курската атомна електроцентрала. Украйна нито потвърди, нито отрече участието си в серията от взривове в Крим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ти да видиш... значи целта от "да отблъснем *** чак до масква" се замени с "абе да им е по-трудно да настъпват".... демек нека го болят кокалчетата като ме удря. Май на еленски са му "подсказали" от къде духа вятъра.
29
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От запада обявиха че е въпрос на време Урките да се предадат, Брюксел потвърди това. Сега седим и чакаме, може би около Ноември или Декември ще е.
28
19
 
7
 
! Отговори
до 90 Питали радио Е преди 1 година
Скоро войната ще е САЩ срещу Иран и Северна Корея в Украйна. Путин пълзи и се моли на иранци, турци и северно корейци за що-годе някакво адекватно оръжие. Турците го отрязаха де. Апропо оръжие - потърсете за кучето-играчка от Алиекспрес, коеот руснаците са облякли в плат и са залепили някакво оръдие на гърба. Това го представят като "руски робот". "руския робота" "М-81". Кучето играчка "Go1 quadruped" Муахахахааа. невероятен позор! Пълни идоити!
27
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахаха, нещо от рода - целта ни не е да пасим народа, държавата, инфраструктурата, децата или там каквото се сетитие а било на Русия да и било трудно във войната. Не мога вече, Този найстина е изперкал.
26
17
 
11
 
! Отговори
Питали радио Ереван преди 1 година
- Как върви войната на Русия срещу САЩ в Украйна? - Руснаците загубиха 2000 танка и 40000 войника. - А САЩ? - САЩ още не са се включили във войната.
25
26
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 1 година
Ефекта е точно очаквания. Вече на всички е ясно че руснаците нямат сила да преминат дори Днепър. В началото имаха някакви успехи заради баламосването, че правят "просто учения" на украинската граница, но както се видя реално са безопастни игли. Силата им е основно в лаенето и заканите. Даже не затвориха посолствата в БГ, въпреки лютите закани! Нали са ербап и са самодостатъчни? ***
24
7
 
19
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама нарко-нацисткият клоумн-резидент нали се сеща, че ако "Русия все по-трудно ще води войната", то темпът на статична редукция на укро-вермахта, т.е., дистанционното денацификациране, ще се засили, за да се компенсира динамиката на освобождаване на територии. След което всичко пак ще си дойде на мястото, че даже и по-навътре ще влезне...да видим тогава ще има ли мърдане насам-натам. Само надолу, или нагоре - при свети Петро
23
7
 
27
 
! Отговори
Българин преди 1 година
С това че ни го навирате това наркоманче всеки ден на челна страница, се получава обратния ефект на този, който искате да ни насаждате ...
22
29
 
10
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Зеленски е машина, браво на това момче! Излезе по-корав от цялата кремлинска хунта, барабар с тартора т)Ра+ве)рс П!***+Шер! Слава на братска Украйна и смърт на Мужикистан!
21
10
 
30
 
! Отговори
666 преди 1 година
Убиваш народа си човече!!!Хората страдат неимоверно, мисли за народа, не за пари и политическата ти кариера. За всички тези изгубени животи ти ще платиш сметката.
20
9
 
30
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
78, Зе-клоунът не мисли. Неговият талант е да играе комедийни роли и стриктно да изпълнява заповедите на Хегемона.
19
10
 
25
 
! Отговори
0808 преди 1 година
... този зелен клоун има сметчица на Каймановите острови с 200 М долара за това, че продаде страната и народа на демокрадите фащ..След поражението си ще избяга в някоя далечна страна..Но силно се съмнявам, че ще се наслаждава на богатството си..Пример: Лео Троцки избяга чак в Мексико, но и там го настигна ръката на ЧК. Секретарят му с туристическа брадвичка му разцепи кратуната..
18
8
 
25
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 1 година
Зе-клоунът пее приспивни песни за унищожаването на руското военно оборудване, а главкомът на ВСУ Залужньiй констатира тежкото положение на фронта. ВС на РФ ежедневно увеличава интензивността на своя артилерийски огън и подлага нашите позиции на 700-800 удара на ден, каза вчера Валерий Залужньiй.
17
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да мисли за мир мисли за затрудняване, усложняване и удължаване на войната
16
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това създание дали осъзнава че е живо само защото на Путин засега това му изнася ..
15
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то Русия затъна яко в тази "специална операция"... ега ти и операцията , с години ще се влачи. Това показва, че просто си тръгнал да рушиш Украйна и да избиваш хора. Е това ако не е престъпление срещу човечеството, здраве му кажи.
14
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е да играеш президент , друго е да бъдеш такьв
13
36
 
11
 
! Отговори
334 преди 1 година
Браво, Зеленски! Украйна и демократичният свят ще победят империята на злото!
12
10
 
32
 
! Отговори
Факт преди 1 година
ВСУ практически е унищожена,ако неса наемниците и западното оръжие до сега щеше да има мир.
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някаква информация на този последните няколко изказвания защо са от нещо като бункер, някой може ли да даде?