ФСБ твърди, че украинските тайни служби са убили Дария Дугина

Атентатът бил извършен от украинската гражданка Наталия Вовк
22 авг 2022 15:29, Нели Христова
184
ФСБ твърди, че украинските тайни служби са убили Дария Дугина
Снимка: БГНЕС

Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални служби, а извършител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението е избягала в Естония. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на руската Федерална служба за сигурност.

Още по темата

"Федералната служба за сигурност разкри убийството на руската журналистка Дугина Дария, родена през 1992 г., в резултат на комплекс от спешни оперативни и следствени мерки", подчертават от ФСБ.

Специалната служба съобщи, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби и че негов изпълнител е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г.

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г. заедно с дъщеря си Шабан София Михайловна, родена през 2010 г.

"В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал "Традиция", където Дугина е била почетен гост. След като извършват контролирана детонация на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугина, Вовк и дъщеря ѝ заминават за Естония през Псковска област на 21 август", съобщава ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за журналистката.
91
3
 
5
 
! Отговори
95 преди 1 година
И детето, и майката, вече са ритнали камбаната. Поръчителят няма да остави свидетели, за които не знае дали след десет години няма да пропеят, дори и майката да е страхотен агент
90
6
 
3
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Дежурният русофобски *** ще пълни темапа с копи/пейстове до довечера. Опорните точки се виждат: 83, 84, 86, 87, 88, 89. И това ще се повтаря в случаен ред. Г'лупаците не трябва да се поливат, те сами си растат.
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление случаят няма да се разплете. Жената от силова структура на Украйна и щерка й вече са ритнали камбаната.
88
9
 
1
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
В тъпата ви медия пишат само платени смрадливи плюнки защитаващи укро нацизма ! Слагате си минуси и плюсове където ви устройва и угодно и си мислите,че читателите ви са овце които мамите най нагло!Днес.бг ,ако имахте поне малко съвест бихте спряли с помията срещу Русия и с която си съсипвате медията!Българите не сме *** народ !Прости са тия които ви вярват!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По руската тв, вече показаха видео, как един мини купър с въпросната дама влиза с едни номера в Русия, а излиза ден след инцидента с други към Естония. Може и да е случайност.
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бас хващам, че електората на Възраждане ще повярва и на тази версия, въпреки, че е измислена за чукчи и еленовъди.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази случка иска да каже, че никое руско kyчe не трябва да наблюдава войната спокойно и доволно!
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната 10,056,983-та лъжа изречена от руски власти. Бе те там някога казвали ли си нещо истинно бе, сутрин сигурно не си казват добро утро, за да не изричат истината че е ден!
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Копейкин не вярва!Нито пък Бялата Златка.
82
3
 
4
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
+ живели под наем в блока където е живяла убитото момиче.
81
4
 
8
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Руснаците сами се правят смешни!Всичко знаели ,всичко наблюдавали, а накрая все пак има атентат! Или умишлено не са се намесили или толкова им са възможностите! Божке,да им имаме службите за безопасност!
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батман, Супермен, Конникът без глава? Страшно!
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терористичните актове не се правят за изравняване на бройката на убитите. Те са с цел психическа атака на цивилното население, за да се вдигне на митинги. Използват се, ако не може да се купят митингите и е крайна мярка.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 81 - Нато не иска това да приключва защото имат господари и това са Американците !!!
77
8
 
7
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
До до 57: Никак даже не сменям темата. Напротив - давам ти пример за липсата на здрав разум у укронацистите. Трябва им ток от АЕЦ а я обстрелват, нищо не печелят от тероризъм но го вършат всеки ден - разхвърлят противопехотни мини в жилищни квартали. Но този път прекалиха. Някой от тайните им служби сигурно си е мислил, че ще спечели голям бонус за това убийство, но си е направил криво сметката.
76
3
 
9
 
! Отговори
до 72 преди 1 година
Ти сериозно ли? Война е да убиваш десетки хиляди души както го прави Путин. Как "пренасяш война" като убиваш 1 случайно момиче? Каква стратегическа цел постигаш? Както обясних, украйна може да загуби много повече от колкото да спечели от такът акт. Войната ще се пренесе ако НАТО решат да приключат това безумие.
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФСБ лъже като дърт ***. Навремето и за бай Тошо гласуваха 97% от хората :) Освен това антоновския мост на Херсон вече е разрушен преди малко. Несъмнено работа на тайният агент Марлборович :))) - Solar Power
74
1
 
3
 
! Отговори
д преди 1 година
Еее много гадно.....както и да е.. :)
73
10
 
4
 
! Отговори
70 преди 1 година
Кой ще се съмнява в 1979 г родена сама жена и малолетната й дъщеря. Дано и вие да не станете жертва на такава постановка.