ФСБ твърди, че украинските тайни служби са убили Дария Дугина

Атентатът бил извършен от украинската гражданка Наталия Вовк
22 авг 2022 15:29, Нели Христова
184
ФСБ твърди, че украинските тайни служби са убили Дария Дугина
Снимка: БГНЕС

Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални служби, а извършител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението е избягала в Естония. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на руската Федерална служба за сигурност.

Още по темата

"Федералната служба за сигурност разкри убийството на руската журналистка Дугина Дария, родена през 1992 г., в резултат на комплекс от спешни оперативни и следствени мерки", подчертават от ФСБ.

Специалната служба съобщи, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби и че негов изпълнител е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г.

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г. заедно с дъщеря си Шабан София Михайловна, родена през 2010 г.

"В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал "Традиция", където Дугина е била почетен гост. След като извършват контролирана детонация на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугина, Вовк и дъщеря ѝ заминават за Естония през Псковска област на 21 август", съобщава ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво се оказа Руската ко чина уж големи служби вдеки си влиза и излиза как си иска.Дори със Севернокорейците не могат да се сравняват камо ли с други
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой вярва ли им?
10
9
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А нещо като доказателства?
9
8
 
16
 
! Отговори
БЕШЕ ВОВА. преди 1 година
АЗ ВИДЯХ ЕДНО ЖУЖЕ ДА СЛАГА БОМБАТА И МНОГО ПРИЛИЧАШЕ НА ПУТИН!
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...Родена 2010г." Демек, 12 годишна украинска терористка.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е била психопата Дугин, но той си е дал колата на щерка му и се е качил в друга :) Ще кажеш е знаел брадясалия козел, даже от изявлението му, че така требвало, лъха на болница за този челяк :)))
6
13
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Много удобна версия! Никога няма да стане ясно. Но по моему тук намирисва на мръсни дела на специалните служби. По склонен съм да мисля, че си е работа на ФСБ или някоя от руските тайни служби. Украинците не печелят никакво предимство от това убийство.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовк и дъщеря ѝ наемат апартамент в Москва в къщата, в която е живяла починалата. Престъпниците използват Mini Cooper, за да наблюдават журналиста. При влизане в Русия са използвани номерата на Донецката народна република - E982XHN DPR, в Москва - казахстанските номера 172AJD02, а при напускане на Русия - украинските номера AH7771IP.
4
14
 
16
 
! Отговори
ДУГИН преди 1 година
Кое и е великото на Русия? Че е въоръжена до зъби? В такъв случай трябва да козирува на САЩ като на старши и първа военна сила! Това се казва на roл r*з, чифте пищови! Впрегнала е нещастното бедно руско население да произвежда бомби, а живеят в 18 век! Ако погледнем икономиката, са на 62 място по брутен вътрешен продукт на глава от населението, след Коста Рика, Ливан и Румъния, въпреки огромните природни ресурси! Кво са дали на света? Разруха! Съседите и знаят! Кое и е великото на Русия?
3
6
 
14
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
БРЕЙ КАК БЪРЗО РАЗКРИХА ТЕРОРИСТКИТЕ?
2
26
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Снимките на двете извършителки вече са навсякъде. Напуснали са Русия, но дано си получат заслуженото. Да убиеш едно младо и беззащитно момиче, което нито има охрана, нито нищо. Това е украйна - сборище на терористи и нацисти.
1
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Мноо хуу...И?