ФСБ твърди, че украинските тайни служби са убили Дария Дугина

Атентатът бил извършен от украинската гражданка Наталия Вовк
22 авг 2022 15:29, Нели Христова
184
ФСБ твърди, че украинските тайни служби са убили Дария Дугина
Снимка: БГНЕС

Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални служби, а извършител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след престъплението е избягала в Естония. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на руската Федерална служба за сигурност.

Още по темата

"Федералната служба за сигурност разкри убийството на руската журналистка Дугина Дария, родена през 1992 г., в резултат на комплекс от спешни оперативни и следствени мерки", подчертават от ФСБ.

Специалната служба съобщи, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби и че негов изпълнител е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 г.

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 г. заедно с дъщеря си Шабан София Михайловна, родена през 2010 г.

"В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал "Традиция", където Дугина е била почетен гост. След като извършват контролирана детонация на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Дугина, Вовк и дъщеря ѝ заминават за Естония през Псковска област на 21 август", съобщава ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
4
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен 64: "Самият Дугин е напълно наясно". На самият Дугин му е напълно ясно, че на такива като теб никога нищо не им е ясно. Подготви ли си следващата г'лупост за постване?
71
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изтрихте коминторо ми?всяко действие има равно по сила и обратно по посоко противодействие. Какво и Закона на Нютан ли е руска пропаганда.Вие сте платени, бездарни и наведени .......ха сега изтрийте и това за да го докажете
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави ми впечатление, че руската пропаганда отлично разбира интелектуалното ниво на поддръжниците на Путин. "Фас взривил крайцера, фашисти избиват руснаци, их там нет, вежливите са местни опълченци, нападението на Украйна е заради запада..." Тъжно, но и на това ще повярват.
69
6
 
12
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
КремълскитеМишки са в паника. Дългата ръка на руските патриоти може да ги настигне навсякъде. В Москва, Урал, Крим, няма значение къде се крият.
68
1
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Ако тия две невести са организирали цялата операция и Великото ФСБ, ГРУ и тем подообни страшни разведки не са разбрали, яката работа са.
67
4
 
15
 
! Отговори
до 57 преди 1 година
Защо сменяш темата? Кажи точно каква полза има Украйна да убива някво момиче от което нищо не зависи? За да станат терористи и да загубят подкрепата на целия свят ли? Стратегическата полза за руснаците е очевидна както вече обясних. Опита им от убийства на десиденти всяка година също го имат. Разбира се няма как никой от нас да знае истината ... но чистата логика сочи към руснаците.
66
5
 
5
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 60: Големите проблеми предстоят, но за някои укронацисти в Киев. Руското ФСБ трябва да действа като израелското МОСАД - преследване до дупка и ликвидиране.
65
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите вече за заклали майката и дъщерята. Няма да оставят свидетели.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е като бял ден ! Има ли фашаги има и партизани :)
63
1
 
8
 
! Отговори
Много преди 1 година
ме съмнява тази версия...
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самият Дугин е напълно наясно, че това са чисти глупости. Вероятно знае и кой е отговорният.
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НРА вече пое отговорност за взрива, ама ФСБ, ГРУ и всичките останали парчета на КГБ се напъват да изкарат украинците виновни, защото само това им е от полза. Но щом вече официално самите руснаци излизат с позиция, че ще очистват джуджака и тези около него, значи няма връщане назад и алабалистиките на Сопольов, Сополонян и Скарабеева са само за най-глупавите слоеве там.
60
9
 
6
 
! Отговори
н2о преди 1 година
В Телеграм Канала са показани укродокументите и във воена униформа на Националната отбрана на Укропиия! Ако руснаците не започнат сериозна филтрация на влизащите от Укропия в РФ, числото на подобни терористични акции ще се увеличава.
59
7
 
8
 
! Отговори
59 преди 1 година
Майката и малолетната пик ла са пристигнали в Москва на 23 юли. Наеми са квартира в сградата, където е жилището на дугини. Ползвали са мини Купър. Били са на тържеството. Преди това са следели дугини. На 20 август в деня на убийството минават границата. Заснето е със сателит как пик лата слага бомбата, преди това сложена в плюшена играчка
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и да я е гръмнал, големите проблеми за Путин тепърва предстоят.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А един от най-големите нацита е и баща и на тази ! Всички славяни да сме роби на масква ! Е ти ако искаш да си роб си е твоя работа. Предпочитам да живея в "гнилия" запад. Да пиша от гнила ябълка, от гнил лаптоп, да карам гнила западна кола, да ходя в гнилия запад да уча, да ходя на почивка пак в гнилия запад :) Русофилите сте елементарни ! Затова и БОТЕВ и ЛЕВСКИ са ви мразели !
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиянска му руска работа отново.
55
13
 
6
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
До ицо: Това "Украйна няма сметка" е много тънка сметка за укронацистите. Погледнато от позицията на здравият разум, Украйна няма сметка и да обстрелва АЕЦ "Запорожие" но го прави. А токът от нея е им е нужен и ще е нужен, особено през зимата. Но пък руската армия има 500 военнослужещи на територията на АЕЦ. Ясно е, че тя няма да обстрелва сама себе си. Тогава кой обстрелва? Извънземни? Очевидно укронацистите. Ето ви пример за липса на здрав разум у тях. И сега някой от Киев ще си го получи.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми и аз мога да набедя майка с дете и да си привлека симпатиите на руските варвари. Плюс това многобройни са руснаците заклеймаващи войната, но кремълската машина ги страхува. Давайте мислещи руснаци, цяла България е с вас!
53
11
 
6
 
! Отговори
Нали уж бяха преди 1 година
"руски партизани"?!?Жълтопаветните продажници нещо?!? Дарихте ли заплата за урколандия, щото това е вашата родина! Как е да спонсорирате тероризма, мили некъпани евроатланДичета? Развяхте ли знамето на дъгата на прайда си...