Ген. Попов: МиГ-овете с летателна способност са малко

Има износ на оръжие и най-вероятно отива в Украйна
23 авг 2022 22:42, Анисия Иванова
42

Украинският посланик Виталий Москаленко поиска България да промени досегашната си позиция и да започне да изнася оръжие за Украйна.

При едно заблудено правителство, съставено от компоненти с различна идеология и отношение към въпроса за войната и мира, е напълно естествено да се стигне до спорни решения, които носят разногласия, увеличават разделението и всяват смут в нас. Очевидно е, че имаме износ на оръжие. Очевидно е, че достига донякъде и най-вероятно отива и в Украйна. Това заяви ген. Константин Попов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му тезата, че България няма да изнася оръжия, за да не бъде въвлечена в конфликта между Русия и Украйна, е напълно несъстоятелна.

"Най-различни хора интерпретират различни факти както им е удобно. Честността в политиката изчезва стремително", коментира той.

Той дискутира и ситуацията в българската армия.

"Сега е моментът да се закупят следващите 8 изтребители  F-16. Ако този проблем се отложи в бъдещето, ще струва много пари и много повече време", смята ген. Попов.

Според него служебното правителство веднага трябва да разработи проект за инвестиционен разход и да предложи самия договор на НС, тъй като срокът на офертата изтича на 1 ноември.

"Най-вероятно има риск да се плати допълнително", констатира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него идеята МиГ-овете да бъдат ремонтирани в Полша е изключително добра.

"МиГ-овете с летателна бойна способност са минимално количество. Хората вече не издържат. Вероятно ще има някакъв ресурс до средата на 2023 г.", заключи той.

Ген. Попов обобщи, че от година и половина армията не е приоритет,  което е изключително тъжно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
бай путьоБАЦЕ и аз и преди 1 година
До Сахар СУХАРЧО СИНЕ МОЙ не те зделах такъв извини ме сине ***!
30
0
 
1
 
! Отговори
бай путьо и МАМА преди 1 година
До АМАН от негодници народен СЪД за всички крадци и престъпници- НЕ СА МНОГО
29
0
 
1
 
! Отговори
бай путьо преди 1 година
До АМАН от престъпници точен извод , катоупостее държавата и останат "работни и талантливи мур...........вели" ще пълнат пълнат хазната с въшки!
28
0
 
0
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Ха, Коцето и той се из ходи по въпроса.
27
0
 
1
 
! Отговори
АМАН от престъпници преди 1 година
ДА се тестват всички от ВВС за пси активни нарко спец добавки..КЪДЕ СА ПЪРВИТЕ ф 16 предлатени 100% та ще закупувате с ограбени милиарди от бедния най ограбен народ в Европа Българския НОВИ !!???НЯМА Да има от къде да ограбите млиарди за системи за подръжка на супер скъпи неефектнивни самолети..
26
1
 
2
 
! Отговори
АМАН от негодници преди 1 година
вместо да дставят доказано ефективни истребители за по 30 000 000 $ Ф 18 Хорнет бандата около Борисов тръгна да доставя супер скъпи ф16 блок 70 неразрешени за производство че и ги предлати авансово 100%.. НЕ НИ трябват такива самолети.. ВВС началниците плачат нагло след акто унищожиха стотици годни самолети вкл МИГ 23 с резервни двигатели с оръжия....1 000 000 нямат никакви доходи за живот.. БАндитите на власт прахопсват милиарди месечно..
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 Гарганел Голяма част от техническите постижения на СССР се дължаха на Украйна. Орбитата на първата космическа станция на Съветите я изчисли български математик работещ в Дубна. . . . . Кириакстефчо! Да ти имам самонадеяността! Нали в соца всичко е било гола вода, как така изведнъж . . математик и про това български? Нямаш ли му името, годината, къде е бил образован Харвард, Ем Ай Ти, Оксфорд? Гарганел си писал ама Кириакстефчо оставаш!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме си ЕФ-ки! Летците за тях ще бъдат тепърва родени! Какъв е проблема?
23
0
 
2
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 1 година
Ахааа искат да приберат "рестото".
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самолетите отлитат, хартията остава.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиените самолети са по-страшни.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Летателната способност на чертежите е по-добра. При по-силен вятър чертежите могат да литнат и без да се включват двигатели.
19
2
 
4
 
! Отговори
до сахар преди 1 година
Ха ха-те американците са заети да въоръжават укрите, не им е у нас, а като остане без оръжие, ще трябва да си разпуснем и армията.
18
11
 
6
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Сега е моментът да разкараме съветската скрап и да се модернизира въоръжението.В Украйна се вижда, че руското оръжие е морално остаряло.
17
2
 
7
 
! Отговори
Редник преди 1 година
Още един генерал, който си няма шапка. Като се мисли за генерал, да ходи да се бие във войната. Лично той, както и останалите български генерали, военни, жандармеристи и полицаи. А не да се правят на мъже, когато защитават правителството на мутрата от справедливо протестиращите българи.
16
10
 
6
 
! Отговори
Гарганел преди 1 година
Голяма част от техническите постижения на СССР се дължаха на Украйна. Орбитата на първата космическа станция на Съветите я изчисли български математик работещ в Дубна. Така че не превъзнасяйте руснаците. Сега автомобилната им индустрия се сринала с 95% при изтегляне на западните фирми. Ние ще видим зор с липсата на въглеводороди,а Русия ще премине на руски впряг на коне,"руска тройка" ли му викаха.
15
3
 
3
 
! Отговори
Антон, Враца преди 1 година
Боби благодаря за информацията. А какво стана с германските МиГ-29? Мисля че и те бяха модернизирани по натовските стандарти но ги свалиха от активна служба преди доста години.
14
5
 
2
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Спомняте ли си Корнелия как се срещна с Решетников да го пита този летец Радев става ли за кандидат- президент на комунистите. Той отвърна положително ,че е техен човек и ние Народът го избрахме дори за още четири години. И БЪЛГАРИЯ СЕ СРИНА. ВДИГНАХМЕ ЮМРУК СРЕЩУ ГЕРБ И ГИ СВАЛИХМЕ ОТ ВЛАСТ.ХА,ЧЕСТИТО.
13
2
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Попов отдавна вече е о.з., така че не знам какви оценки прави, на каква база и какви препоръки за инвестиционни разходи може да дава. Толкова време не купиха самолети, сега в най-голямата криза искат да блокират още 2 млрд за нещо, което ще дойде след 5 години, когато вече няма да ни трябва.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То беше смешно да си натовска държава и да си поддържаш и ремонтираш военните самолети в Русия.