Лондон: Руският министър на отбраната Шойгу е отстранен от поста

Оперативното командване в Украйна контактува директно с Путин
Обновена: 29 авг 2022 13:07 | 29 авг 2022 12:18, Елка Василева
389
Лондон: Руският министър на отбраната Шойгу е отстранен от поста
Снимка: архив, БГНЕС

Британското министерството на отбраната твърди, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е бил отстранен от поста и сега оперативното командване в Украйна директно контактува с президента Владимир Путин.

Още по темата
В редовната дневна сводка на британското разузнаване се казва, че отстраняването на Шойгу се дължи на "проблемите, които Русия изпитва в Украйна", предаде кореспондентът на БНР.

Разузнаването разполага с информация, че генералът редовно е "обект на присмех" от офицерите и войниците за "неефективното и неадекватно ръководство“, откакто напредъкът на Русия в Украйна бе възпрян.

Преди да стане министър на отбраната на страната, Шойгу е прекарал дълго време в строителството и в Министерството за справяне с кризисни ситуации, информират още от британското министерство на отбраната и допълват, че вероятно той "отдавна страда от опитите да подобри репутацията си на човек, който няма необходимия военен опит".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лондон се мъчат да открият америка втори път. Понеже първият път е бил италианец на испанска служба.
296
1
 
3
 
! Отговори
джо преди 1 година
Даже и да е вярна тази новина,в което се съмнявам,няма нещо по-различно за укрите и те продължават да си ядат пердаха. Независимо кой камандва операцията, денацификацията продължава.
295
1
 
0
 
! Отговори
Минуващ преди 1 година
На руснаците им пука за украинците - абе като ги пишете еусофилщиноте четете ли ги после? А на чичко Ленин очи так добръйе, добръйе!
294
3
 
5
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Путин толкова разбира от война, колкото и Шойгу. Милиционер от КГБ. Смях през сълзи, защото е отговорен за смъртта на хиляди войници и цивилни. Обаче откога Лондон стана говорител на Путин? То вярно, че последния лъга-лъга па замълча, че се оказа, че никой вече не се хваща на лъжите му. И на Лавров не може да вярва човек. Докъде я докараха Путин и свитата му - смешници.
293
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу знае тайните на Путин и го контролира в бункера.
292
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко да очакваш от еленовъд? И три книги не е прочел, камо ли да разбира от снабдителни линии, тактики и такива
291
3
 
6
 
! Отговори
монголоидите преди 1 година
на краснаяСволоч за нищо не стават
290
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За него писаха,че е бил охранник в Грузия преди по времето на Шеварнадзе след като се разпадна СССР,но дали е бил към елитната охранителна групировка Вагнер щото е бил охранител към управляващата класа,а може да е познавал Саакашвили от тази класа,но тогава в 2008 год. в онази специална операция след която си дъвчеше вратовръзката не се забеляза Вагнер ли участва за целта.
289
11
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Съвсем естествено е, когато един отбор не се справя, според очакванията, треньора да си замине. Само дето се съмнявам, че Русия се стреми към бърза победа в Украйна. Там играта е на изтощение, тъй като реалната война е Русия - САЩ (с украински войници). Може би целта на Путин с да предизвика толкова дълбока рецесия в САЩ, която да накара всички държави, извън подкрепящите, панически да избягат от долъра, като платежно средство и печатенео на долари, които друг ще плаща, ще спре.
288
9
 
6
 
! Отговори
АБЕ НАЛИ преди 1 година
Поренето на окраински зaдници продължава . И едногласовото квичeне също.
287
4
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Тези същите всеки ден твърдяха, че Путин е смъртно болен, после в кома. Пък той взе, че се появи на международни срещи и си изглежда съвсем здрав и енергичен.
286
14
 
14
 
! Отговори
Lindon преди 1 година
Ти остави Лондон, Ами виж какви новинки долитатат от фронта, че нещо неприятно става за рашистите. Що тъй? Или пак фейк нюз. ;)
285
13
 
16
 
! Отговори
Йдъгу преди 1 година
Лондон се чуди каква глупост да измисли вече.
284
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
реве им са губят всичко и започнаха да имат халюцинации
283
2
 
12
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 1 година
Тактика без стратегия е шумът преди поражението .....
282
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой беше тоя бе? Ааа сетих се! Харесах изпълнението му във филма за Чернобил.
281
8
 
13
 
! Отговори
Брежнев - Хонекер преди 1 година
Гейовете са в Русия.Справка- вж. снимката на Хонекер и Брежнев - целуват се уста в уста.
280
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как въобще е възможно да има такива ограничени умствено хора да се връзват на някаква си глупава пропаганда. Руснаците бяха за 2 дена до Киев - пускат 2 бомби и Киев няма - справка едни наши добри приятели пуснали бомби в Хирошима и Нагасаки. Равносметката печална 200-300 хиляди цивилни жертви и не е задължително бомбите да са атомни , просто ще пуснат малко повече от другите.Разликата е че на руснаците им пука за украинците. На американците хич ама хич не им дремеше за японците.
279
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената на газта в Европа падна!!!
278
9
 
15
 
! Отговори
Nato преди 1 година
Тия разузнавачи които лъгаха че са намерили оръжие за масово унищожаване в Ирак ли😛Най обичам да чета гейовете от НАТО,как Усрания побеждава ама губи територии.Все пак *** които вярват на НАТО и ЕС колкото искаш.Само да ви питам ***,защо газта от 800$ е 2600$ нали американските гейове ви обещаха нещо си.Излиза че заради вас *** страдат хората в Европа,и то заради украински НАЦИСТИ.Какво излиза Европа пак страда заради НАЦИСТИ от НАТО и ЕС този път.