"Газпром" спира газа за френската компания "Анжи" от 1 септември

Това ще е заради неплащане на юлските доставки в пълен обем
31 авг 2022 08:34, Елка Василева
35
"Газпром" спира газа за френската компания "Анжи" от 1 септември
Снимка: архив, БГНЕС

Руската компания "Газпром" е намалила доставките на газ за френската енергийна корпорация "Анжи" (Engie) заради неплащане на юлските доставки в пълен обем, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на руската компания. Холдингът е уведомил "Анжи", че доставките на газ ще спрат изцяло от 1 септември, докато не бъде извършено пълно заплащане.

Още по темата
"Газпром" казва, че към края на работния ден на 30 август "Газпром експорт" не е получил в пълен обем плащанията за газа, доставен на френската компания през юли по действащите договори и отбелязва, че в съответствие с указа на руския президент от 31 март 2022 г. "За специалния начин за изпълнение от страна на чуждите покупатели на задълженията си към руските доставчици на природен газ" се забранява по-нататъшната доставка на газ за чуждестранен покупател, ако в договорения срок плащането не е било извършено в пълен обем.

Затова "Газпром" е уведомил "Анжи" за пълно преустановяване на доставките на газ, започвайки от 1 септември 2022 г, до момента на получаване в пълен обем на паричните средства за доставения газ.

"Анжи" е отказала да коментира решението на руската компания, предаде Франс прес. "Анжи" каза, че у била уведомена от "Газпром" за допълнителни и незабавни намаления на доставките на газ "поради разногласия между страните относно прилагането на договорите". Групата припомни, че вече е въвела мерки, за да може да снабдява клиентите си дори при прекъсване на доставките на  "Газпром".
       
Доставките на руски газ за "Анжи" вече бяха намалели значително след началото на конфликта в Украйна, отбелязва Франс прес.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Въобще преди 1 година
Не им пускайте газта на тия макарони.Да се завиват с одеала.
33
3
 
9
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Като спре вятърът, европедалите ще въртят *** механично.
32
5
 
28
 
! Отговори
Къде е Зеленски? преди 1 година
До Анонимен 30: "Къде изчезнаха новините за голямото контранастъпление на Украинската армия"? Ами няма ги. Къде е Зеленски? Ако имаше нещо, с което да се похвали щеше да е на първа линия. "Слонче-касичка, прасенце-касичка Лошо Седларов, лошо". Не показват резултати укронацистите. Ами ако им спрат доларите?
31
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Путин е бил прав да иска промяна в начина на плащане,че може западняците да не платят.
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде изчезнаха новините за голямото контранастъпление на Украинската армия?///когато матушьката губи се появяват статии за великите спирания на газа в Европа.впрочем Конашенко чете от листчетата спуснати му от прапагандата.
29
4
 
16
 
! Отговори
Мълчат укронацистите преди 1 година
До До 25: Интерфакс: В резултат на поражението на настъплението на Зеленски на украинските войски в Николаевско-Кривой Рог и други посоки, извършено по лични указания на настъплението на Зеленски, противникът понесе големи загуби. Ефективните действия на руснаците група сили унищожи 48 танка, 46 бойни машини на пехотата, 37 други бойни бронирани машини, осем пикапа с картечници с голям калибър и повече от 1200 украински военнослужещи, каза говорителят на РФ Конашенков.
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали Франция и Германия си плащат в рубли на Газпром?
27
4
 
25
 
! Отговори
Така преди 1 година
така! Тепърва европейците ще си носят последиците от глупавите санкции приети под давлението на Вашингтон! Пък какви зими предстоят...направо ще бъде зимна приказка!
26
18
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
То е ясно, защо украинците малчат. Ти кажи, защо рашунгерите мълчат. Аз знам.
25
3
 
25
 
! Отговори
Контранастъплението? преди 1 година
Къде изчезнаха новините за голямото контранастъпление на Украинската армия?
24
3
 
34
 
! Отговори
Z преди 1 година
Анжи да не е любовница на Газпром че да иска да взима газ на далавера...както и България да не плаща газ , да плюе и гони Русия ама да пилучава ласки и облаги това и в любовта го няма ако не е извращение 😁😁😁😁
23
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 "2-ри ти чете ли какво точно пише в статията? Плащане по действащ договор и то месец назад" Точно. Французите са се разбрали за да купят един газ, за едни пари, дошъл е главния рекетьор и е казал, "ама курса се промени", тия пари вече не са същата стойност в газ, и понеже вече сме ви доставили газ, дайте още пари. Класическа рекет схема.
22
21
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, пък Рундю и Росен още чакат "евтин руски газ"?!? Надявай се yьо на пияни жени :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
21
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен до аз преди 1 година
А защо реве тогава като ще се справи няма пари няма газ елементарно.
20
35
 
8
 
! Отговори
аз преди 1 година
Европа ще се оправи и без руския газ!!!!!!
19
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС очаква Русия да просалжава да им подарява газа безплатно??
18
7
 
33
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Газпром ли ги е спряла, или французите, като са спрели плащанията! Франция не е толкова зависима от руския газ!
17
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега джендърите от Европа ще разберат кон боб яде ли ? Ами ще играете по правилата на Русия тя също игра по вашите правила със санкциите. Само, че те издържаха изпита сега да видим как ще се справят меките китки от ЕС ? Много сороска рев виждам с наближаването на зимата.
16
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално, и на мен ако не ми плащат заплата нама да работя!
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре и зозо ме чел какво пише а прочел каквото му се искало. Къде прочете за разлика в курсове на валути?