"Газпром" спира газа за френската компания "Анжи" от 1 септември

Това ще е заради неплащане на юлските доставки в пълен обем
31 авг 2022 08:34, Елка Василева
35
"Газпром" спира газа за френската компания "Анжи" от 1 септември
Снимка: архив, БГНЕС

Руската компания "Газпром" е намалила доставките на газ за френската енергийна корпорация "Анжи" (Engie) заради неплащане на юлските доставки в пълен обем, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на руската компания. Холдингът е уведомил "Анжи", че доставките на газ ще спрат изцяло от 1 септември, докато не бъде извършено пълно заплащане.

Още по темата
"Газпром" казва, че към края на работния ден на 30 август "Газпром експорт" не е получил в пълен обем плащанията за газа, доставен на френската компания през юли по действащите договори и отбелязва, че в съответствие с указа на руския президент от 31 март 2022 г. "За специалния начин за изпълнение от страна на чуждите покупатели на задълженията си към руските доставчици на природен газ" се забранява по-нататъшната доставка на газ за чуждестранен покупател, ако в договорения срок плащането не е било извършено в пълен обем.

Затова "Газпром" е уведомил "Анжи" за пълно преустановяване на доставките на газ, започвайки от 1 септември 2022 г, до момента на получаване в пълен обем на паричните средства за доставения газ.

"Анжи" е отказала да коментира решението на руската компания, предаде Франс прес. "Анжи" каза, че у била уведомена от "Газпром" за допълнителни и незабавни намаления на доставките на газ "поради разногласия между страните относно прилагането на договорите". Групата припомни, че вече е въвела мерки, за да може да снабдява клиентите си дори при прекъсване на доставките на  "Газпром".
       
Доставките на руски газ за "Анжи" вече бяха намалели значително след началото на конфликта в Украйна, отбелязва Франс прес.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми като не си платили? Какво нищо не и фор фрее хаха
13
34
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Така е с изнудвачът Гаzпром. Плащаш си по договор в долари, онези ги обръщат в рубли по курс, който на тях им е кеф и ти казват - не си платил. Иначе са много надеждни :))))))))))))))))))))))))))))) Абе какво стана, Рундю и Росен още ли чакат отговор от Мордор? :)))))))))))))))))))))))))))) Ще има ли "евтин руски газ"? :)))))))))))))))))
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За самолетите за Гърция става дума
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ние сме си баламурници. Краварите са направили оферта за 20 +20 изтребителя ф35 за 4.8 милярда, а на нас за 3 милярда 8 бр. Ф16
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Август изтича, а франсетата още не си били платили всичката получена газ за юли. А ние като "братушки" и баламурници трябваше да плащаме един месец напред за да получим каквато и да било газ.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2-ри ти чете ли какво точно пише в статията? Плащане по действащ договор и то месец назад. Къде видя разлика в лур на рубли и прочие? Много ти е развинтена фантазията.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков я съсипа тая Франция ейй
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
франсетата защо не си плащат доставките за вече получен газ. Сметката за юли не са си платили...
6
3
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Франция ще се...оправи,защото половината...французи ще се изнесат за зимата в Африка на...топло,от където са дошли.
5
5
 
27
 
! Отговори
българина преди 1 година
ами когато налагаш санкции на държава, без да си засегнат лично какво очакваш? санкции за кипър зашо няма? а за Косово? косово албанска дума ли е? не се сещам за санкции за Виетнам или Ирак или Либия? те кого нападнаха или те бяха нападнати?
4
24
 
9
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
ГаZZпром е сигурен договорен партньор, нъл тъй другарю Росен Христов?
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма безплатен обяд.
2
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрахте ли какво значи схемичката на Путин с рублите за газ? Руснаците вътрешно си определят както си решат колко е една рубла, и цената на газа се променя. Французите са платили при един курс, а руските терористи и крадци са решили, че от вчера за днес е друг. Така цената на газа става друга при това без платилия го да знае. Съответно руснаците искат още пари. Газ за рубли, а? Абсолютен рекет.
1
41
 
7
 
! Отговори
Ден на траур преди 1 година
Всички хора по света скърбят за най-великия сред най-великите! Русофилите не скърбят, но само им прочетете коментарите за да разберете, че у тях не е останало нищо човешко! Почивай в мир, легендо!