Руската армия нанася масирани удари по всички фронтове в Украйна

От Кремъл обвиниха Киев в изтезания и малтретиране на цивилни
13 сеп 2022 17:00, Елка Василева
487
Руската армия нанася масирани удари по всички фронтове в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили обявиха днес, че нанасят "масирани удари" срещу украинските сили по всички фронтове, предаде Франс прес.

Още по темата
От Кремъл също така обвиниха Киев в изтезания и малтретиране на цивилни във всички възвърнати през последните дни територии.

"Въздушните и ракетни сили на Русия, заедно с нашата артилерия, осъществяват масирани удари срещу военните формирования на украинската армия във всички зони на бойни действия", посочи военното министерство в дневния си отчет.

Оттам се споменава и за обстрел близо до градовете Славянск, Константиновка и Бахмут в Източна Украйна, южните Николаевска и Запорожска области, както и в град Харков на североизток, където украинската армия води мощна контраофанзива, която принуди руските части да се изтеглят от почти цялата област.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна обвини украинските сили за извършването на "изтезания" и други престъпления срещу жителите във възвърнатите окупирани от руската армия територии през последните дни. "Разполагаме с информация за многобройни наказателни действия срещу жителите в Харковска област - случаи на измъчвани и малтретирани хора", заяви Песков пред журналисти, като добави, че "това е отвратително".

Украйна обяви вчера, че си е върнала територия от около шест хиляди квадратни километри по всички фронтове благодарение на контраофанзивата си, която започна в началото на септември.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


487
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
23
 
22
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
След като започна хазартната война в Украйна, Путин сам разбра какво е искал да каже Бойко Борисов с израза с голоДупе таралеж да мачкаш!
242
24
 
19
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
....ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА ЩЕ ИМА ОЩЕ 3000 кв.км . ОСВОБОДЕНА УКРАИНСКА ЗЕМЯ...!ЧАО ПИЯН ГЗ!
241
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какво бе? С прашки ли нанасят удари?
240
31
 
18
 
! Отговори
ДА ТЕ СВЕТНА ПИЯН ГЗ преди 1 година
Войната срещу НАТО и САЩ е самоубийство за Джуджи и скапания му ВПК на Русия!...ВЕЧЕ НАД 200-дни НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ШАНС --ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА ГОЛИЯ МУ *** НА ДЖУДЖАКА!
239
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достоевски също е писал че при спечелване на войната българите и те ще искат да правят държава тоест идеята на войната не е да има самостоятелна българска държава.също така е писал че руските солдати доскоро крепостни селяни се чудят от какво освобождават българите като им гледали китните къщи и градини.
238
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилския вой не стихва! Що стана другаре, газ ли нема!?
237
8
 
16
 
! Отговори
българина преди 1 година
бой и само бой
236
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИЯ --НЯМА НУЖДА ОТ АРМИЯ ПО СОЦ-ОБРАЗЕЦ НА РУСКАТА ...ЗАЩОТО ТОВА Е НА ПРАКТИКА "ФАШИСТКА АРМИЯ"!
235
20
 
49
 
! Отговори
Пян_Гъ до Offf: преди 1 година
Стига глупости. Ако беше пълномащабна война, газопроводът НЯМАШЕ ДА РАБОТИ. Обаче работи. Ако Путин беше подкарал Украйна на караминьол (като САЩ, разнасящи "демокрация" по света), всичко отдавна щеше да е свършило. Кво се правите, че не разбирате? И войната не е с/у Украйна, А С/У САЩ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА! И да, при това положение ще стане война. Кво се правите, че не разбирате? Кое е толко сложно?
234
18
 
13
 
! Отговори
СОЦ-казармата ... преди 1 година
...БЕШЕ СРАМ И ПОЗОР ЗА ДОБЛЕСТНИЯ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК И ОФИЦЕР---РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКА РОБИЯ И РОБИ ЗА АНГАРИЯ!
233
22
 
16
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
РАШИСТИТЕ ПАК ОЧИТАТ ДЕЙНОСТ ....ПРЕД НАЧАЛСТВОТО ха,ха,хаааааааа...."демонстрират сила"!
232
21
 
26
 
! Отговори
Кремъл преди 1 година
Докато Украинската армия позорно настъпва,нашите войски доблестно отстъпват.
231
19
 
27
 
! Отговори
Offf преди 1 година
Кремълската пропаганда е ясна. До вчера казваха,че не с нападали Украйна, че нямало война, на как те са ни съседи, не бе Русия не е използвал газа за политическо оръжие .. аз една истина не съм чул от там...
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 м-та знаят ли всъщност кои кои е щото виждащите и те треперят иерархично, и нещо крият.....Кои сте и за кво се борите ?
229
2
 
0
 
! Отговори
Колчиугз преди 1 година
о слагаш и плюсче демек ще те бия по горделивата тиква или от безсилие че няма кои да ти отвръща ще се превърнеш в каро каквото всъщност си ? Бухахах
228
25
 
16
 
! Отговори
Руската армия преди 1 година
има повече умрели от развалени консерви и фалшива водка, отколкото убити от укрите....
227
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 298 четиБунака, казах ти не ме занимавай. Четем си квото ми трябва, числа уравнения формули и алгоритми за работата. Не ме занимавай с измишльотини, всеки е наясно, че казармата беше ангария. Военни били, сма панелки строяха и пътища хахахахах. А най-голямата извергщина бяха безплатните бригади. Пращаха младежи да работят за без пари, това си в полу-робство. Аре извади още един договор, ок?!
226
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се карате бе? Европа затъва в рецесия и следващите 5-10 години ще обеднеем всички- русофили или русофоби!
225
5
 
16
 
! Отговори
До 298 чети преди 1 година
1981 имахме 120 хилядна,, армия"
224
0
 
11
 
! Отговори
298 чети преди 1 година
Военни клаузиБългарската войска е сведена до 65 хил. души, задължителната военна служба за населението е запазена. България няма право да строи укрепления по границата си с Гърция. Военноморският флот е ограничен до 3500 души и тонаж от 7250 тона, като е забранено производството и притежаването на контактни мини и торпеда, торпедни катери, подводници и щурмови кораби.[2]Сега пак пляскай за "развитите" и "неразвитите"