Руската армия нанася масирани удари по всички фронтове в Украйна

От Кремъл обвиниха Киев в изтезания и малтретиране на цивилни
13 сеп 2022 17:00, Елка Василева
487
Руската армия нанася масирани удари по всички фронтове в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили обявиха днес, че нанасят "масирани удари" срещу украинските сили по всички фронтове, предаде Франс прес.

Още по темата
От Кремъл също така обвиниха Киев в изтезания и малтретиране на цивилни във всички възвърнати през последните дни територии.

"Въздушните и ракетни сили на Русия, заедно с нашата артилерия, осъществяват масирани удари срещу военните формирования на украинската армия във всички зони на бойни действия", посочи военното министерство в дневния си отчет.

Оттам се споменава и за обстрел близо до градовете Славянск, Константиновка и Бахмут в Източна Украйна, южните Николаевска и Запорожска области, както и в град Харков на североизток, където украинската армия води мощна контраофанзива, която принуди руските части да се изтеглят от почти цялата област.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна обвини украинските сили за извършването на "изтезания" и други престъпления срещу жителите във възвърнатите окупирани от руската армия територии през последните дни. "Разполагаме с информация за многобройни наказателни действия срещу жителите в Харковска област - случаи на измъчвани и малтретирани хора", заяви Песков пред журналисти, като добави, че "това е отвратително".

Украйна обяви вчера, че си е върнала територия от около шест хиляди квадратни километри по всички фронтове благодарение на контраофанзивата си, която започна в началото на септември.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


487
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
12
 
29
 
! Отговори
От село съм преди 1 година
6000 кв м за руските стандарти е една къща в република Якутия )))) Ей запада не миряса гadния капитализъм иска да докопа ресурсите на грамадната и богатата Русия. Един средняк и Сарматi за вас всички *** западни и техните проtежеtа русофобски по целия свет!!!!!
262
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да се научи, че сме 21 век и това, че там са с разбирания от 19в не ги оправдава. За това ще бъдат върнати и икономически в това време. Който не им харесва и хоп изтърканото фашисти, със същият претекст направиха абсолютно същите кървави бани в Чехословакия и Унгария.
261
3
 
22
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
ей ако има мобилизация и ви сложат в окопа, да се намокрите и да няма баня, ще ви питам тогава какви сте мъжаги. Татусите и *** ви мускули ще са ненужни за оцеляването ви. И въшките като ви станат ежедневие. Мир, мир, и за това трябва САЩ и Русия да се договорят, а не да се перчет. САЩ да спрат с кофти идеята си да унищожат Рудия, а Русия да обърне гръб на Европа, да минат на въглища и вятърничева енергия ЕС.
260
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6000 кв километра знаят ли колко е?
259
6
 
15
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Масирани обстрели в Харков, Николаев и други градове. Унищожени са елподстанции и топлоснабдяването, харковското метро е спряло, хората са без ток и вода. ''Тъмнината, жаждата, студът и гладът са по-малко опасни от братската дружба с вас'' -каза в изявление по този повод Зеленски.
258
2
 
8
 
! Отговори
Пънка не умира преди 1 година
Слушайте групите Сектор газа и Король и Шут. Яка пънкария. Пънкарията ще спаси света. Панко нема умре!!!! Анархия!
257
8
 
22
 
! Отговори
Русия ще спаси света преди 1 година
Три метра под земята,това е решението за англосаксите
256
5
 
16
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Крайно време е да се върне задължителната военна служба.в България.Просто меките китки в страната ни идват в повече.Мслко бой,е.б.ъ.н и сръбска музика ще дойдат добре на младото поколение зайчета.И малко война също,че и женските нещо да се разлигавили.Дай им само червосване и мотане по магазините за ***.
255
8
 
38
 
! Отговори
Зимата идва преди 1 година
За замразяване на конфликта не може и да се говори. На покрайна и 1 кв.м. да им дадат ще развиват нацизма и запада ще продължи да ги помпи с кинти и оръжие и пак ще тръгнат на бой. покрайна трябва да се ликвидира напълно, за да има мир на света. С пукроняцагите нема оправия, само те и западните наемници 3 метра под земята, това е!!!
254
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това уш-анките са кръ-во-жадни вар-вари. Добре че ние поне се отървахме от тях - завинаги !
253
12
 
20
 
! Отговори
Русия пак ще спаси с преди 1 година
Като литнат ракетите към щатите,тогава,ах тогава,очаквам такъв живот,че само си виксм-дсно,дано.....
252
17
 
42
 
! Отговори
Нали Zнаете преди 1 година
че братушките още не са се заели сериозно. И предполагам знаете, че с 3 бомби и укропитекия и гeiропа отиват в историята. Аз не знам слабоумнiте западняци и укропитеци на какво разчитат. Даже и без 3 бомби само 2 крана да врътнат на газа и нефта и край с войната до месец и край с еврогеiската икономика.
251
8
 
22
 
! Отговори
x преди 1 година
То хубаво ама като притиснат Путин до стената какво следва? Когато нямаш полезни ходове може да стане много мазало. Варианта в който Русия взема Донбас и конфликта замръзва не беше лош. Нападение срещу Крим ще се тълкува като нападение срещу Москва и може да играе ядреното оръжие.
250
4
 
0
 
! Отговори
бай путьоБАЦЕ и аз и преди 1 година
До Анонимен АНОНИМЧО Истинаята е в розовите ти задни бузки и на женичка во магжданозче сине недоделани.....
249
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
како .лке!- нещо заглавията! - "украинската армия нанася безмилостен натиск на отстъпващите руснаци", ". украинската армия си върна още територии", "руската армия нанася безмилостни удари по целия фронт". КЪДЕ Е ИСТИНАТА БЕ како .лке?
248
10
 
29
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Тук всеки пише като най-знаещ. А никой не отбелязва,че и двете страни се избиват зверски, нещата отиват от зле към по-зле и за двете страни. Лошото е, че са готови да потопят Европа във войната за радост на САЩ. Само че, те са мноооого далеко, а ние ще го отнесем. Всички професори тук не знам какво ще правят като се обяви мобилизация???
247
3
 
3
 
! Отговори
Кисела краставичка преди 1 година
Наздраве!
246
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРАВЯТ СИ САЛАТА РУСИТЕ СЪС УКРАИНСКИ "ЗЕЛЕ"НЧУК. ПО РАНО ПЕКОХА ПЪРЖОЛИ СЪС МЕСО ОТ УКРОПИТЕЦИ.
245
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Путин лично пое командването Русия не само не настъпва, а губи територии!
244
21
 
17
 
! Отговори
Жужа преди 1 година
Пуцаме с ракети щото нема ора, тия дето оживяха търтиха да бягат а другите са в отвъдното. Дано не свършат и ракетите че съвсем ще станем за резил.