Москва е изчерпала запаса си от ирански дронове?

Русия може да "потърси повторно снабдяване
23 ное 2022 11:41, Йоана Цонева
165
Москва е изчерпала запаса си от ирански дронове?
Снимка: БГНЕС

Русия най-вероятно е "изчерпала настоящия си запас" от ирански бойни дронове. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания, съобщава "Ройтерс".

Причината е, че от около 17 ноември насам не са оповестявани нови удари с дронове камикадзе.

От британското разузнаване обаче уточняват, че Москва вероятно ще "потърси повторно снабдяване".

В доклада се посочва, че Русия "може да се снабди с безпилотни летателни апарати от чужбина по-бързо, отколкото може да произвежда нови крилати ракети в страната".

Още по темата
Министерството смята, че руската армия е преминала от удари по "тактически военни цели и украинската електрическа мрежа" към приоритизиране на "медицински заведения като потенциали мишени". Независимо от това обаче, според британското разузнаване новият подход "е имал ограничен успех".

Русия използва безпилотни летателни апарати, произведени в Иран, поне от август тази година. Става въпрос за дронове камикадзе от типа "Шахид-136".

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни мишени за конвенционалната противовъздушна отбрана. В същото време е реалистично да се предположи, че Русия е постигнала известен успех в нанасянето на удари с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безрезервно вярвам на британското разузнаване. Бабите, които гледат на боб са по-надежден източник.
70
1
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Май ви се играе на електронни игрички, ...с тия дронове е точно това!Ами седнете, разберете се, и след това ....си играйте, но с бира, гледайте някой мач!
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 105...А когато същото това правителство избиваше мирни граждани от ЛНР и ДНР.Е сега остали на студено и без ток,но са живи.Тук е разликата между Русия и Украйна.
68
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Авианосец Кузя "Руската армия е пълна трагедия. Достатъчно е да видите единствения руски самолетоносач викат му куция кузя" ---- охх сладур. От къде да те почна... първо - русия няма нужда от самолетоносачи понеже не изнася "демокрация" по цвят свят, а на всичко отгоре е разположена в над 10 часови зони (намери глобус и брой за да видиш, че не е фейк). Второ русия има най-голямата ядрена флота и не е проблем ако искат да си направят ядрен самолетоносач.. ама не явно не искат и не им трябва.
67
0
 
8
 
! Отговори
999 преди 1 година
Е,как така Русия можела да се снабди без проблем с безпилотни летателни апарати???Нали санкциите бяха с цел да не може да се снабдява с каквото и да било???
66
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби , само БТВ ли гледаш ?
65
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера само как ви носи радост това , че оставяте 40 000 000 души на студено , без вода , без ток за през зимата ? Удоволствие ви носят избиването на цивилни и мъченията ли ? Така ли спасявате света ? Дано Русия се разпадне и изчезне !
64
10
 
3
 
! Отговори
Авианосец Кузя преди 1 година
Руската армия е пълна трагедия. Достатъчно е да видите единствения руски самолетоносач викат му куция кузя в интернет за да видите какъв смях ще падне. Той е дизелов и с него вървят два танкера да го захранват с гориво и пуши като комин. Вози шест самолета и два въртолета които често падат в морето щото палубата е зле. Ето това произвежда русия затова и ракети да са им на свършване и има точност от 60% две трети падат където им падне.. вместо да пишете минуси я проверете в интернет бе руски фейк
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До r3v0lv3r "по-официални данни само руските са 100000 хиляди" --- а по още по-по-официални данни са поне 500 000... абе къде ви намират такива?!?! От козяк да не са преизпълнили квотата за персонал със СОП??? И нека все пак каже нещо официално, което признават дори и от козяк - за всеки убиит руснак заминават между 5 и 8 хохъла (според различните анализатори). Сам смятай кой е по-голям "победител".
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво... те и ракетите изчерпаха още Април месец.. не виждам причина великата оссраинска армия, подкрепяна от цялото нато и в редиците си с един куп наемници, да не е достигнала вече поне до Урал.
61
3
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Боби по-официални данни само руските са 100000 хиляди и това са без ЛДРН и всякакви чвк-та.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ,Русия е свършила оръжието... За пореден път тая година.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, как се надяват сородоитчетата на зелена трева през ноември :) Ще ви разкрия една военна тайна - ЕС ще изчерпи запасите си от ЛГБТИК+ много преди Москва да изчерпи запасите си от оръжие :)
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко дни, британското разузнаване откри, че Русия всъщност има ракети в излишък.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия и за ракетите така казваха..
56
1
 
14
 
! Отговори
Хъ хъ хъ преди 1 година
Тъй тъй, ами пробвайте се тогава... ако ви стиска!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колективният запад няма да прости на Украйна едностранни преговори с Русия по своя инициатива, пише The American Conservative. Кулеба каза, че западните страни нямат право да се оплакват, че са уморени да помагат на Украйна. Според укропите, трябва да ги носим на гръб дорде дишаме и сме живи.
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по тъпите тикви на руснаците!
53
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са по-хитри. Те изгарят убитите си другари.
52
3
 
8
 
! Отговори
Слава кокаинЕ преди 1 година
Кокаиновия ги закОпа! направо зарови цялата си държава и нация под земята! Наркотиците са му изпилили мозъка, а пишман приятелите му от ФАЩ довършиха и малкото останали му неврони. Останалото е история.