Москва е изчерпала запаса си от ирански дронове?

Русия може да "потърси повторно снабдяване
23 ное 2022 11:41, Йоана Цонева
165
Москва е изчерпала запаса си от ирански дронове?
Снимка: БГНЕС

Русия най-вероятно е "изчерпала настоящия си запас" от ирански бойни дронове. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания, съобщава "Ройтерс".

Причината е, че от около 17 ноември насам не са оповестявани нови удари с дронове камикадзе.

От британското разузнаване обаче уточняват, че Москва вероятно ще "потърси повторно снабдяване".

В доклада се посочва, че Русия "може да се снабди с безпилотни летателни апарати от чужбина по-бързо, отколкото може да произвежда нови крилати ракети в страната".

Още по темата
Министерството смята, че руската армия е преминала от удари по "тактически военни цели и украинската електрическа мрежа" към приоритизиране на "медицински заведения като потенциали мишени". Независимо от това обаче, според британското разузнаване новият подход "е имал ограничен успех".

Русия използва безпилотни летателни апарати, произведени в Иран, поне от август тази година. Става въпрос за дронове камикадзе от типа "Шахид-136".

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни мишени за конвенционалната противовъздушна отбрана. В същото време е реалистично да се предположи, че Русия е постигнала известен успех в нанасянето на удари с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
7
 
! Отговори
Чува се че преди 1 година
като помощи ФАЩ щели да пращат багери! За да може Нацягите да изкопаят гробове и да заровят всичките си войници. Че за момента не смогват! Чува се че Зеленски се е очовечил, спрял е дрогата и отсега почвал бил курсове за БАГЕРИСТ за да се подготви за тази гробарска авантюра!
50
5
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Боби чете ве Боби, за разлика от теб четем. До ден днешен, точние загуби на СССР не се знаят, защото реално отчетността е била много ниска, но според различни изсточници са между 9-14 милиона, докато германците губят под 3.5 милиона на изсточният фронт. Тоест съветските загуби са 3-4 пъти по-големи.
49
1
 
6
 
! Отговори
Прощаваме ви фашки преди 1 година
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Афганистан за 10 години загинаха 16000 руснаци и СССР се разпадна. Сега за 9 месеца загинаха 5 пъти повече. Какво ли ще се разпадне...?
47
1
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
САЩ = ФАЩ принудиха куклата на конци Зеленски да принуди Путин да започне инвазията. А сега същите тези перат десетки десетки милиарди и някои хора отвъд океана станаха мега богати от цялата тая работа. Ние в Европа разбира се отново сме в ролята на ХРАБРИ ДУХАЧИ!
46
4
 
1
 
! Отговори
От фронта преди 1 година
410 руски войници са били демилитаризирани през последното денонощие, с което общият брой на убитите руснаци в Украйна от началото на непредизвиканата пълномащабна война стана 85 410. Режимът на Путин изпитва все по-големи трудности да лъже руските граждани за огромните загуби, които търпи руската армия в Украйна.
45
3
 
1
 
! Отговори
Боже помогни му преди 1 година
на тоя
44
5
 
7
 
! Отговори
Боже помогни ни преди 1 година
Господи помогни ни да се преборим със сатанистката действителност, в която са ни навряли насила. Оргии, войни, безчовечност и безпътен материализъм, една безкрайна вакханалия и панаир на суетата и сатанизма. Моля се за успеха на Русия и П-у-т-ин. Източните империи са единственоте които що годе са се запазили с всичкия си.
43
2
 
5
 
! Отговори
однако преди 1 година
Москва съвсем не е изчерпала запасите си от "Герань-2", но това е факт от десетостепенно значение. Най-важното от тази седмица е, че на посещение в Москва е кубинският президент, който договаря с Президента Путин изграждането на руски военни бази на Острова на Свободата. Наличието на руски бази в Куба кардинално ще измени геополитическия пасианс.
42
4
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Боби разбира ти тиквата, вече има ефективни активни системи, които спират ефективно РПГ-та. Изреал ги използваха още преди 10 години и тогава руските РПГ-та не успяха да направят нищо. Естествено руснаците няма как да стигнат до подобно ниво на оборудване, защото са изостнали доста. А, старите съветски бойни машини са доста юязвими за модерни системи, като Джавелин, защото горната им броня е тънка.
41
4
 
6
 
! Отговори
Сатанистите не спира преди 1 година
да бълват пропаганда срещу славянските ни другари. Но дронове има. За всеки сатанист по един дрон.
40
1
 
12
 
! Отговори
Bond преди 1 година
Русия няма ракети още от март месец според Ройтерс, какво остава за дронове. А според Дойче зеле войниците им са на фронта с джапанки, поради липса на обувки. И да не забравя, че CNN ще се обиди: поради недостиг на автомати, повечето са въоръжени с ловни и въздушни пушки.
39
7
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Нормално е, да почнат да ги пестят, израсходваха доста, а и противникът не си, а се адаптира и ефиктивността на подобно въоръжение пада. За съжаление руснаците нямат съвест и почнаха да гърмят по болници.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
втората армия в света :)
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 поне са направили москвич-3 нещо а вие *** какво имате какво сте направили освен роби на ес от вас нищо не става бяхте роби и роби оставате неграмотни българи
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през март им бяха свършили ракетите, после Путин беше в кома, после тежко болен... Междувременно се появи на концерт на стадион и произнесе реч пред стотици хиляди хора, ама за МИ - 6 това не беше важно... Хахаха
35
5
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Клошарската държава я чака тежка зима и след това още по-тежки години.
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-важно е, че Русия има много крепостници. Като свърши военната техника ще карат напред с жива сила. През ВСВ Сталин казва на маршал Жуков - Ние може да си позволим да губим по 10 хил. войници на ден, но германците не могат. Ще ги смажем с жива сила. Така и става.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според ройтерс москва вече нема ракети няма бомби и путин е тешко болен мечтаят си мечтата е без пари мечтаите колкото си искате че това ще ви остане само тази мечта може да ви уводлетвори
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руснаците им е свършила човечността. От къде ще вземат?