Москва е изчерпала запаса си от ирански дронове?

Русия може да "потърси повторно снабдяване
23 ное 2022 11:41, Йоана Цонева
165
Москва е изчерпала запаса си от ирански дронове?
Снимка: БГНЕС

Русия най-вероятно е "изчерпала настоящия си запас" от ирански бойни дронове. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания, съобщава "Ройтерс".

Причината е, че от около 17 ноември насам не са оповестявани нови удари с дронове камикадзе.

От британското разузнаване обаче уточняват, че Москва вероятно ще "потърси повторно снабдяване".

В доклада се посочва, че Русия "може да се снабди с безпилотни летателни апарати от чужбина по-бързо, отколкото може да произвежда нови крилати ракети в страната".

Още по темата
Министерството смята, че руската армия е преминала от удари по "тактически военни цели и украинската електрическа мрежа" към приоритизиране на "медицински заведения като потенциали мишени". Независимо от това обаче, според британското разузнаване новият подход "е имал ограничен успех".

Русия използва безпилотни летателни апарати, произведени в Иран, поне от август тази година. Става въпрос за дронове камикадзе от типа "Шахид-136".

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни мишени за конвенционалната противовъздушна отбрана. В същото време е реалистично да се предположи, че Русия е постигнала известен успех в нанасянето на удари с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
14
 
! Отговори
Верваме ви преди 1 година
Те и снарядите бяха изчерпали, после ракетите свършили, сега пък дронове нямало вече....А довечера онзи нашмъркания ще реве от бункера в Полша, че Оокрайната е останала без ток вода парно и Интернет...за пореден път след ракетния удар (пак пореден) ! А вие си вервайте на пропагандата че Русия ще се предаде или пък ще умре от глад и студ и от липсата на боеприпаси и техника или пък ще остане без горива и храна ?!?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 - Не се откри и за да не отнесат много хули в парламента, пуснаха половината близък изток в Англия ...
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До him? сер? Прти линк да видя?
28
0
 
11
 
! Отговори
him преди 1 година
И още - да каже, как тяхен служител забрави чанта със секретни документи във влака и тази чанта лежа седмици в офис за загубени вещи на гара Воксхол само 100 метра от МИ6
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка държава пълна с наркомани и не можеща да произвежда нищо ще победи във войната най-голямата страна в света, най-богата на природни ресурси, с хора въздържатели, с производство на високи технологии, с непрестанен поток на хора желаещи да отидат да живеят в нея...
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да същото. .. същото разузнаване твърдеше и че Саддам Хюсеин имал оръжия за масово поразяване...и започна войната в Ирак....а такова не се откри и последва половинчато извинение
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без Боби никакви коментари за РФ и нейните въоръжени сили, много моля! Снощи е бил нощна охрана на паркинга, сега спи и следобед ще се появи да направи военен анализ на всичко.
24
2
 
15
 
! Отговори
him преди 1 година
Британското разузнаване да каже как Дейвид Кели си преряза вените с нож по който няма следи и после се гръмна с малко пищовче, къде закопаха Скрипал, как Березовски се самообеси със счупено ребро, кой удуши Н. Глушков?
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това същото разузнаване ли е което успокояваше урките ,че още в април руснаците са им се свършили ракетите и заради санкцийте можели само да произвеждат 2-3 ракети на месец.Това за успокоение на душите на Урките ли го пишат.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зозкито е гербирски троляк,не отговаряйте на тоя боленмозък нека сам си пише
21
13
 
5
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 1 година
До Анонимен Жалък си, и лъжеш по-зле и от ***! Провери откога Зеленски е президент на Украйна! Всички знаят, че Русия започна открита агресия срещу Украйна, като окупира Крим, След това, когато разбраха, че няма да им признаят анексията и фалшивите референдуми, инсценираха етническите конфликти в Донбас и Луганск.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите дишат въздух с ниски концентрации на кислород, заради непраните си дрехи, оттам е и фиксацията им по паралелните светове!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааааааааааа. Британското разузнаване което стоя като препариран пуяк с пълни *** докато руският бомбардировач мина над Шотландия и Англия с два изтребителя за по на кратко към Атлантическият Океан през 2012. За тези ли говорим? Щото това може да се провери в Интернет пък и не се случи един път и аз тогава живях в Londonistan.
18
6
 
5
 
! Отговори
От Лисабон преди 1 година
Кога ще идват руснаците? Чакаме ги от февруари.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,според британия и ракитите им бяха свършили май месец
16
3
 
1
 
! Отговори
Грабвайте телата преди 1 година
Някой си изкряска!
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делото на Русия е справедливо каквото и да си говорим.Освобождение на руснаците в Украйна.Да ви припомя една друга специална операция на Русия срещу Османската имеприя.Тогава пак бяха агресори руснаците ама освободиха бабите и дядовците ви че сега да сте свободни.
14
3
 
9
 
! Отговори
СУ-34 преди 1 година
То британското разузнаване,не знае,че тези дронове не се използват на бойното поле.Заради ниската скорост и войник с автомат може да ги свали.Дроновете си нанесоха щети,където трябва и,ако трябва пак ще нанесат.
13
7
 
8
 
! Отговори
До Българи преди 1 година
Хахаха. Купила технология от Иран, ама *** още не знаят. Но е вярно че започнаха внос на автомобили от Иран. Тара, иранско Пежо 306, на скромната цена от 1800000 рубли. До преди 6 месеца произвеждаха Мерцедес, сега внасят иранско пежо. Смех.
12
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТУКА МНОГО СМЕЛ ТОЯ ТРОЛЯК, НО НАЧЕ НЕ СМЕЯТ ДА СЕ ЗАЯВЯТ ПУБЛИЧНО! ЧЕ НЕ ЗНАЯТ ОТКЪДЕ ЩЕ ИМ ДОЙДЕ БОЯТ! ПРЕЗ ЛЯТОТО НАВ БАНСКО ЕДНИ НЕ СИ ПРИЗНАВАХА,Ч Е СА РУСНАЦИ , ДА НЕ ИМ СЕ СЛУЧИ НЕЩО! НО КАТО СИ АНОНИМЕН, СИ ГОЛЕМ! ТЕ СА ТАКА РУСКИТЕ МИИШКИ! НАПЪЛЗЕЛИ НЕТА АНОНИМНО!