Русия осъди изказване на папа Франциск

Главата на Римокатолическата църква говори за жестокостта на Москва
29 ное 2022 14:25, Йоана Цонева
90
Русия осъди изказване на папа Франциск
Снимка: БГНЕС

Русия остро осъди изказването на папа Франциск за "жестокостта" на действията ѝ в Украйна, съобщават "Ройтерс" и РИА Новости.

Силното недоволство на Москва е било изразено пред Ватикана от руския пратеник.

В интервю за йезуитското списание "Америка" главата на Римокатолическата църква заяви: "Когато говоря за Украйна, говоря за жестокостта, защото имам много информация за жестокостта на войските, които нахлуват там. Като цяло най-жестоките са може би тези, които са от Русия, но не са от руската традиция, като чеченците, бурятите и така нататък. Разбира се, тази, която нахлува, е руската държава. Това е пределно ясно".

Още по темата
От началото на руската инвазия през февруари Франциск споменава Украйна в почти всички свои публични изяви и неколкократно предупреди, че има опасност кризата да доведе до използването на ядрени оръжия, което би имало неконтролируеми последствия в световен мащаб.

Миналия месец Франциск за първи път директно помоли руския президент Владимир Путин да прекрати "спиралата от насилие и смърт" в Украйна.

Преди седмици в интервю за в. "Стампа" папа Франциск повтори, че Ватиканът е готов да направи всичко възможно, за да посредничи и да сложи край на конфликта между Русия и Украйна.

В отделно изказване главата на Римокатолическата църква призова управляващите в Украйна да бъдат "далновидни", за да осигурят мир, вероятно намеквайки, че Киев ще трябва да направи отстъпки, за да прекрати войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ватиканът в края на всв е помагал на нацисти от германия да избягат в латинска америка.Това папче от аржентина знае много добре. Сега е тръгнал да защитава новопокълналите нацистчета на украйна. Ще бъдат изтребени до крак, а теб ще те прибере сатаната.
34
1
 
2
 
! Отговори
Някой до 26 преди 1 година
Да си чул някой да се е забъркал с мюсюлмани или да предаде христовата вяра заради интереси да е добре? Аз такива незнам..... Както казваш ето Русия е пример..... В списъка взеха да се включват и други държави след Русия. Лошото е, че никой не учи българската история такава каква то е. В нея има и поуки ако можеш да анализираш и разсъждаваш правилно...
33
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се видя с "майки" на фронтоваци, а всъщност се оказа, че всичките майки са работещи на някакви държавни длъжности или са от партията на Путин единороси. Истинските майки искаха да се видят с Путин, но той не желае да се види с тях. "Майките" са минали 2 седмици карантина преди да ги пуснат в бункера на болшевика.
32
3
 
6
 
! Отговори
А патриарх преди 1 година
Кирил, пребори ли ковида? И маймунската шарка?
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** не ме вълнува къв е грузинец или не клал е наред в името на комунизма и русия дето е създадена от викингите и после от монголите
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Алън Грант. Къф ти е папата бе образ ? Да не си католик ? За източноправославните е практически никой." - не практически, а абсолютно никой. Дори враг като цялата там пасмина дето ни натриса глОпака Борис дето хиляда пъти армията се вдига срещу него докато накрая цопва по лице в ковчега.
29
7
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 година
До АнонименПием си заедно ракията, генийче! Ако беше чел малко книжки,нямаше да ми зададеш толкова кух въпрос. Въпреки,че православието е с дълбоки традиции още от времето на Романия отдавна са намесени бивши кадри на ДС и комунисти. Достатъчно са замърсили православната вяра. Католицизма също има грехове заради инквизицията, но Понтифекса Максимус продължава да има висок рейтинг. Обясних ли ти достатъчно русофилско псе или още трябва?
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сталин колко хора е затрил след и по-време на WW2 от неговите бе маймуни . Заради тях колко хора затрихме в България" - от неговите? Сталин е един обикновен грузинец. Същия като Сукашвили дето Европа го подари на Русия и същия като тоя вицепремиерчето на Украйна - Арестович. Абсолютен аматьор същия като Хитлер. САЩ субсидира и двете страни и ги прави смешни и им прибира репарации в продължение на 70 години.
27
11
 
6
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 година
До АнонименАбе тук много русофилски *** имаме. Личи,че скоро не сте чели нищо друго освен Кремълска пропаганда. Да сравняваш папата Понтикфекс Максимус един напикан комунистически *** е меко казано проява на лош вкус. Католическата църква има нелицеприятна съдба, но историята е такава и тя не може да се изменя, но вие отричате мизерията в Русия. И тя е изсмукала ресурсите на много народи, обаче удобно си затваряте мърлявите очи
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин колко хора е затрил след и по-време на WW2 от неговите бе маймуни . Заради тях колко хора затрихме в България
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да сте чули Русия да протестира срещу мсулманина? Няма и да чуете. Все пк в москва се намира една от най-големите джамии в света." - голем ти е трън в очите руския мюсюлманин, ама не казваш, че главния мюфтия на Русия се тура в гърдите и повтаря "Аз съм българин" и че Воложките българи са първите в света приели исляма по своя воля и едни от най-красивите джамии са в Татарстан бившия, до идването на Ленин, Бyлгаристaн.
24
3
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
На папата мога да му река само Иншалла!
23
13
 
7
 
! Отговори
До всичките русофили преди 1 година
Какво били казал поста за инквизицията и за хитлет, да сме били благодарни на Русия за Освобождението от Турция и т.н. Времената се променят бе ***, няколко папи официално са се извинили за тези тъмно времена особено за хитлер. За освободителната война са участвали не само руснаци но и украинци и беларуси , които са дали повече жертви от самите руснаци. Ама сега сте против украинците нали ? Целия свят е против руските действия само вие които си седите удобно зад компютрите и мрънкате.
22
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на папата! С какъв замах само им се изcpa в yшанкитe!
21
19
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 година
Вчера русиянската ПВО по грешка е свалила два свои изтребитела, а ВСУ е съкратила русиянската aрмия с още 600 свино-собаки. Слава Украiни!
20
2
 
7
 
! Отговори
+++ преди 1 година
До 20 Благодаря за коментара! Мислех, че само аз съм се подтиснала от адски тягостната атмосфера там. Зловещо място!
19
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено че Русия ще осъди какво казва папата. Нали е християнин, макр и католик. Важното е какво казва Рамадан Кадиров - атомни бомби да валят и унищожение до крак. Да сте чули Русия да протестира срещу мсулманина? Няма и да чуете. Все пк в москва се намира една от най-големите джамии в света.
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само който не е стъпвал във ватикана не знае колко негативна енергия се носи около тия гнуусни същесътва! Човек и да не е вярвал, че светът се управлява от сатанисти, след посещение там веднага се убеждава в тази "конспиративна теория".
17
5
 
18
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 година
Альоууу...Папатааа...а нещо да кажеш за КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ...?
16
4
 
28
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Точно папата трябва изобщо да не коментира. Защото т.нар. римокатолическа църква с нейната инквизиция колко народ е затрила? А ония подопечните му, колко момченца са ... ? Осъди ли поне един конфликт на САЩ?