Трима военни загинали от украински дрон над руската база "Енгелс"

Те били поразени от падналите отломки от апарата
26 дек 2022 10:24, Елка Василева
172
Трима военни загинали от украински дрон над руската база "Енгелс"
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че руската противовъздушна отбрана е предотвратила удар с украински дрон срещу военновъздушната база "Енгелс" в Саратовска област, а при падане на отломки от безпилотния летателен апарат са били убити трима военнослужещи, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Още по темата
"На 26 декември около 1:35 ч. московско време украински безпилотен летателен апарат беше свален на малка височина от средствата за противовъздушна отбрана на военнокосмическите сили на Русия, докато се приближаваше към военното летище "Енгелс" в Саратовска област", каза министерството.

"При падането на отломки от безпилотния апарат бяха смъртоносно ранени трима руски военнослужещи от техническия персонал, намирали се на летището", заяви ведомството.

Според съобщението няма пострадали самолети в базата.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвременният Ирод Зеленски е готов да не остави камък необърнат от страната си, само за да остане жив и да напълни парите до дупка с пари
106
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Струва ми се, че сте готови да оправдаете всяко поведение на Зеленски, колкото и гадно да е то, и да продължите да лъжете себе си за Путин и Русия. Надявам се, че съвестта ви няма да ви позволи да го търпите.
105
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скоро няма да има Украйна, не благодарете.
104
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онези, които смятат, че лидерите на Русия и руското население не знаят срещу кого и за какво се борят такава подценяващата Русия са жертви на опиянение от собствената си западна пропаганда. За разлика от жителите на западните страни, където няма обществено възпитание на младежта, руснаците гледат реално на света, имат вяра, обединени са около президента, предателите избягаха. Те знаят, че се борят със западния империализъм, който, ако победи, няма да пожали нито една от тези страни и не иска западната демокрация или нейните ценности. Русия има свой собствен път на развитие.
103
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водещият на Fox News Тъкър Карлсън нарече украинския президент Володимир Зеленски опасен диктатор, който използва милиарди долари, за да създаде еднопартийна полицейска държава.
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наемът падна и вече не се търси. Това означава, че мигрантите - а те бяха 400 хиляди - започват да напускат Киев. Киев постепенно се превръща, благодарение на Кличко и всички останали Зеленски, Ермаки, Шмихали, в град-призрак",
101
2
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Ужас, това е реално неприятно.
100
1
 
1
 
! Отговори
Значи преди 1 година
са 30..и 3 самолета..
99
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Украйна са два братски народа. Украйна получава най-голямата подкрепа от Русия от много години насам. Подготвени бяха страхотни игри и сценарии, за да се вбие клин между двата братски народа. Русия не иска да вижда военни бази на НАТО в радиус от няколкостотин километра от столицата Москва. Русия не иска Украйна да стане база на НАТО. Русия никога няма да позволи превръщането на Крим, който се смята за сърцето на Черно море, в база на НАТО. Русия никога няма да позволи в бъдеще Украйна да бъде превърната във вражески полигон за мръсни игри срещу Руската федерация. Какво неразбир
98
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът започна непрестанно да натрупва военна мощ към границите на Русия. Сякаш се готви за война. Путин е особен лидер. Той ясно казва: Не приближавайте нашите граници. Какво не е наред с това предупреждение? Путин казва всичко открито. Чуйте отново речта му на Мюнхенската конференция по сигурността през 2007 г."
97
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Преди разпадането на Съветския съюз, Западът обеща, че НАТО няма да се разширява в постсъветското пространство. Западът спази ли обещанието си? като сътрудничество в борбата срещу международния тероризъм, икономическо партньорство. Русия имаше добри отношения с предишните правителства на Германия и други западни страни. Тук голяма роля изиграха личните приятелски отношения на Путин със западните политици.
96
8
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Да бомбат руските бази- после що Киев е без ток - що ли?
95
6
 
5
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Ако последваме желанието на Зеленски, той ще ни въвлече в световна война. Време е да сключим справедлив мир с руснаците, както наскоро каза американският президент. А светът на смелите означава следното: без губещи, без победи, но компромис плюс размяна на територии. Самият папа призова за преговори без да дискредитира Русия или Украйна! Макрон също е прав веднъж и иска преговори с гаранции за Русия, което противоречи на екстремизма на Зеленски! Американците имат двусмислена позиция, те подкрепят войната, като гласуваха за отпускането на 45 милиарда долара при условие, че те се използва
94
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна получи повече от 40 милиарда пари за войната с Русия, в допълнение към тези оръжия, боеприпаси, инструктори, наемници, бяха наложени санкции срещу Русия и Русия не само оцеля, но и победи цялото НАТО. изключете газта, хвърлете няколко бомби и всичко ще стане спокойно и тихо.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само трима?
92
3
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Като в Терминатор-2, доста напредна техниката, направо не знам докъде ще стигне да ни правят на маймуни с тези военни.
91
3
 
11
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
След 25 години нефта и газа нема да се ползват от развитите държави и Путин иска да завземе чернозема в Украйна-итницата на полвината Свят и да печели от монопола над храните.юДругото е празни приказки за лека нощ от киро фейка
90
5
 
17
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 99Американците казват че са изпратени 20 HIMARS ама ние тябва да вярваме на теб прош ляка с 3000 лева заплата че са 32.
88
1
 
18
 
! Отговори
Недоумяващ преди 1 година
Безаналоговото ПВО къде е ?