Христо Грозев за издирването: Нова година, нови приоритети

Все още никой не знае защо той е попаднал в черния списък
12 яну 2023 17:15, Нели Христова
57
Христо Грозев за издирването: Нова година, нови приоритети
Снимка: БГНЕС

Нова година, нови приоритети. Така журналистът Христо Грозев си обясни включването му в черния списък на Русия в интервю за CNN.

"Не знам защо съм в списъка. Няма обяснение. Моите адвокати не успяха да получат отговор какви са обвиненията срещу мен", обясни Грозев и добави, че в съобщението, че е издирван, е споменато само, че е нарушил "руския закон", но не й кой руски закон е пристъпил.

"Обвинението е напълно анонимно. Няма как да се защитя от анонимно обвинение. Адвокатите ми не могат да разберат нищо, българското правителство и българските граждани питат Русия защо съм издирван, но не получават отговор", каза още журналистът от Bellingcat пред CNN.

Според него това е опит за сплашване не само за него, но и за други журналисти. "Те ни казват: "Не правете разследвания за Русия", сподели Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от такива лизи...подмазвачи и доносници! Преди 89 год. към СССР, бързал да се ожени за рускиня, сега с други приоритети.
35
1
 
1
 
! Отговори
Ози преди 1 година
Ако направи разследвания за САЩ , ще бъде обявен с червена бюлетина в Интерпол.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стой си *** в лос анджелис и не ни занимавай повече със себе си разкрит шпион
33
4
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Къде се намира в момента Грозев? В Лос Анджелес, при своите господари. Там е на сигурно място, но само до някаква степен. Тези публикации, с които ни заливат напоследък са смехотворни. Благодаря за вниманието.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски има реален проблем, а този просто ни занимава със себе си.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаел в какво го обвиняват, не било сериозно. Ами *** в Москва и ги питай. Ицо няма топки да ходи помулиците в София, тръгнал да се ежи на през девет царства. По мияр.
30
0
 
1
 
! Отговори
Гръзов преди 1 година
Ица неуловимия!
29
0
 
2
 
! Отговори
Беба преди 1 година
Закон се прЕстъпва. ПрИстъпвам е друго село.
28
4
 
13
 
! Отговори
Досадно!!! преди 1 година
Пак ли този скимтящ шпионин!! И децата разбраха, че не знае защо е в онзи списък. А защо ли аз не съм в онзи списък. Каквото си дробил, имай достойнство да го сърбащ. А не само да скимтиш пред медиите. И престанете, досади на всички. Ако не е онзи наркоман Зеленски, ще е този нарочен шпионин. А спрете се, не ни интересува. Нещо да е направил за България??
27
2
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Гонят руските шпиони от България пък пазят американските,турските,еврейските и всякакви!Защо така бе Миме..
26
3
 
17
 
! Отговори
Какъв журналист ? преди 1 година
Този е чист шпионин. Вместо да се беше хванал да работи, той реши да изкара някой друг пробит долар от Козяк за по лесно. Е сега да му мисли. Мен що не ме гонят ?
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Те ни казват: "Не правете разследвания за Русия", сподели Грозев."---------------Посланието е "Не си продавай задните части на САЩ."
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли ни занимавате с този шут?
23
1
 
18
 
! Отговори
И този като онзи преди 1 година
Грозев никой не го търси, но той сам се натиска по всички медии, зорлем да го направят герой, също като Нахални. Ицко щом си шпионирал ще си понесеш последствията.
22
1
 
12
 
! Отговори
прозрачност без гран преди 1 година
дДнес има съобщение, че САЩ отпускат половин милион $ за обучение на журналисти в Молдова, в частност и в университета. Нямам спомен досега да е обявено публично колко милиона $са отпуснапи за "обучение на журналисти в България".
21
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Като отговор на коментиращия преди мен. Защото не те е страх. Както и мен. От никого и нищо. Много обичам да си слушам българските песни на г-жа БОТЕВА И и г-н ТОШЕВ. Особено тази за Василка.
20
3
 
8
 
! Отговори
предлагам преди 1 година
да кръстим площад или булевард на негово име , той ни е новия национален герой ..
19
1
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Човека живеел в Австрия и е австриец!Защо аз с моите данъци трябва да плащам милицията да го Охранява?Мене защо не ме охранява а ?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Христо Грозев приоритетът му за 2023 година е да не го боднат с чадър или да не пие чай с полоний. За гащите със и без Новичок даже не искам да коментирам :)
17
1
 
4
 
! Отговори
ударно преди 1 година
за новата година, до сега сме предали 1 на Ердоган, Един , на Германия, 1 на англя, ся и 1 на Путин мой да предадем да спим спокойно кат едни истински предатели. Ква нация изродена? От лъвове титани, станахме мазни пирожки нас рани