Русия реформира армията си, увеличава я до 1,5 млн. души

Така ще защитят новите региони и обектите от критичната инфраструктура
17 яну 2023 13:33, Елка Василева
124
Русия реформира армията си, увеличава я до 1,5 млн. души
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че до 2026 г. във въоръжените ѝ сили ще бъдат извършени дълбоки реформи, включително промени в числеността на личния състав и административна реформа, предаде Ройтерс.

Още по темата
Руското министерство на отбраната съобщи, че се предвижда броят на военнослужещите във въоръжените сили да се увеличи до 1,5 милиона души.

"Само укрепвайки ключовите структурни компоненти на въоръжените сили, е възможно да гарантираме военната сигурност на държавата и да защитим новите региони и обектите от критичната инфраструктура на Руската федерация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на съвещание със заместниците си в министерството, с главнокомандващите на видовете въоръжени сили на Русия и командващите родовете войски и военните окръзи по въпроса за изпълнението на решението на руския президент Владимир Путин за увеличаване на числеността на въоръжените сили до 1,5 милиона военнослужещи, предаде ТАСС.

Ведомството отбеляза, че министърът е обърнал особено внимание върху това, че всички мерки трябва да бъдат обединени в комплексен план за увеличение на  числеността на личния състав във въоръжените сили на Русия и да бъдат синхронизирани със сроковете за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специална техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските и с осигуряването им със съответните ресурси.

Шойгу отбеляза, че въвеждането на посочените мерки ще изисква компетентни решения от страна на заместник-министрите на отбраната, главнокомандващите (на видовете въоръжени сили) и командващите (на военните окръзи, Северния флот и родовете въоръжени сили).

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
4
 
! Отговори
неформален преди 1 година
В много отношения се движат паралелно със Саудитска Арабия, там качват военния бюджет сходно.
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2026г я камилта, я камиларина . Амин !
76
3
 
20
 
! Отговори
ХЕ ХЕЕЕ преди 1 година
И как ще я изхранват тая армия???? Те вече нямат кой да работи. Няма инвестиции, няма кадърни хора, нямат и бъдеще.
75
0
 
0
 
! Отговори
неформален преди 1 година
Колкото САЩ???
74
0
 
6
 
! Отговори
неформален преди 1 година
Това не е добро бюджетиране.
73
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северозападна Монголия все повече заприличва на Северна Корея. Но севернокорейците могат да играят на световно по футбол и т.н., а бурятите и кадировците вече никой никъде не ги приема. путин докара държавата си до това да е по-зле и от тази на Ким.
72
3
 
17
 
! Отговори
ОЩЕ ТОР преди 1 година
за украинските поля....
71
4
 
23
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Русия води война с момчета, които не искат да се бият, те нямат адреналина и мотивацията, да отидат и да победят, защото Русия никой не я застрашил! Тези млади момчета ги взеха от заводи, от офиси, от компании които са били като западна Европа, а сега ги карат да убиват братята си от Украйна, защото някой дядо решил да разширява територия, а дядото притежава най-голямата територия в света, която е мизерна и без инфраструктура, но пък иска нови земи, да продължи с мизерията.
70
2
 
11
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Ще има още мнооого тор за украинските поля. Така за 2-3 год на 1 мужик ще се падат по 350 матриошки. Имайки пред вид че на 1 мужик и една му е много, в повечето случаи, то толкова по добре за нас. Ние ще ги утешава ме следвоенно. Не знам кой само ще остане да работи у пРосията:))))
69
22
 
5
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Това ясно показва, че Русия се готви за европейска война, голяма до Лисабон! Време е освобождение на Европейските народи от нацистките режими спуснати от САЩ! Само част от Руската Федерация, европейците ще се чувстват незастрашени и в безопасност, енергийно независими!
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪК НИЕ ГОТВИМ ПРОДАЖБАТА НА ТАНКОВЕ, КОИТО ИЗОБЩО НЯМА ДА ДОСТИГНАТ ДО УКРАЙНА! ХАХАХ ЖААЛКИ КОПЕЙКИ!
67
12
 
8
 
! Отговори
Петров преди 1 година
българия също реформира армията си, от двата танка прави един, за да го изпрати на украйна по американска заповед.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушечно месо... и без това са в криза, съвсем ще се закопаят.
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩЕ ИДА НА ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЕНЕЦИЯ. КОЛХОЗНИЦИТЕ ОБАЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИДАТ, ЩОТО ЦЯЛА ЕВРОПА ГИ МРАЗИ! СТОЯТ СИ У ***! И ЩЕ СИ СТОЯТ! НИЕ ЩЕ СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА, ТЕ ЩЕ ТИЧАТ ПО ФРОНТОВЕТЕ!
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шаломов гледа да избие колкото може повече млади руснаци. Съвременните войни се водят с оръжие не с пушечно месо. За пример - малък Израел с население 7 милиона се репчи на всички арабски държави наоколо, включително на 80 милионен Иран.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОПЕЙКА, ДАЙ МАТРЯЛ ЗА ИТАЛИЯ ИЛИ ИСПАНИЯ, ЩОТО ИМАМ ПАРИ И МИ СЕ ХОДИ НА ЕКСКУРЗИЯ БЕ! ТЕ КОЛЕГИТЕ ТИ КОПЕЙКИ НЕ ХОДЯТ ПО ЕКСКУРЗИИ, ЩОТО СТЕ СКЪСАНИ, НО НИЕ НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ МОЖЕМ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИМ!
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тези и месото,което изпращат,скоро ще има сериозен недостиг в осигуряването на материали,необходими за производство на опаковъчни продукти и то в планетарен мащаб!
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така става като повериш армията си на еленовъд, а ти самия си психясало, бункерно, шизофренно джyджe! Провал след провал, хвърляне на смърт на младите момчета и планирана тотална капитулация.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то 2026 едва ли ще съществува кликата на Путин!Ще бъдат пометени от формированията на Пригожин.
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам как защитихте Херсон, хич не ми вдъхвате доверие като военна сила, пък ако искате си умеличавайте армията на 50 милиона.