Русия реформира армията си, увеличава я до 1,5 млн. души

Така ще защитят новите региони и обектите от критичната инфраструктура
17 яну 2023 13:33, Елка Василева
124
Русия реформира армията си, увеличава я до 1,5 млн. души
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че до 2026 г. във въоръжените ѝ сили ще бъдат извършени дълбоки реформи, включително промени в числеността на личния състав и административна реформа, предаде Ройтерс.

Още по темата
Руското министерство на отбраната съобщи, че се предвижда броят на военнослужещите във въоръжените сили да се увеличи до 1,5 милиона души.

"Само укрепвайки ключовите структурни компоненти на въоръжените сили, е възможно да гарантираме военната сигурност на държавата и да защитим новите региони и обектите от критичната инфраструктура на Руската федерация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на съвещание със заместниците си в министерството, с главнокомандващите на видовете въоръжени сили на Русия и командващите родовете войски и военните окръзи по въпроса за изпълнението на решението на руския президент Владимир Путин за увеличаване на числеността на въоръжените сили до 1,5 милиона военнослужещи, предаде ТАСС.

Ведомството отбеляза, че министърът е обърнал особено внимание върху това, че всички мерки трябва да бъдат обединени в комплексен план за увеличение на  числеността на личния състав във въоръжените сили на Русия и да бъдат синхронизирани със сроковете за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специална техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските и с осигуряването им със съответните ресурси.

Шойгу отбеляза, че въвеждането на посочените мерки ще изисква компетентни решения от страна на заместник-министрите на отбраната, главнокомандващите (на видовете въоръжени сили) и командващите (на военните окръзи, Северния флот и родовете въоръжени сили).

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво ти е армия ? Ако създаваш армия значи се готвиш за война ? Обслужването на армия е адски скъпо нещо ? Ти кой беше ... бай *** с 500лв пенсия ... а искаш да плащаш армия ? Аман от емоционални гллупаци. Второ при военизирана държава голяма част от воените става с психични проблеми и агресивни.. Ти къде искаш да ни върнеш ?
37
6
 
22
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Джуджака Путин изчака най-слабият американски президент в историята да дойде на власт, че да нападне. И пак се проваля, дори дементиралия Байдън го надхитря за момента. Не искам да си представям ако начело на САЩ беше президент тип Рейгън, Тръмп и т.н. Отговорът щеше да е брутален!
36
17
 
2
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Тече скрита мобилизация в ЕС, виждат че Украйна почва да пада и искат да пратят жива сила, скоро може официално Европа да влезе във война, Сащ ще стой настрани, тъй като атомните оръжия започнат ли да се използват, света ще загине
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТНР 34. Само дето всички тези конфликти ги правят САЩ. До където са стигнали, правят революции и размирици.
34
1
 
7
 
! Отговори
1991-ва преди 1 година
Ще се повтори...
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече укрите ***, толкова повече се активизират троляците из форумите. Що ли тъй?
32
3
 
2
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Абхазия е друга тема. Абхазците още в СССР са дискриминирани и дадени на грузинците, които пък искат да ги асимилират. Руснаците просто видят ли конфликт в съседство и се включват, тъй като съседите са винаги по-слаби. Но абхазците, трябваше да имат независимост още преди столетия
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на 200 милиона може да я увеличат. Всичко в тая дупка е на хартия. Всичко е фалшиво само за да вярва руското стадо че са много велики. Видхме ги колко са велики, воюват срещу жилищни блокове със спящи деца в тях
30
14
 
8
 
! Отговори
препърс преди 1 година
Вие не се кахърете за това колко е руската армия ,а вижте нашата на какво дередже е .Когато тук почнат да мобилизират ще е цирка пълен,сега това се наблюдава в Полша,дето тече мобилизация,никой не иска заради болни амбиции и чужди интереси да дава живота си курбан.Скоро мобилизация и тук.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борко е името на новия военен министър на Германия. Популярно име сред либерастите. В последно време всеки трети е Борко.
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ни интересува какво прави тая провалена нация?
27
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 34 години лижeнe на западняшки *** българите още не могат да пътуват свободно в ЕС и без визи в САЩ? 34 години българите мизерстваха и чакаха да опитат от западния консуматорски начин на живот, богатите колониалисти да ги сложат като равноправни на масата и да споделят с българите богатсвата които столетия са ограбвали от колониите.
26
10
 
19
 
! Отговори
по-зле преди 1 година
Не съм вярвал, че Русия може да стане по-зле от времето на Елцин. Е...стана! С любезното съдействие на джуджето Путин. Прекалената власт не е простила никому. В развитите демокрации са помислили как да се справят с това. За това са богати и силни!
25
8
 
22
 
! Отговори
РУZZИЯ преди 1 година
Е психиатрия. Нападнаха мирна братска държава под фалшив предлог за нацисти и извънземни. Но си получават заслуженото. 115 000 убити, загуби за милиарди, огромно изтичане на мозъци. Въпрос на време е да се разпаднат както стана през 1991.
24
5
 
30
 
! Отговори
русский мир преди 1 година
Как пък един русофил не се пресели в Донбас, Киргизстан, Абхазия и пр. чудни места на руския мир, ами все се мъчат из Германия, Франция и Америка. Мариупол, например, след освобождението, е идеален за заселване от русофили. Ама никой не ще.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САЩ 18. И защо САЩ трябва да казват от каква територия трябва да има в Европа и Азия. Да си стоят на територията на индианците, малко ли им беше да избият 70 милиона народ.
22
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде вървите срещу Велика Русия. Това е империя, много територия, много нещо.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо 60 милиона да я правят! Да им раздадат по един ръждясал калашник от 1984г на 10 човека и да се свършва!
20
3
 
10
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Тея още една година ако са във война, ще изтрепват всички 20-30 годишни момчета. На дъртия гном това май не му пука и прави геноцид над собствения си народ, но ще свърши зле за него и разпад на Расия. Калмиките, бурятите, Коми, Ингрийци, Вепси, чеченци и т.н. нямат абсолютно никакъв проблем с Украйна, а той иска да ги избие там .
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** създадоха 1 и 2 световна война. Готвят се за трета и отново за окупация на държави. Време е НАТО да струпа истинския си потенциал на границата с Украйна. Трябва да е ясно ,че този път цяла Европа и света ще ги бие здраво ... а не само Германия .