Лавров: Действията на САЩ са като тези на Хитлер и Наполеон

Вашингтон подчинил Европа, за да води война срещу Москва
Обновена: 18 яну 2023 11:58 | 18 яну 2023 11:57, Елка Василева
190
Лавров: Действията на САЩ са като тези на Хитлер и Наполеон
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, че подготвяли почвата за конфликта в Украйна като част от това, което той нарече хибридна война срещу Москва, съобщи Ройтерс.

Още по темата
На пресконференция в руската столица Лавров заяви, че кризата в Украйна е започнала много преди Москва да изпрати десетки хиляди войници в страната през февруари миналата година в рамките на така наречената от Кремъл "специална военна операция".

Вашингтон и Западът обвиняват Москва, че преследва непровокирано заграбване на земи в Украйна в колониален стил, докато Русия представя сблъсъка като исторически между нея и Запада.

Лавров също така сравни неотдавнашните действия на САЩ с тези на Адолф Хитлер и Наполеон Бонапарт, като заяви, че Вашингтон е подчинил Европа, за да води война срещу Москва.

Той заяви, че нацисткият лидер и френският император някога са се опитали да използват същата тактика срещу Русия.

"Съединените щати, чрез Украйна като марионетка, водят война срещу нашата страна със същата задача: окончателното решаване на руския въпрос", заяви Лавров пред репортери на годишната си пресконференция.

Руският външен министър констатира, че Москва все още не е видяла сериозни предложения за мир в Украйна и че идеите на украинския президент Володимир Зеленски по този въпрос са неприемливи.

Лавров заяви, че Москва е готова да обсъди конфликта със западните страни и да отговори на всички сериозни предложения, но че при всеки разговор трябва да се обърне внимание на по-широките опасения на Русия за сигурността.

Говорейки на пресконференция в Москва, Лавров отново призова НАТО да премахне своята "военна инфраструктура" от Украйна и други страни, намиращи се в близост до границите на Русия.

Лавров също така посочи, че унижението, на което са подложени етническите руснаци в Украйна, е неприемливо.

Според оценката на руския външен министър Западът решава всичко вместо Украйна.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
20
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Коньо, коньо, хранен коньо.... - народна песен :))))))) Пойди лошадю в речку :)))))))))))
65
14
 
8
 
! Отговори
до 62 преди 1 година
Я пак кажи кога е това тогава! Щото така като гледма путинофил си! което ще рече човек който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ! Та кога САЩ тогава не са воювали!? И къде не са воювали!? Та????
64
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Е ПРАВ - всички нации на европа са биле под Бонапард и нападът на РУСИЯ и сега същото само дето се сменя по късно с хитлер АА А сега с юсей или робите нехнаят че са роби
63
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Павиан (вид май муна приличаща досущ като Лавров)
62
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
корумпиран руски олигарх, част от правителство, което изпраща в затвора всеки позволил си да каже дума срещу него и има частна армия от педофили, убиици и знасилвачи ми говори за Хитер и Наполеон. Мъкааа, мъка! А в БГ има хора, део му се и кланят и г8за ще му оближат. Жалка работа.
61
19
 
28
 
! Отговори
Уолеле.. преди 1 година
То бива наглост и безочие, но тия минават всякакви разумни граници !
60
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След победата във ВСВ запад и сащ искът да я няма на картата на света ГЕР-Я и изчезваненто на немците като нация СТАЛИН казва ръководителите идват и си отиват а народа (нацията) е вечн (вечна ) ИЛИ сега има и гер-я и немска нация или народ а можеше и да я няма тази нация и народ !!!!!
59
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние нападнахме Украйна, за да я анексираме и поробим населението, защото в РФ свободни освен олигарсите - няма. Само дето, видиш ли, тоя лош запад им дава ресурси да ни спрат имперските амбиции и за това ще се правим на жертви и твърдим, че не ние нападаме, видиш ли, а нас - невинните ни нападат те, подло и подмолно. Ще правим абсурдни аналогии с исторически събития в които русия е била нападната за да замажем поне малко идиотските си твърдения... И в коментарите - браво, а така ! Скотове.
58
22
 
17
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Раша от векове създава сепаратистки движения в съседни държави, нищо ново. Украйна, Грузия, Молдова, Казахстан, Армения.. една и съща история, един и същ почерк. Така ще продължава до провеждането на пълна дезинфекция на територията на рф и раздробяването й на поне десет нови, суверенни държави. Амин!
57
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашка още си въобразява, че някой му пука за нея.Вие сте тия, дето нападате Европа в момента, другарю лавров. Фашагите дойдоха от изток този път. И едновременно разбиха мита за силната руска армия, и съсипаха до живот отношенията си с най-големия общ пазар в света, обявиха ги за спонсор на тероризма, и в момента се снабдяват с оръжие от Северна Корея. Дотук с Русия. До 15 години както тъпчете кавказките държави, ще се отцепят, и лешоядите от Китай ще вземат своето. И курилските острови и те.
56
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в деиствителност воината между НАТО И Русия е започната от 2014 когато европейските нацисти подържаха бандеровските които и ден днешен убиват всичко руско макар и ла живи а не препарад за миене ипране както всички на на стария кон-т благодарение на червената армия !!!
55
16
 
18
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Браво бе Серьожа, и 1000 пъти да го повториш няма да стане истина...
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената друга европейска държава, която е анексирала чужди територии на съседни държави, е точно Хитлерова Германия.
53
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиндостан имал таен план и подготвял почвата за конфликта в Украйна като част от хибридна война срещу Москва. Вашингтон е подчинил Европа, за да води война срещу РФ, тъй както Наполеон Бонапарт е подчинил европейските кралства, а после Адолф Хитлер е впрегнал европейците на война с Русия. Веднъж на 100 години рептилите хвърлят европейските народи срещу руския народ и Европа отнася боя.
52
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те разни руски политици се изказваха как България и Румъния е трябвало да излезнат от Нато и Ес. Те си мислят,че всичко от времето на СССР е руска територия
51
15
 
15
 
! Отговори
ZZ Tор преди 1 година
Лавров,исползвайте опита на Сащ.След Хирушима Нагазаки на слеващия ден Япония капитулира.Сега японците са много големи и верни приятели на янките.
50
19
 
28
 
! Отговори
Зомбиран старик преди 1 година
Си ти Лавров!И не само зомбиран,злобен,манипулативен,лъжец изопзчаващ истинската история и кръволок на когото не му дреме за проливаната безсмислено млада руска кръв за налудничави цели в една несправедлива война!Това си ти!
49
21
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нападението от русия над Украйна разкри пред целия свят истинското лице на руснака. Гад до мозъка на костите си.
48
12
 
12
 
! Отговори
очевадно преди 1 година
Сгреши-става вапрос за грешките на Путин
47
16
 
33
 
! Отговори
muahaha преди 1 година
Лаврата прави елементарна рушка пропаганда