Вътрешният министър на Украйна загина при падането на хеликоптер

Загинали са и неговият първи заместник и държавен секретар
Обновена: 18 яну 2023 11:54 | 18 яну 2023 10:53, Елка Василева
201
Вътрешният министър на Украйна загина при падането на хеликоптер
Снимка: архив, БГНЕС

При падането на хеликоптер край Киев са загинали министърът на вътрешните работи, заместникът му и държавен секретар към МВР на Украйна, съобщи националната полиция, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Хеликоптер се разби в Бровари, Киевска област днес, загинало ръководството на украинското вътрешно министерство, предаде и агенция УНИАН.

"Днес сутринта в Бровари се разби хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации. В резултат на авиокатастрофата е загинало ръководството на МВР – министърът Денис Монастирски, първият заместник министър Енгевий Енин и държавният секретар на министерството", съобщи шефът на Националната полиция Игор Клименко.

По думите на Клименко по предварителни данни са загинали 16 души, от които две деца. 9 от жертвите са били на борда на хеликоптера.

Той допълни, че 22 пострадали са в болница, от които 10 деца. На място работят спасителни екипи.

На кадри от видеа, публикувани в социалните медии, се виждат горящи сгради. "Имало е деца и… служители в яслата в момента на трагедията", написа в "Телеграм" областният управител на Киевска област Олексей Кулеба.

Засега не е ясно каква е причината за падането на хеликоптера, а Русия също не е коментирала информацията. Украински официални представители не са споменали за руска атака в региона.

"За съжаление това се случи на хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации, който изпълняваше своите задачи", заяви говорител на украинските ВВС пред телевизия "Апостроф ТиВи" (Apostrof TV).

По-рано украински медии съобщиха, че хеликоптер се е разбил край детска градина в Бровари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
масажиста преди 1 година
Всъщност са отивали на СПА хотел. Вече им публикуваха резервацията в хотела близо до Киев, със все избраните масажи.
147
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
че какво ме е еня за украинския зам министър . За мен " чичо от село Солно Нагорнище е по важен " Помощи за украинците - айде стига ..сектир му викат на село
146
0
 
2
 
! Отговори
Дж преди 1 година
В 1 твуит са го написали, свален от украинското ПВО, май по добре да спрат украинците да стрелят изобщо, ще има по малко жертви. От друга страна, да стрелят, боли ме
145
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става въпрос за загинали и ранени деца, а русофилите ликуват. Е, не е ли очевидно кои са злодеите и нацистите?
144
3
 
33
 
! Отговори
Нищо чудно преди 1 година
Загиналите са все отявлени бандеровци,върхът на украинското НКВД дето изнудва и предледва военните да *** като мухи в окопите. Нищо чудно военните да са разчистили тая смлад и да готвят смяна на властта.
143
3
 
27
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Браво лека полека ще се спасим от тези наглеци!Онзи Арестович подаде оставка ред е на зеленият наркомански просяк.
142
0
 
21
 
! Отговори
Полски фермер преди 1 година
Пак, руска атака ли е било ? Аааа, не е била руска атака ... ама работите по въпроса .
141
0
 
10
 
! Отговори
Ако бяха преди 1 година
Чиповете на тоя варицап от украински перални, нямаше да се тръшне.
140
41
 
4
 
! Отговори
Гнус преди 1 година
Отвратен съм от позициите на кремлинските Т рол чета, които се отнасят иронично към нещастието на украинските мъченици! Абсолютно обаче съм сигурен, че техните постове са генерирани от изкуствен интелект с много малък потенциал, вероятно равностоен на първокласник от някое руско село. просия ке падне!
139
44
 
4
 
! Отговори
Вечна им памет преди 1 година
Вечна памет на всички загинали украински патриоти и на невинните жертви на режима на кремълския сатрап! Нека те да бъдат мотиватор и пример за подражание на живите, които да продължат святото им дело! Съд и забвение за джуджака и неговите клакьори!
138
7
 
49
 
! Отговори
неизвестен преди 1 година
укрите не могат да карат хеликоптер , а тръгнали да се бият с Путин...
137
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вертолета е френски военен СЪПЕР ПУМА. Сигурно вчера са го дали като военна помощ за Украйна и днес са решили да се повозят малко. Ама нещо украинците немогат да ги карат тези вертоли.
136
4
 
6
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
До к 148 Съвета ми е да си приснимаш логореята дето се надраскал и беж при личният лекар да те лекува овреме, защото стане ли късно вече само ампутация на мозъка ще е спасението ти!!!
135
5
 
38
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама щом не се споменава за руска атака, значи или са пушили на борда, или са се самоубили, или са ги убили техните хора (или "съюзниците" им). Друг вариант има ли? В бивша Окриана най-здравословно е да се пътува пеш
134
43
 
11
 
! Отговори
к преди 1 година
Кога не падат хеликоптри, не горят панелки, не умират деца и по нащо море не изплуват трупове и мини? Когато мръсната ор.к.ска орда си седи отатък Урал и не напада европейски държави. А полезните .и.д..ио.ти у нас, прочели два реда, мислят че разбират конфликта и оправдават кръвожадното джудже, се едно после олигарсите му с тях ще делят плячката. См.е..ш.ници. и една октрадната пералня няма да има за вас.. но да все пак за това сте си полезни ... ид..и.иоти.
133
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да се готви посрещачът в Харков.
132
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков не се качвай на хеликоптер ако не си изпил дамаджаната.
131
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези постове като решат да ги сменят и катастрофират някъде или падат по стълбището "случайно". Ако същото се беше случило с руския министър на вътрешните работи със сигурност щеше да има сериозен намек за насилствена смърт, но понеже се случва в държава съюзник на Запада и там такива неща не може да има. Злополука е... :) ... Е да, но аз не паса трева, за разлика от разни други хора, така че допускам, че вече е бил неудобен и "случайно" го е улучила я ракета, я нещо друго...
130
7
 
7
 
! Отговори
буци преди 1 година
всички знаем, че момчето не е добре. Не е добре и брадатия, не е добре и буци, не е добре и кОрнела, не е добре и варненеца. Най-адекватен изглежда Янев, въпреки че не съм му фен, щото и неговата партия е лабораторна, като ИТН, ПП, ДБ и тем подобни. Поради това, че всичики тези не са добре, сме на този хал вече 2,5 години, и ще продължим! Добре, че президент не ни е плевнелиев-банов през цялото това време !!!
129
4
 
31
 
! Отговори
Малка грешка преди 1 година
Когато същата тази ПВО уцелваше жилищни блокове, обвиняваха руснаците. Когато ракета падна в Полша, пак руснаците я бяха изстреляли. Сега сами краварите докладват, че е тяхната ПВО. Такива грешки са много, и са ежедневни, това цял свят го знае.