Лавров: Действията на САЩ са като тези на Хитлер и Наполеон

Вашингтон подчинил Европа, за да води война срещу Москва
Обновена: 18 яну 2023 11:58 | 18 яну 2023 11:57, Елка Василева
190
Лавров: Действията на САЩ са като тези на Хитлер и Наполеон
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, че подготвяли почвата за конфликта в Украйна като част от това, което той нарече хибридна война срещу Москва, съобщи Ройтерс.

Още по темата
На пресконференция в руската столица Лавров заяви, че кризата в Украйна е започнала много преди Москва да изпрати десетки хиляди войници в страната през февруари миналата година в рамките на така наречената от Кремъл "специална военна операция".

Вашингтон и Западът обвиняват Москва, че преследва непровокирано заграбване на земи в Украйна в колониален стил, докато Русия представя сблъсъка като исторически между нея и Запада.

Лавров също така сравни неотдавнашните действия на САЩ с тези на Адолф Хитлер и Наполеон Бонапарт, като заяви, че Вашингтон е подчинил Европа, за да води война срещу Москва.

Той заяви, че нацисткият лидер и френският император някога са се опитали да използват същата тактика срещу Русия.

"Съединените щати, чрез Украйна като марионетка, водят война срещу нашата страна със същата задача: окончателното решаване на руския въпрос", заяви Лавров пред репортери на годишната си пресконференция.

Руският външен министър констатира, че Москва все още не е видяла сериозни предложения за мир в Украйна и че идеите на украинския президент Володимир Зеленски по този въпрос са неприемливи.

Лавров заяви, че Москва е готова да обсъди конфликта със западните страни и да отговори на всички сериозни предложения, но че при всеки разговор трябва да се обърне внимание на по-широките опасения на Русия за сигурността.

Говорейки на пресконференция в Москва, Лавров отново призова НАТО да премахне своята "военна инфраструктура" от Украйна и други страни, намиращи се в близост до границите на Русия.

Лавров също така посочи, че унижението, на което са подложени етническите руснаци в Украйна, е неприемливо.

Според оценката на руския външен министър Западът решава всичко вместо Украйна.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската наглост и лъжи нямат граници. Агресора обвинява другите за престъпленията си, но само става по-жалък.
45
21
 
17
 
! Отговори
Въобще не е преди 1 година
вярно. Хитлер и Наполеон са воювали са са жертвали собствените си нации и са товарели собствената си икономика, докато САЩ жертват украинци, и икономиката на евросъюза и гледат да направят максимално пари от конфликта за себе си.
44
14
 
20
 
! Отговори
Стан преди 1 година
Той точно Хилтер напада съседите си за да ги подчини, точно каквото правят САЩ.... опа, май не е точно като САЩ, една друга държава напада сега съседа си за да го подчини.
43
4
 
6
 
! Отговори
Д-р Дре преди 1 година
1.Вие сега ли чак разбахте.2.Означава ли това Сащ да ги сполети същата съдба.
42
15
 
24
 
! Отговори
Румен преди 1 година
На руснаците все някой им е виновен, все са онеправдани, винаги всички са срещу тях. Пък те са толкова умни, добри и разбрани, няма справедливост в тоя свят значи.
41
20
 
3
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ+БСП(БКП) преди 1 година
ПРАВОТО Е НА СТРАНАТА НА КОМУНИСТИТЕ! КОМУНИЗЪМ КОМУНИЗЪМ КОМУНИЗЪМ И ПАРТИЯТА МАЙКА БКП БКП БКП!!! УРАААААААААААА
40
16
 
10
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ+БСП(БКП) преди 1 година
ТРО ЛАВРОВ: В ПЪЛНОТО ПРАВО СМЕ СИ ДА ПРЕВЗЕМЕМ УКРАЙНА ТОВА ВСИЧКОТО СИ Е НАША ТЕРИТОРИЯ !!!! ДРУГИТЕ ДА НЕ НИ СЕ ВЪРКАТ!
39
9
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 59 Реално Освобождението на България е страничен ефект от историята започнала доста време преди това - Кримската Война. Руската империя реално не губи територии. това е изнесено с кръвта на нейните военни но в резултат подписва Унизителен Мирен договор. Освобождаване на славянските земи е повода за реванш. Руската империя 1878 вече не е това което беше Кримската война 1853-1856. Турската империя е СМАЗАНА, Великите сили свалят всякакви органичения от Русия а тя ни е*ава като подписва Берлинск
38
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 61. САЩ и тогава като сега спонсорират за да не воюват те. Това не е помощ а интерес който прокарват. Сега дават на безмозъчните Укри за да те да мрът във войната им с Русия. Тъпоъгълник кух.
37
24
 
20
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Европейските лидери са под командването на САЩ! Европа няма глас, един Орбан се опълчи и веднага го сгазиха със санкции и той клекна, слепци ли сте? Русия поведе война за освобождение от нацизма в Украйна и цяла Европа! Континента трябва да се прочисти и да влезе в Руската Федерация, за да няма достъп американския фашистки ботуш!
36
16
 
25
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
А по-жалкорто е, че познавам хора, живеят в Западна Европа, Канда но тръбят колко е зле Европа и запада като цяло и колко добре са руснаците! И подължават да живеят в Германия, Дания и т.н., а в русия дори на екскурзия не щат да идат. Пълна шизoфрения!
35
9
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 година
За тези които имат КЪСА памет. Миналата година септември - декември РФ и САЩ/НАТО си разменяха декларации. Руснаците принудиха САЩ и НАТО черно на бяло да напишат че всяка страна може СВОБОДНО да се самоопределя дали да влиза или не в НАТО. Евала!!! след това просто показаха на самите САЩ техните финансови документи където пише 2009-2014 изхарчени еди колко си милиарда за финансиране на десен сектор и сие които в последствие извършиха ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТ (Страната Свободно да се самоопределя...)
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55. Овиснало ама ти е отзад. А там вече е като кофа разджвакано.
33
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е голямото и бодливо дилдо в заднището на третополовите САЩ и ЕС.
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колкото разбрах, руснаците масово емигрирали в Казахстан и Казахстана бил принуден да въведе нови ограничения за прииждащите руски гражнани.
31
19
 
24
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
И заради кое славиш руския народ? Че избиват цивилни ли? Или изнасилват деца и жени? Или мародерстват? Или, че се опитват да анексират територии? Или сриват градове с примитивна артилерия? Или че заплашват света с атомни бомби? Или че измират като мухи докато упражняват тея дейности? Кое точно е славното във всичко това? Това са просто престъпления.
30
18
 
23
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Лавров стигна до дъното и продължи здраво да копае.
29
21
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Ако Русия не се опълчва на САЩ - светът ще бъде поробен от юдо-ционистите. Факт...
28
8
 
3
 
! Отговори
Тъпчо Тъпчов преди 1 година
Хитлер лош щото така казаха
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42. Само гледай. Тиква куха такава.