Зеленски: Не е ясно дали Путин е изобщо жив

Песков отговори на изявленията на украинския лидер в Давос
19 яну 2023 17:00, Йоана Цонева
319
Зеленски: Не е ясно дали Путин е изобщо жив
Снимка: БГНЕС

Говорейки пред участниците на икономическия форум в Давос в четвъртък, украинският президент Володимир Зеленски каза, че не разбира напълно кой сега взема решения в Кремъл и дали президентът Владимир Путин е все още жив, съобщава руската служба на "Би Би Си".

Украинският лидер се позова на последните телевизионни изяви на Владимир Путин, които според експертите са записани отделно от фона, насложен върху видеото по-късно. Такова беше по-специално неговото новогодишно поздравление, на фона на което беше група хора във военни униформи на руската армия. Зеленски каза, че Путин се появява на екраните на така наречения "зелен екран" - плътен фон, върху който по-късно може да се насложи всяко изображение във видеоредактор - и не е ясно дали той изобщо е жив.

"Не разбирам с кого и за какво да говоря. Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява - телевизионерите ще разберат - на "зелен екран", не разбирам съвсем какво е той. Не разбирам напълно дали е жив. Не знам кой взема решенията, какъв кръг от хора. Когато казваме "мирни преговори", не разбирам много с кого. Русия трябва да намери някого и след това да предложи нещо" , каза Зеленски в Давос.

Още по темата
Говорейки чрез видеовръзка пред участниците в т. нар. "Украинската закуска" в Давос, Зеленски също каза, че Путин ще остане в историята като човекът, който изкопа огромната пропаст между народите на Русия и Украйна.

"Никой не казва, че може да се върнат отношенията, но те могат да спасят живота на своите хора. Това е тяхното бъдеще. Пропастта между нас е дълбока, но те я изкопаха. Путин стои с лопата. И ще остане с тази лопата в историята", заяви Зеленски

Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков не закъсня с отговора и заяви, че за украинския президент Володимир Зеленски и управниците в Киев съществуването на Русия и президента Владимир Путин е проблем и за тях би било за предпочитане те да не съществуват.

"Ясно е, че и Русия, и Путин са както за днешна Украйна, така и за Зеленски голям проблем. Ясно е, че чисто психологически г-н Зеленски би предпочел нито Русия, нито Путин да съществуват", каза Песков в отговор на изявленията на украинския лидер в Давос.

В същото време Песков подчерта, че колкото по-скоро Киев прояви готовност да отчете исканията на Москва, толкова по-скоро ще приключи конфликтът в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно Защо Песков свързва съществуването на Русия със съществуването на Путин? Голям гаф. Путин е просто някакъв си там на изборна личност. Съществуването на Русия не е свързано с него, разбира се ако не разглеждаме въпросът под друг ъгъл и не се окаже, че такива като Путин могат да унищожат Русия. Но иначе няма връзка между Путин и Русия. Путин не е Русия и Русия не е Путин. Русия я е имало преди Путин, ще я има и след него. В крайна сметка Русия е надживяла Ленин и Сталин, ще надживее и Пу
224
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тираджия То ти си за ожалване висиш като паяк по границите, живееш като куче в кабината на камиона за някакви скапани 2-3 хиляди лева. Укрите не ги мисли те като набият чемберите на Русия ще си купят още по-хубави коли.
223
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда че Путлото е жив защото днеска параноично карат от цяла Русия ПВО и го разполагат около и в Москва. По високите сгради с мощни кранове издигат на покривите системи Панцир С1 които тежат по 30 тона. Това е беззумие защото никой не може да каже дали тези покриви са изчислени за такива натоварвания в една точка от покрива. Така или иначе ако не беше жив Путин едва ли някой друг щеше да се страхува толкова много за мизерния си и ненужен животец.
222
7
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Зеленски нещо да не се е размечтал?
221
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления може съвсем спокойно да се пробва в гадаенето на карти Таро. Каквото издърпа от тестето явно е достатъчно за да си прави изводи.
220
11
 
16
 
! Отговори
Шмекер преди 1 година
Тоя смешкин си изсмърка мозъка и вече не знае на сцената ли е или в реалността? Истинска пешка избрана от Запада . Идеален за манипулации . Марионетка . Чрез такива нищоподобни можеш да разрушиш света . Ще го думнат издигнатите го съвсем скоро . Станеш ли безполезен в играта изгаряш. Той си е такъв от началото . Но смъртта му няма да върне хилядите млади хора отишли си заради малоумието му
219
3
 
1
 
! Отговори
До 234 преди 1 година
Нима ми имаш банковата сметка та знаеш, дали съм беден или не, панелно плъхче:)
218
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо вярно от Зеленски до сега някой да е чул?
217
2
 
3
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Еш па тиа Оти *** тръкате бе шашовите! Зеления да ви не е майкя?
216
1
 
3
 
! Отговори
До Тираджия преди 1 година
Различен стандарт хора живеят по тази земя, не може всички да са бедни като теб
215
5
 
11
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Абе Зеления жиф ли е бе? Некой знаа ли?
214
1
 
7
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Малийййй на тоъ аку некуй му верва ша а млогу шашов! Вервайте Ми!
213
1
 
5
 
! Отговори
АСАН преди 1 година
Еш па тоъ!
212
9
 
20
 
! Отговори
Тираджия преди 1 година
Така, както си вися на границата с Гърция, а и като карам в самата Гърция, много изтрадали тези Укри бе, то Lexus, AMG, Porsche, Maserati, някой дърпат цели яхти даже, да ги ожали човек от война ли бягат, на почивка ли отиват, а вътре в колите все млади и здрави момчета, вместо да са на фронта и да му помагат на актьора Наркомански...те на Круиз тръгнали:)))))
211
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво, още ли не сте наясно? Путин изобщо не е един човек, а цяла трупа актьори. Това си е така с години, даже се изненадвам, че все още има хора, които се интересуват от политика, а не са прочели нищо по темата. И кьорави ли сте, че не го виждате?! Голямата изненада.
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Админчето е долен ляв крачен лост!
209
13
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Този, който беше назначен от Елцин, и го свързваха с Людмила и Кабаева, отдавна не е между живите! Всеки може да изпише в Гугъл..."Путин ,двойници", и с просто око се вижда че нямат нищо общо! Този , със големите бузки и свинските очички, никога няма да го видите със жена!
208
7
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 година
Аз откога казах, че този ще умре!!!!
207
9
 
19
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Аз само се чудя тия урки с джиповете из БГ кой ще ги погне да разбере що са *** дирят в БГ а не се борят за техния месия наркоман
206
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След още некоя друга бела магистрала ще се чудиш ти дали си жив!!