Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради

Силите им в Украйна действат автономно от висшето командване
20 яну 2023 08:55, Елка Василева
183
Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради
Снимка: архив, БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от "Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервю за информационния сайт РБК по-рано Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като "елементарна част от военната дисциплина".

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: "Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение".

Кадиров нарече коментарите на Соболев "явна провокация" и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на "Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев "абсурдни" и "архаизми от 60-те години на миналия век".

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия започна интензивно обучение на бойни части на въоръжените сили на Украйна, което се провежда от американските военни. В неделя председателят на Съвета на началник-щабовете генерал Марк Мили каза, че целта на обучението е да подготви батальона за битка срещу руснаците за пет седмици.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше нанесен удар по търговски център в Донецк. Не е изненадващо, че масовите медии не съобщават нищо за това. Нулева информация за смъртта на цивилно население от ударите на украинската армия.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49: Украинците също гордо заявиха през 2014 г. резултатът е тъжен
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфликтът продължава, нанася все повече загуби на украинската армия, а остават все по-малко войници за обучение. Тъй като британците смятат талибаните против войната с Русия, те искат да продължат тази война на всяка цена, те не се интересуват от Украйна
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наблюдатели посочват, че удължаването на конфликта всъщност е основната цел на водения от САЩ Северноатлантически алианс. Според тях стратегията на Запада, под контрола на Вашингтон, е да използва Киев, за да изтощи Москва, докато не бъде напълно победена.
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадыров: Колкото повече западът доставя оръжие на украмите, толкова по-малко болно украинско месо ще остане за превъзпитание, терор и саботаж на територията на Руската федерация, която включва територия 404. Вече знаем точно къде тази тълпа обстрелва нашите хора фронтовата линия. Затова мелете, мелете и мелете - по-малко почистване, отколкото да извършвате.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47. Да бе, за това имаме електричество и интернет, антибиотици и механизирано земеделие, вместо азиадска сетрапия. На себе си, помагал само. Това е проекция, чиляк. Проектираш това което прави твоето диво племе.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърденията на много експерти, че Украйна ще успее да спечели конфликта с Русия и че въоръжените сили на Украйна ще дефилират по Червения площад, не са нищо повече от фантазии, пише главнокомандващият. Киев има два варианта за излизане от създалата се ситуация и двата ще имат тъжен край
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
предвид пристрастията на Зеленски към интересите на трети страни, мисля, че по-реалистичният вариант е с изгорена земя и загуба на няколко поколения от мъжкото население от Украйна, което обаче поляците с удоволствие ще заместят. Строго погледнато, ЕС разглежда Украйна като донор за вливане на свежа кръв в западналата Европа. И колкото по-лоши са нещата в Украйна, толкова повече трансфузии получават.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът ще ни помогне." Във всеки ред. Това е клиника. Западът помага само на себе си
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по някаква причина любителите на Украйна не искат да отидат да се бият за Украйна, парадокс! Защо седите тук и се карате с Русия? Отидете в окопите в Украйна, докажете омразата си на бойното поле! От сутрин до вечер седят и плюят по посока Русия! Добре платени ли са? Тук видях обяви, че хората плащат за русофобски коментари в долари. Забогатял? Юда!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В източната част на Украйна загинаха над 15 хиляди цивилни, загинаха малки деца, има Алея на ангелите, но вие като русофоб не искате да чуете нищо за това.
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път, когато политик или журналист говори в подкрепа на Украйна, банковата му сметка расте
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33: къде е диктатурата коя държава има свобода? болен ли си
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украински Гьобелс - тов. Арестович вече напусна играта и купи билети за Маями, а другар. Зеленски все още си играе на война с Русия, време е да приключим
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33: във вашата страна е по-зле от северна корея, а вие дори не знаете
39
1
 
3
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Путин:Сички *** от азия да се бръснат,бради,мишници,сичко...Кадиров:Недей бе шефе,ти сигурно ще почнеш да нъ караш и да съ къпем?
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забраната за носене на бради и мустаци идва от времената на първата световна война, когато започва използването на отровен газ срещу вражеските воиски. Лицевото окосмяване предотвратява правилното запечатване на противогазите и съответно може да доведе до натравяне. С женевкста конвенция използването на химични и бактериологични оръжия е забранено, но това не означава, че опасността е отминала. Армиите продължават да изискват гладки лица. Явно на Кадиров му е по-мило да е космат отколкото жив.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои невежи сравняват Русия със Северна Корея. Те нямат представа колко независима е Северна Корея от останалия свят, няма престъпления, няма бездомници, но няма и свобода. А къде е свободата, избройте държавите?
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек Зеленски унищожи Украйна, най-голямата зърнена страна, разби и унищожи украинския народ, уреди екзекуцията на верни синове, положи клетва пред техните бащи и майки и техните деца, този човек злоупотреби с доверието на тези смели мъже и те умираха стотици на ден.Телата им бяха оставяни безразборно ранени,убити осакатени на воля Как може да има толкова дълбоко осакатен човек,такова гнус подъл и алчен субект.Вижте как изглеждат селата,градовете и треперещите от страх хора,вижте минните полета , при разрушена инфраструктура, при празни училища. Наистина беше невъзможно да спрем всичко