Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради

Силите им в Украйна действат автономно от висшето командване
20 яну 2023 08:55, Елка Василева
183
Кадиров и Пригожин упрекват забраната руските войници да са с бради
Снимка: архив, БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от "Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервю за информационния сайт РБК по-рано Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като "елементарна част от военната дисциплина".

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: "Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение".

Кадиров нарече коментарите на Соболев "явна провокация" и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на "Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев "абсурдни" и "архаизми от 60-те години на миналия век".

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиите и политиците ежедневно ни внушават, че "Украйна се бори за нас, за целия свободен свят, защитавайки ни от варварството, идващо от Изток". Това е очевидна пропагандна лъжа, но дори и да се приеме на сериозно, възниква основният въпрос - възможно ли е в името на тази борба за "свободния свят" да се използват методи, които нямат нищо общо с принципите, публично прокламирани от същия този свят ?
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що се отнася до цялата американска и европейска помощ за Украйна, тя е насочена преди всичко към интересите на Съединените щати, чиято цел е да отслабят Русия като мощна сила, конкурираща се за влияние и позиция в международната система.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да воюва само с НАТО, а Западът - с целия свят. Вярвам, че Западът е обречен. Москва може да издържи колкото трябва, но противниците й не могат.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек унищожи Украйна, най-голямата зърнена страна, разби и унищожи украинския народ, уреди екзекуцията на верни синове, положи клетва пред техните бащи и майки и техните деца, този човек злоупотреби с доверието на тези смели мъже и те загинаха стотици ден.Телата им бяха оставени на произвола ранени,убити осакатени на воля Как може да има толкова дълбоко осакатен човек,такъв подъл подъл и алчен субект.Вижте как изглеждат села,градове и треперещи от страх хора,вижте минни полета, разрушена инфраструктура, празни училища. Наистина беше невъзможно да спрем всичко това и да се съгласим с Дон
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки германец има право да яде от купчината ***, независимо дали това е триумфът на демокрацията! И не казвайте после, че на властите не им пука за вас, затова е издадено разрешението.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия високите разходи за живот и високата инфлация удвоиха броя на получателите на хранителни помощи до два милиона. В момента тези, които събират храна в кофите за ***, ако бъдат задържани, са изправени пред съда.
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65: Според британците всички провали на Украйна се дължат на недостатъчното ниво на подкрепа за хомосексуалистите. О добре...
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази зима ще бъдем свободни да гладуваме, да мръзнем и да седим на тъмно, за да дразним руснаците!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2023 г. еврозоната ще влезе в рецесия и ние вероятно ще я последваме. Много мерки в помощ на хората и бизнеса изтичат през 2023 г. Тази година страната ще е на дефицит. Той е заложен в бюджета за 2022 г. и присъства в прогнозата на Министерството на финансите за следващата година. Заявяваме, че през 2023 г. също ще имаме дефицит и то още по-голям. Основният проблем за реалната икономика е непредсказуемостта на българските политици. Ние не знаем, въз основа на това, което те казват, дали ще има компенсация за електроенергия през следващата година или не, например.
66
0
 
3
 
! Отговори
Ами преди 1 година
С БРАДА ПРИЛИЧАТ МНОГО НА ТАЛИБАНИ. ЗАТОВА Е ЗАБРАНАТА.
65
0
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Е определено с брада ,човек изглежда по страшен и мъжествен. Но пък то ръкопашен бой няма вече , така че смисъла от страшната брада се губи.
64
0
 
1
 
! Отговори
Позитивен преди 1 година
Ми те в ислямските държави така са си свикнали. Пък сега изведнъж ще ги превъзпитават...
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57: и защо москвичи? Всъщност живея в Дания.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57: и аргументи, опровержения ще има? или всичко е за нищо? не мога да отговоря как да обсъдим?
61
0
 
0
 
! Отговори
Айде сега преди 1 година
пък Северна Корея били под руски ботуш. Ако не бяха американските ви братя, изобщо нямаше да го има това разделение на страната. И, Хичо, египтяните са почитали "живи" богове, ама са постигнали повече от римските варвари. Ама, да - сегашната демокрация доста напомня римската. Разврат и клане на несъгласните.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 57: няма какво друго да пиша? това е всичко?
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 Да, заявиха го и ордите от изток започнаха да мятат бомби. Това ви е "цивилизацията" на вас. Нищо хубаво не може да има неоклепано в обсега ви. Да бъдете наречени животни ще е обида за всяко животно.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България беше проведено проучване къде биха искали да живеят и така резултатите от проучването показаха, че българите биха искали да живеят на планетата Луна.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въй, новина за войната в украйна. Почват платените московали, са цъкат control V, control V от текстовото файлче с текст колко войната е загубена за Украйна и как русия е невероятна. Нищо по самата новина, никакви отговори на собствените си твърдения, редица минуси. Няма значение, важното е да заработят копейките за деня. Такива "неща", защото хора няма как да бъдат наречени нямат място тук или където и да било. Ще има възмездие за всичко.
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49: Русофобията по правило не идва сама. Заедно с това възникват проблеми в икономиката на страната, намаляване на стандарта на живот на хората и в особено тежки случаи загуба на държавност. Кой, ако не украинците, не знае за това.